Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mała galeria ukończonego niedawno Spitfire'a Mk.Vb w wersji tropikalnej.

Już po ukończeniu uświadomiłem sobie, że mogłem "ożywić" nieco malowanie, dodając ślady po zamalowanych oznaczeniach poprzednich użytkowników. Czy tam na 107% były? Nie wiem. Mam tylko jedno zdjęcie tej maszyny, do tego "od nosa".

Sam model składał się dobrze. Cześć błędów merytorycznych zlikwidowałem, o części zapomniałem.

Lufy zastąpiłem Masterem. Rury wydechowe to ASK, kalki Ero...Exotic Decals.

IMG_20260519_204107.jpg

IMG_20260519_204123.jpg

IMG_20260519_203933.jpg

IMG_20260519_203859.jpg

IMG_20260519_203916.jpg

• Like 11
Napisano
28 minut temu, Tainan41 napisał:

kalki Ero...Exotic Decals.

Głodnemu chleb na myśli.:haha:

Widziałem model na żywo i wygląda bardzo ładnie,:super:Szkoda tylko że to Spitfire.wink3

• Haha 1
Napisano

Wykonanie bardzo ładne. Dobra robota. 👌

Nie znam zdjęć 20-4. Sądząc jednak po powszechnie znanych fotografiach (20-1 i 20-14), można dojść do wniosku, że Włosi dostali samoloty po remontach. Według mnie nie widać na nich żadnych śladów poprzednich oznaczeń.

Napisano
10 minut temu, Maciej R napisał:

Wykonanie bardzo ładne. Dobra robota. 👌

Nie znam zdjęć 20-4. Sądząc jednak po powszechnie znanych fotografiach (20-1 i 20-14), można dojść do wniosku, że Włosi dostali samoloty po remontach. Według mnie nie widać na nich żadnych śladów poprzednich oznaczeń.

Jest jedno zdjęcie w książce o włoskich Spotach, ale jest zrobione z przodu. 

Na znanych mi zdjęciach też nie widziałem śladów po zamalowaniu znaków brytyjskich i jugosłowianiskich. Ale byłby fajny smaczek.

Napisano
13 godzin temu, zegeye napisał:

Szykowany na Baberybe?  Całkiem łądnie wyszedł.

Tak, na Babę z Rybą...jeszcze Giuseppe-6 na warsztacie. Mam nadzieję, że się wyrobię.

13 godzin temu, Wymysl napisał:

Ten egzemplarz nie miał lusterka?

Wystrzeliło w kosmos...znaczy się Carpet Monster przyjął w ofierze. 

• Like 1
Napisano

Fajnie wygląda, mam kilka Spitów , ale takiego ze ściętymi końcówkami płatów i z filtrem pustynnym nie mam, muszę zrobić!

Czekam na IBG.