Gościu Napisano 9 Stycznia 2009 Autor Napisano 9 Stycznia 2009 W kwestii "zlania" się figurki, i motorku - kompletnie się nie zgodzę. Pod tą skorupą(jak się dowiedziałem) jest coś w podobie ludzia, i tam może mieć cokolwiek, w każdym kolorze. Ten pancerz, jest "zestawem", który nakłada na misję(polowanie),a jak wiemy, kamuflaż ma za zadanie kamuflować i scalać z otoczeniem. SS man? Artez, a zerknąłeś na tytuł? Fajnie wyglądałby kolor niebieski (taki ostry) z serii Vallejo Game Color np. nr 23 bądź 88 a po co mam "jak fabryka dała" malować? Od początku moim celem było odejście od "doktryny" WH. Model ukończyłem, i niebawem będzie miał swoją odsłonę w galerii. Dziękuję za zainteresowanie tematem, oraz sugestie i podpowiedzi. pozdrawiam Cytuj
dzikichomik Napisano 9 Stycznia 2009 Napisano 9 Stycznia 2009 ładnie motor wyszedł, technicznie ładnie wykonałeś te obicia itp. ale jakoś dla mnie zabrakło dynamiki. Może być, ale nie dla mnie, brakuje mi tu czegoś, straciło ducha wraz z kolorami pustynii... Ale to moje zdanie i nie musi się zgadzać z twoim, podoba się Szefie - to ważne, twoje dzieło.... Cytuj
Nexus Napisano 9 Stycznia 2009 Napisano 9 Stycznia 2009 Rafał, rozumiem, że skorzystałeś z figurki WH40K, bo chciałeś zrobić coś innego... innego od Twoich normalnych obszarów działania, i innego od typowego WH40K. No i jest to inne Ale... rzeczywiście czegoś tu brakuje. Takie mariaże nie są chyba dla Ciebie, w sensie włożenia w to czegoś więcej niż techniki budowy modelu. Pod kątem wykonania nie można mieć zastrzeżeń. Jesteś znany ze świetnego warsztatu i nie sądzę, byś był w stanie spierniczyć cokolwiek weźmiesz na stół... Dla mnie tutaj brakuje duszy modelarza, którą pokazujesz w pancerce, czy pojazdach. Co do Space Marines, to masz rację. Zbroję zakładają tylko do walki, ale walka to ich życie i rzadko z niej wyłażą Głównie w czasie leczenia ran, czy to na rodzinnej planecie Zakonu, czy podczas lotów w Immaterium. To jedna sprawa. Druga to taka, że kamuflaż był im niepotrzebny Dlatego większość Zakonów ma zajadliwe kolory, bo chcą być widoczni podczas bitew. Chowanie i ukrywanie się nie przystoi Space Marine. Sorki za OT, ale chciałem rzucić troszeczkę światła na ten świat... Cytuj
Gościu Napisano 9 Stycznia 2009 Autor Napisano 9 Stycznia 2009 Być może się nie zgadzamy, z podstawowej przyczyny...nie znasz historii tegoż żołdaka( a ja całej otoczki WH)...zatem zapraszam do galerii ;) Cytuj
Artez Napisano 9 Stycznia 2009 Napisano 9 Stycznia 2009 SS man? Artez, a zerknąłeś na tytuł? Oczywiście że zerknąłem , skoro postanowiłeś zrobić coś między warhammerem a wehrmachtem przytoczyłem swoją opinię i myśl. Jak sam wiesz przy takim projekcie można oddać się całkowicie fantazji. Całość mi się podoba czego nie przecze , ale dla mnie poprostu zbyt się soldak zlewa z motorem , aczkolwiek to jest Twoja koncepcja , najważniejsze że osiągnąłeś planowany rezultat. Pzd|2 Cytuj
rzelu Napisano 10 Stycznia 2009 Napisano 10 Stycznia 2009 Uff, napiszę z ulgą: wreszcie Rafałowi wyszło coś słabiej...;) Wydaje mi się że tego motocyklistę potraktowałeś po macoszemu: można było wyciągnąć o wiele więcej detali, opony, osłony wydechu, działka przy kierownicy... Cytuj
Gościu Napisano 12 Stycznia 2009 Autor Napisano 12 Stycznia 2009 SF - wehrmachthammer raczej to będzie - dostanie malowanie czołgowe Czytamy, co autor miał na myśli Cos to malowanie ledwo zaczete. http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=11909 Model zakończony kilka dni temu, wisi w galerii. pozdrawiam Cytuj
Chmura Napisano 12 Stycznia 2009 Napisano 12 Stycznia 2009 Wiem, ze juz skonczyles. Uwazam tylko ze mozna jeszcze sporo z tego modelu wyciagnac odpowiednim malowaniem. Ale moze dlatego ze jestem bitewniakowcem, to dla mnie ten model jest ubogi w malowane szczegoly. Edit: Chociaz nie. Obejrzalem go w galerii. Wyglada duzo lepiej niz tu . Ale dalej czegos mi brak, to chyba kwestia tego ze tak na prawde jest na nim tylko jeden kolor Wiecej szczegolow w innych barwach by mu sie przydalo. Ale efekt koncowy ladny, choc moze zdziebko przesadziles z tym piachem co to niby jest blotem, troche za duzo i chyba jakis bardziej drobniejszy by sie lepiej sprawowal ( taki powiedzmy jak na papierze 450 ). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi