Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Uchwyt anteny masz odwrotnie wklejony - popraw, doklej blaszany albo usuń, zostawiając 4 dziurki po nim, skoro nie będzie radiostacji

• Like 1
Napisano (edytowane)

@HobbystaTak ta masa to Tamya 2 składnikowa jak stwardnieje to podobna do żywicy sie robi. Fajnie zatyka sie duże szpary i można robić fałdy materiału.

W dniu 20.08.2026 o 15:46, Hobbysta napisał:

Czy ta masa o której piszesz to coś w rodzaju szpachli? Piękny model

Edytowane przez Bartosz Ciesielski
Napisano (edytowane)
4 godziny temu, Lipstein napisał:

Uchwyt anteny masz odwrotnie wklejony - popraw, doklej blaszany albo usuń, zostawiając 4 dziurki po nim, skoro nie będzie radiostacji

Podobno fabrycznie te uchwyty nie były montowane

Only a fraction of manufactured jeeps were designated or adapted for radio communication use (such as carrying SCR-510 or SCR-610 sets) Standard production Willys MB (and Ford GPW) jeeps rolled off the assembly lines as general-purpose utility vehicles without radio antenna brackets or radio sets Specialized radio kits, including the MP-50 mast bracket or MP-48 antenna bases, were typically installed later at motor pools, signal corps depots, or unit levels depending on operational needs.  While features like blackout lights and jerry can brackets were standard on wartime jeeps, specific communication gear remained an add-on application.

Image

Edytowane przez bulik58
Napisano

A nie pokusiłbyś się o zrobienie wtyczki i przewodu zasilania lamp do przyczepy? może jeszcze nie za późno

Napisano
6 godzin temu, Lipstein napisał:

A nie pokusiłbyś się o zrobienie wtyczki i przewodu zasilania lamp do przyczepy? może jeszcze nie za późno

Kusisz 😁🤭 i nie podoba mi się że czytasz mi w myślach 😅😅😅

Narazie obróciłem stojak anteny i dodałem taśmę amunicyjną do Browninga.

Bantam dostał haki do plandeki. I uszufoliłem pakę 

20260821_171543.jpg

20260821_171532.jpg

20260821_171540.jpg

20260821_171553.jpg

20260821_171601.jpg

20260821_171558.jpg

• Like 2
Napisano (edytowane)

Panie dzieju ,, Eugene the Jeep ,, wygląda co raz lepiej , widzę że zaliczył już elepstryka . Pozostali już chyba pozoranci i potem tylko

Yes Yes Yes GIFs | Tenor

Edytowane przez bulik58
  • Like 1
Napisano
14 godzin temu, Bartosz Ciesielski napisał:

Pakunek już na pace, ale czegoś brakowało dorobiłem odsunięta plandekę 

Tyle się namęczył żeby to pomalować a na końcu wymyślił sobie plandekę , :cry:  A tak na poważnie , rozwałkowałeś ją aby zmniejszyć grubość czy podwinąłeś od strony gdzie jest odsunięta ?  Fajnie to wygląda , będzie w kolorze jasnym czy zbliżonym do koloru przyczepki

• Like 1
Napisano (edytowane)
2 godziny temu, Bartosz Ciesielski napisał:

Mam ostatni akt tego dramatu figurki . 

Zastanawiam sie tylko jaką głowę użyć w hełmie czy zabandażowaną

Jeep będzie na podstawce? ,np. Ardeny 

Może być w hemie jak ten medyk

Brak dostępnego opisu zdjęcia.

występowali we wszystkim

Pictures of German Prisoners in a holding area in the US 2nd Armored  Division area of advance into Germany - April 1945 Some of these pictures  were possibly taken in / near

Young German prisoners of war captured during the retreat from Klin,  northeast of Moscow, January 1942. Poorly equipped for the brutal Russian  winter, many German soldiers suffered extreme hardship during the failedPictures of German Prisoners in a holding area in the US 2nd Armored  Division area of advance into Germany - April 1945 Some of these pictures  were possibly taken in / nearGermans surrender during the Battle of the Bulge.German POWs, Battle of the Bulge, January 1945.

Edytowane przez bulik58
Napisano (edytowane)

To jest ten gość w oryginale

WW2 photo of German grenadier in gray coat and helmet, standing in snow with two soldiers in similar gear.

a tu twój Jeep

25_copy38.jpg&x=800

tak planujesz go zamaskować ?

Brak dostępnego opisu zdjęcia.

409614_406510302730574_870564739_n.jpg&x=800

piosenka chyba na cześć ostatniego wyprodukowanego Jeepa

02_copy24.jpg&x=800

08_copy12.jpg&x=800

Edytowane przez bulik58
  • Like 1
Napisano

Gdybyś robił podstawkę/dioramkę z okresy Bitwy w Ardenach to możesz sięgnąć po ten zestaw   , ew. skopiować i wydrukować na kopiarce i masz coś do scenki

MIA35609 1:35 MiniArt German Road Signs WW2 Ardennes, Germany 1945MIA35609 1:35 MiniArt German Road Signs WW2 Ardennes, Germany 1945

Może być zdjęciem przedstawiającym tekstE60072 WWII Road Signs Accessory KitBrak dostępnego opisu zdjęcia.

Wooden World War II Signs, Battle signs of WWII, War Signs ...

• Like 1