HeliJack Napisano wczoraj o 08:28 Share Napisano wczoraj o 08:28 Cześć , to mój pierwszy post na tym forum. Chciałbym pokazać jeden z ostatnich modeli, który zbudowałem - Mi-24W nr boczny 741. Do projektu wykorzystałem jako bazę model Zvezdy. Elementy żywiczne do otwarcia śmigłowca zakupiłem od firmy HeliResinKit, blachy natomiast to mix Microdesign, ACE i Eduarda. Do wnętrza wrzuciłem kilka kalek od Quinty. Nity zrobiłem z kalek Archer Transfers i Quinta. Sporo elementów dorobiłem sam. Na chwilę obecną to najbardziej złożony projekt, jaki robiłem - nie jest idealny, ma sporo błędów, ale sprawił mi niesamowicie dużo frajdy 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano wczoraj o 09:27 Share Napisano wczoraj o 09:27 Ja miałbym jedną uwagę. Mógłbyś robić zdjęcia na jednolitym tle? Bo zdjęcia w hangarze sprawiają mi problem z identyfikacją czy to jest model, czy też oryginał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HeliJack Napisano wczoraj o 09:33 Autor Share Napisano wczoraj o 09:33 4 minuty temu, Aleksander z Zalasu napisał: Ja miałbym jedną uwagę. Mógłbyś robić zdjęcia na jednolitym tle? Bo zdjęcia w hangarze sprawiają mi problem z identyfikacją czy to jest model, czy też oryginał. to tylko model ale hangarek robi robotę jeśli idzie o fotki. Kupiłem teraz fotobudkę z czarnym materiałem - będę robił zdjęcia i w niej w i różnymi tłami. Ale miło mi - bo skoro oko się gubi to może te moje ulepki wcale aż takie złe nie są 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano wczoraj o 11:02 Share Napisano wczoraj o 11:02 Godzinę temu, HeliJack napisał: moje ulepki wcale aż takie złe nie są Nie są, są bardzo ok . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 16 godzin temu Share Napisano 16 godzin temu Fajna kolekcja wykonanie też spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 14 godzin temu Share Napisano 14 godzin temu Pomysł bardzo fajny Jakbyś uplastycznił ściany hangaru, efekt byłby jeszcze lepszy. Teraz uwagi: - Napisz skalę w tytule - Napisz coś o modelu APY - Skoro APA ma nowe numery rejestracyjne, nie są wówczas malowane numery na drzwiach (chyba, że masz kwity na jakiś wyjątek od reguły). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HeliJack Napisano 9 godzin temu Autor Share Napisano 9 godzin temu 4 godziny temu, Grzes napisał: Pomysł bardzo fajny Jakbyś uplastycznił ściany hangaru, efekt byłby jeszcze lepszy. Teraz uwagi: - Napisz skalę w tytule - Napisz coś o modelu APY - Skoro APA ma nowe numery rejestracyjne, nie są wówczas malowane numery na drzwiach (chyba, że masz kwity na jakiś wyjątek od reguły). Dzięki za uwagi skala jest w tytule - 1/72 - dopisze słowo „skala”, żeby oddzielić ją od ciągu numerów bo rzeczywiście zlało się to i jest nieczytelne. APA5D - model od Hobby Boss w skali 1/72 - zrobiony z pudła - jedyny dodatek to przewody elektryczne od agregatu i kogut. Jesli idzie o oznaczenia, to sugerowałem się zdjęciami z artykułu: ogólnie ten Ural powstał jako dodatek do pierwszej w życiu prostej dioramy i jako odskocznia od budowania śmigłowca - taki powiew świeżości podczas długiej budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 7 godzin temu Share Napisano 7 godzin temu 2 godziny temu, HeliJack napisał: skala jest w tytule - 1/72 Oj, przepraszam... Moja gapa. Więc jest ok, nie zmieniaj. 2 godziny temu, HeliJack napisał: Jesli idzie o oznaczenia, to sugerowałem się zdjęciami z artykułu: Ten ze zdjęcia ma stary typ rejestracji. Numery były malowane na drzwiach i duże z tylu na agregacie. Blach nie przyczepiano, choć mam gdzieś fotkę APY z czarną tablicą z tyłu, bo z przodu ich nie przyczepiano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HeliJack Napisano 6 godzin temu Autor Share Napisano 6 godzin temu 3 minuty temu, Grzes napisał: Oj, przepraszam... Moja gapa. Więc jest ok, nie zmieniaj. Ten ze zdjęcia ma stary typ rejestracji. Numery były malowane na drzwiach i duże z tylu na agregacie. Blach nie przyczepiano, choć mam gdzieś fotkę APY z czarną tablicą z tyłu, bo z przodu ich nie przyczepiano. Dzięki Grzes za informacje będę ogarnial kolejne pojazdy lotniskowe to zgłoszę się tutaj z prośbą o informację - w necie często ciężko coś znaleść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 godzin temu Share Napisano 6 godzin temu Poprzeglądaj sobie ten temat: Jeszcze jedno, może mniej istotne - nasze Mi-24 to zdecydowanie wyrzutnie UB-32 Te, które podczepiłeś, czyli B-8W-20 u nas widziałem raz i to tylko jako pokaz uzbrojenia na wystawce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HeliJack Napisano 6 godzin temu Autor Share Napisano 6 godzin temu 37 minut temu, Grzes napisał: Poprzeglądaj sobie ten temat: Jeszcze jedno, może mniej istotne - nasze Mi-24 to zdecydowanie wyrzutnie UB-32 Te, które podczepiłeś, czyli B-8W-20 u nas widziałem raz i to tylko jako pokaz uzbrojenia na wystawce. No dość istotne - skoro nie było ich u nas w uzbrojeniu dzięki za informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi