Lucas HS Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 I tu był błąd ;) Pod akryle trzeba używać podkładu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 I tu był błąd ;) Pod akryle trzeba używać podkładu. Dobra, nawet pod pędzel? Głupie pytanie ale: Po co? Tzn. Jakie to ma zastosowanie, co daje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 Lepszą przyczepność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 11 Lutego 2009 Autor Share Napisano 11 Lutego 2009 I tu był błąd ;) Pod akryle trzeba używać podkładu. Dobra, nawet pod pędzel? Głupie pytanie ale: Po co? Tzn. Jakie to ma zastosowanie, co daje. No po to żeby Ci się dało akrylami malować bez problemów. Update: Położyłem trochę kalek, paru brakuje jeszcze. Zrobiłem kółka podwozia głównego. Przed kalkami szlifowałem całość ale chyba z marnym skutkiem. W ogóle coś mi nie idzie ten model. Z daleka wszystko ładnie pięknie: ALE: Kalki mi się świecą momentami przez tą kijową fakturę która mi wyszła nawet nie wiem czemu. Chyba przez ten podkład. Nawet szlifowaniu na mokro wychodziła lipa... W środku zgodnie z przewidywaniami wszystko pokryte tym cholernym białym syfem. Na szczęście wygląda to jakby wszystko wypłowiało... Ale za to przy ściąganiu masek zlazło mi troche farby z owiewki :/ Są też pozytywne aspekty - kółka wyszły fajnie wg mnie, oczywiście czeka je delikatny wash: Proszę o komentarze i jakieś rady.... Model chyba znów powędruje na półkę na jakiś czas bo mnie osłabił z deka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 No fajnie wychodzi ! Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 Mnie w oczy strasznie kuje niejednolitość ciemnego granatu. Ja wiem, że tam są linie czarnym "zaznaczone", ale troche zbyt "plamiasto" to wyszło, oby w świetle dziennym lepiej to wyglądało. Reszta bardzo ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 12 Lutego 2009 Autor Share Napisano 12 Lutego 2009 Jak widać na jednym ze zdjęć, clearfix ubrudził mi wiatrochron. Oderwałem, oczyściłem, przykleiłem jeszcze raz. Jestem podłamany tymi kalkami :/ Popracowałem jeszcze nad powierzchnią i teraz jest gładsza. Cholera jakbym teraz dał kalki to by był czad. No cóż. :( Szczęście, że nie rzuca się to tak w oczy. Przeglądając forum natknąłem się na fotkę zamieszczoną przez Chudziutkiego: Tuż za owiewką widać maszt antenowy. Trzeba będzie zrobić... Piastę śmigła rozumiem malować całą na czarno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 12 Lutego 2009 Share Napisano 12 Lutego 2009 Moim zdaniem piasta Intermediate Blue (w trójbarwnym kamuflażu najczęściej takie widuję) kwadrans póxniej: sorki.. przejrzałem co mam i wyszło mi, ze równie często widać srebrne czy czarne... i taki też może być "nasz " korsarz. post można uznać za niebyły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 Fajny "korsarzyk" Ci wyszedł A w temacie malowania spodu składanej części skrzydeł, jak to w końcu było? Granatowe, czy szare? Poprzeglądałem trochę fotek samolotów, zdjęć modeli i mam mętlik w głowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubA94 Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 O ile mi wiadomo to w starszych wersjach spód składanej części skrzydła był malowany na ten szary a w nowszych na ciemniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 15 Lutego 2009 Autor Share Napisano 15 Lutego 2009 No właśnie zmienność tego w czasie jest tu problemem. Do tego zdjęcie od Chudziutkiego skłania mnie do ciemniejszej wersji :/ Ale przy świetle z Wenus odbitym od gazu z bagien, padającym na spód skrzydła, to może to jest i to jaśniejsze... Dobra, model zrobiony prawie cały, przygotowany pod washa...tylko no właśnie - washować? Tak to teraz wygląda: pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubA94 Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 Ja bym delikatnie zwashował aby nadać mu realności. Nie malujesz tych kropeczek na drugim zdjęciu i na końcówkach skrzydeł? To chyba jakieś światła nawigacyjne przynajmniej na końcówkach skrzydeł są, no nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 15 Lutego 2009 Autor Share Napisano 15 Lutego 2009 To na końcu pomaluję. To szkiełko od spodu lewego skrzydła też pod koniec zainstaluję. Tak jak i maszt antenowy czy tam dwa maszty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubA94 Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 To dobrze. Już myślałem że zapomniałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Ale przy świetle z Wenus odbitym od gazu z bagien Też lubię ten film KubA94, zgadzam się, lekki wash byłby dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Ostach, a na czymś go postawisz? Ja swojego chce na tym link. Wydaje się fajną "rzeczą". EDIT: nie zauważyłem, że to ja pisałem ostatniego posta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 16 Lutego 2009 Autor Share Napisano 16 Lutego 2009 Też lubię ten film a na czymś go postawisz? Na półce Ja swojego chce na tym link.Wydaje się fajną "rzeczą". Smile Jak dla mnie jest to za duże. 30x40cm bodajże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Krzychu, to jest jakaś żywica, czy tłoczone, czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 16 Lutego 2009 Autor Share Napisano 16 Lutego 2009 Z tego co ja wiem, jest to wtrysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 (edytowane) Jak dla mnie jest to za duże. 30x40cm bodajże. No to jest w sumie jako winda, więc musiało mieć jakiś rozmiar Ale... to jest plastik, no nie? Edytowane 16 Lutego 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Post do kasacji! Znowu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 16 Lutego 2009 Autor Share Napisano 16 Lutego 2009 No to jest w sumie jako winda, więc musiało mieć jakiś rozmiar To nie jest tylko winda, tam też jest kawał pokładu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrek Napisano 21 Lutego 2009 Share Napisano 21 Lutego 2009 Wash, brudzenie, obrapania - wszystko potrzebne Też mi się podobało to malowanie, ale bałem się tego kolorowego kamuflażu, a poza tym miałem Model Mastery do dwukolorowego kamuflażu. Teraz trochę na to przy późno, ale nie myślałeś o postshadingu? Według mnie daje to fajniejsze rezultaty niż preshading, a powierzchnia modelu nabiera bardzo przyjemnie "życia" Czekam na efekt końcowy, póki co bardzo zacnie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 18 Marca 2009 Autor Share Napisano 18 Marca 2009 Witam Jako, że Wyvern mnie porzadnie wkurzył to z odmętów trzeciej strony wygrzebałem tego o to Korsarza. Zrobiłem mu washa. A, i wkleiłem kółka. No to tyle właściwie Wash nadał nieco lepszy wygląda spodowi (chyba jego premiera tutaj) i zakrył trochę niedoskonałości tej ******* białej. Wyszedłem z założenia, że skoro tam mi brzydko powychodziło to usyfię to trochę. Warto nadmienić, że na biurku pojawiła się nowa rzecz - porządek pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 18 Marca 2009 Share Napisano 18 Marca 2009 Przyjedziesz mi zrobić takie fajne ślady na B-2? Cholera, czym ty zrobiłeś takie wypaśne brudki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi