lolek300124 Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Dwa tygodnie temu zacząłem sklejać od nowa mój pierwszy model, którym jest Scania R500. Przez te dwa tygodnie zdążyłem skleić już ramę, pomalować ją , przymocować przenie nadkola i wstępnie zamontować zespół napędowy, również zdążyłem skleić i po szpachlować kabinę. A oto moje dotychczasowe postępy. PS. Przepraszam za jakość zdjęć bo robię je telefonem komórkowym. A i tą Scanią będzie ta niebieska A o to postępy!!!!!!!!! Zbiornik powiększam z tego powodu że robię zestaw TANDEM=Solówka+przyczepa(nie naczepa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 Następne fotki dodam jutro !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 I zrób czymś lepszym. Solówka Ekhem z tego co wiem tak określa się ciągniki siodłowe. A przyczepa tandem czy triadem? chodzi mi o 3 osiową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Naucz się opcji edytuj ! Bo ciągle piszesz post pod postem lolek300124. Bardzo nic nie można powiedzieć bo zdjęcia najlepsze nie są. Czeka Cię dużo pracy jak to przy remontach ciekawe jaki efekt będzie tych prac. Pozdr. Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 Tandem to jest zestaw z przyczepą ze stałym dyszlem (nie z ruchomym) A solówka jest to sama ciężarówka (ciężarówka która ma pakę na sobie)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 Dzięki eKrystian następnym razem nie popełnię tego błędu!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Dokładnie tak jak mówi lolek300124 TANDEM to zestaw składający się z ciężarówki z paką i przyczepy. Sama ciężarówka z paką to SOLÓWKA, a ciągniki siodłowe zostają ciągnikami siodłowymi . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Na ciągnik siodłowy niektórzy wołają koń ,swoją drogą też tak czasami sobie powiem A kolego wykonujesz ''erke'' w wersji z 560 konnym silnikiem , jakieś kalki na grill dasz?Czy tak tylko będzie w ''papierach'' ? Nie zostaje nic innego jak życzyć powodzenia Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 No zdięcia nie najlepsze. I ciekawe jak ci wyjdzie model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 Sam jestem ciekawy!!! Z tego powodu się nie śpieszę robię wszystko powolutku i bez pośpiechu z dokładna precyzja!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 Sam z tych zdjęć nie jestem zadowolony ale cóż!!!! Dostałem cyfrówkę ale bez karty pamięci dopiero co zamówiłem i może dojdzie w tym tygodniu!! Już wolę robić komórką 3,2mp niż 1.3mp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Ile Ci razy można zwracać uwagę ? Jest taka opcja jak edytuj ! Przypominam twoje zdanie : Dzięki eKrystian następnym razem nie popełnię tego błędu!! Pozdr. Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Może wytłumaczmy mu inaczej. Jak napiszesz posta i np. coś zapomniałeś dodac to w tym poście w prawym górnym rogu jest okienko zmień i klikasz w to i dopisujesz to co zapomniałeś napisac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 5 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2009 koledzy ja mam do was takie pytanie jak można zrobić kalkomanie ?? Niektórzy mówią że jakoś je drukują czy to prawda jak tak to jak to się robi i gdzie można dostać takie kalkomanie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abu Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 koledzy ja mam do was takie pytanie jak można zrobić kalkomanie ?? Niektórzy mówią że jakoś je drukują czy to prawda jak tak to jak to się robi i gdzie można dostać takie kalkomanie?? Kalkomanie można kupić w sklepie modelarskim (internetowym też, allegro itp.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 No zobaczymy co z tego wyjdzie.A i ładna ta obok.Złota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Mu chodziło raczej jak zrobić, a nie gdzie można kupić. Owszem jest papier do kalkomani, ale nigdy nie probowałem drukować, różne opinie o tym krążą jedni mówią że dobrze wychodzi drudzy, że nie za ciekawie. Ew. można pójść do agencji i żeby zaprojektowali (lub dać im swój projekt) i wydrukowali na foli (Przezroczystej) samoprzylepnej też ciekawy efekt i cena nie duża. Pozdr. Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 5 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2009 (edytowane) a gdzie można kupić taki papier??Dobra a w jakiej zakładce można dostać na allegro??[/code] Edytowane 5 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Allegro, sklepy modelarskie (nie wszystkie), ale ogólnie to widziałem na allegro. Pozdr. Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Czekamy z niecierpliwością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abu Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Czekamy z niecierpliwością. Nie wiem co ten post wniósł do tematu jak wcześniej napisałeś już o.O Ew. można pójść do agencji i żeby zaprojektowali (lub dać im swój projekt) i wydrukowali na foli (Przezroczystej) samoprzylepnej też ciekawy efekt i cena nie duża. No wiadomo swój projekt to nasze zadowolenie i spełnienie oczekiwań Lecz czy na folii (przezroczystej) kalkomania nie będzie się za bardzo "błyszczeć"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Może trochę samodzielności ? Główna kategoria modelarstwa jest tu : http://allegro.pl/1061_modelarstwo.html?order=t&view=gtext I masz Narzędzia,Materiały jeszcze ostatnio widziałem teraz może nie być. Ew poszukaj w sklepach internetowych. PS : Nie powinno widziałem, że już trochę ludzi robiło i efekt ok był. Tylko troszkę trzeba nagimnastykować się żeby wyciąć dokładnie. Pozdr. Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian77 Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 Model zapowiada się ciekawie tylko zdjęcia słabe. Ciekawi mnie jak będzie wyglądała ta twoja solówka. Co do samej nomenklatury - "solówka" - przypomina mi to czasy dzieciństwa. Mój dziadek i wujek i wielu znanych mi ludzi jeździło w PKS-e. Jelcz to był sprzęt w latach 70-tych i 80 -tych albo Kamaz i jego ciekawa skrzynia biegów (jak na owe czasy). Wiele godzin spędziłem w kabinie jelcza. To były czasy... oj rozmarzyłem się sorry. A co do twojego projektu to czekam na więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 6 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2009 Prace idą pełna para !!!! na dzień dzisiejszy etap prac przedstawia się tak!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 Nie lepiej kupic nową kabine bo ta wygląda strasznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi