Ostach Napisano 13 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2009 A te "wręgi" na bokach to z czego były? Można je obić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Również byłbym ostrożny, otarcia w kabinach powstawały głównie tam gdzie chodziły załogi czy mechanicy, jeśli boki kabiny to tylko na górnych krawędziach, podłoga, pedały, fotel te elementy zgoda, najbardziej obrywały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 14 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2009 Ok, tak zrobię. A całość myslicie żeby washować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Jak wam się to widzi? Trochę z obiciami przesadziłem chyba. Boki jeszcze nie obijane. Na fotce wygląda to jakoś blado ale w realu wierzcie mi, IG tam jest Smile Na fotce wygląda na pomazane srebrnym lakierem, a nie poobijane...A zegary bardzo ładne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 14 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2009 pomazane srebrnym lakierem, a nie poobijaneAha. A jak to zmienić? Może do obijania użyć szarości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Tzn? Złaszować? Łaszować właśnie chciałem pierwszy raz w kokpicie zainspirowany modelem Jendrka Zamaluj te przetarcia pomiędzy zegarami, bo wash może się nie udać Ok, tak zrobię. A całość myslicie żeby washować? Oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Aha. A jak to zmienić? Może do obijania użyć szarości? Srebrnego, w końcu samolot był z duraluminium. Masz pole do popisu, w końcu to 48-ka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 15 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2009 Wróciłem dziś po kolosach z geomorfologii i klimatu gór w bardzo "pozytywnym" nastroju i musiałem się jakoś zrelaksować: Zdjęcie z procesu produkcji klamry. Może kogoś oświeci jak to sklejać (sposób na klamry by SmokHaosu). Skończony kokpit: pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubA94 Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 No bardzo ładnie Fajnie pasy wyszły. Edit: Trochę fotek od krzychu-onisk Ja tylko przekazuje http://www.cybermodeler.com/aircraft/f4u/f4u_gallery.shtml http://www.cybermodeler.com/aircraft/f4u/f4u_walk.shtml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 15 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2009 Jakoś tak wziąłem i skleiłem: Jutro pewnie powstanie silnik. A potem by wypadało malować już chyba.... Robić będę białą trzynastkę z pudełka, ot tak co by zrobić taką klamrę kompozycyjną z Foką :P Navy blue AS-8 Tamiya to odpowiedni kolor i odcień na górę płatowca? Intermediate blue AS-19 dobry na boki? Na spód styknie chyba zwykły biały, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2009 W południe kombinowałem coś z projektowaniem masek ale bez efektów. Trzeba będzie zrobić tradycyjnie. Wieczorem wydłubałem tyle: Mało ale zawsze to do przodu. Golenie jeszcze podszlifuję bo na fotkach wyszło co jest nie tak. To jak z tymi farbami? AS-19 i AS-8? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 To ciekawe.Mam model tego samego corsaira ale z Hase i widzę widoczne różnice na korzyść Tamki.W Hase wnęki podwozia są razem z płatami a i kabina nie jest so happy.A już powalają mnie wypukłe linie (chociaż wiem że one są bliższe prawdzie)Ale cóż life is brutal and..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Zdjęcie z procesu produkcji klamry. Może kogoś oświeci jak to sklejać (sposób na klamry by SmokHaosu). Miło, że się przyjęło. Moim zdaniem klamry wyszły Ci dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 24 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2009 Na jaki kolor malować te zagłębienia za kabiną, które będą pod szybkami? Na kolor kadłuba czy też na Interior Green? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Jakoś mi się wydaje że na kolor kadłuba. Ale na 100% nie jestem pewien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubA94 Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Na kolor kadłuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 też jestem za kadłubem.... zresztą: tu jak byk stoi kolor kadłuba: http://www.markstyling.com/F4U.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Co prawda to eksponat muzealny I czasami kłamią z malowaniem, ale tu na tym zdjęciu widać, że na kolor kadłuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 A no teraz to za późno, bo mi nie wyświetlało tego zdjęcia wiec proszę usunąć ten i poprzedni post z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 24 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2009 Mała aktualizacja: Dobry kolor? A jak malować miejsce pod wiatrochronem? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Nooo, ładnie tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubA94 Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Ja pod wiatrochronem malowałem na czarno. Tak przynajmniej w instrukcji mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 Głowy nie dam ale chyba też na kolor kadłuba. Te maski na owiewce... ja bym chyba osiwiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 W wielu modelach jest, że na czarno, więc coś w tym musi być. No i jeszcze tu: http://www169.pair.com/jcat/jason/flying/pics_newengland/corsair3.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubA94 Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 Semi gloss black tak mam na instrukcji. Mam takie foto, trochę rozmazane ale chuba to miejsce jest ciemniejsze od koloru kadłuba http://www.cybermodeler.net/aircraft/f4u/images/nasm_f4u_03.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi