Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Modelik juz psiknięty na błysk płynem do podłóg. Aż się boję, że spapram "brudzingi, zaciekingi i obdrapingi z przykurzyngami".

Po tym co zobaczyłem do tej pory to nie masz się co wzdrygać przed dalszymi pracami. Dasz sobie radę

Darek Beck

• 3 weeks later...
  • Odpowiedzi 81
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nie mogę się doczekać następnego postu z postępu prac więc piszę

Mam dwie Merkavy do złożenia jedna to jedynka taka jak twoja

a druga to II od Academy , dlatego mam pytania :

czy jedynka miała pod koszem łańcuszki z kulkami anty kumulacyjne ?

czy koła na pewno muszą być wymienione ?

Jak możesz to napisz również jakich użyłeś farb gdyż bez obrazy komentarzy jest dużo ale fotek i relacji z budowy nie za wiele .

Pozdrawiam Mirek .

Napisano
czy jedynka miała pod koszem łańcuszki z kulkami anty kumulacyjne ?

W najwcześniejszej wersji nie, łańcuchy dodano po doświadczeniach z operacji "Pokój dla Galilei".

czy koła na pewno muszą być wymienione ?

Zamiast wymieniać można je przerobić- koło napędowe ma 5 otworów ulgowych, a napinające kilkanaście otworków na całym obwodzie koła, jak co mogę posłużyć zdjęciami.

Napisano

Wielkie dzięki, był bym Ci bardzo z obowiązany gdybyś udostępnił mi fotki, gdyż być może spróbował bym przerobić je sam. Mam sklejoną III , ale kleiłem ją parę lat temu bez dokumentacji i dodatków , malowanie wyszło ładnie ale teraz chciał bym te dwie zrobić w miarę poprawnie .

Dla tego myślę iż założę na tym forum wątek warsztatowy i przy pomocy kolegów uda mi się zbudować w miarę poprawne repliki tych ładnych pojazdów. Pozdrawiam Mirek!

Napisano

Jak możesz to napisz również jakich użyłeś farb gdyż bez obrazy komentarzy jest dużo ale fotek i relacji z budowy nie za wiele .

Mirku ja nie jestem taki zaraz obrażalski. Nie zarzucam focha jeśli ktoś mnie konstruktywnie skrytykuje. A jak ktoś pisze dyrdymały po to aby tylko pisać i mącić na Forum to po prostu nie odpowiadam.

Faktycznie fotek z budowy mało. Muszę się zmobilizować.

Twoje pytanie nijak mojej obrazy wywołać nie może, bo nie ma o co się dąsać - po prostu zapytałeś więc odpowiadam:

użyłem do malowania farbki Lifecolor UA 035 - FS 36134. Miałem ostatnio sporo pozamodelarskiej roboty to i relacja skromna ale musze się zmobilizowac bo konkurs już się kończy a zdjątek w galeri nie zamieściłem jeszcze

Pozdrawiam

Paweł

Napisano
Wielkie dzięki, był bym Ci bardzo z obowiązany gdybyś udostępnił mi fotki, gdyż być może spróbował bym przerobić je sam.

Patrz Priv.

Napisano

Pawle mam jeszcze pytanie jaki lakier dawałeś pod piasek połysk

czy pół mat , pędzlem go nakładałeś czy aero ? . Mirek .