Bartosz Ciesielski Napisano Wtorek o 15:01 Autor Napisano Wtorek o 15:01 W dniu 6.08.2026 o 13:14, Lipstein napisał: kalki na przyczepce też powinny być, spróbuj poszukać w necie bumper code. W mojej ocenie fajnym dodatkiem byłaby też luźno wisząca taśma z nabojami do 0,30 Specjalnie dla ciebie taśma będzie zwisać z skrzyneczki druga pusta na ziemi a do okoła Łuski 1 Cytuj
Bartosz Ciesielski Napisano Wtorek o 16:04 Autor Napisano Wtorek o 16:04 (edytowane) Oki Bantam wyglada tak. Lampy pozycyjne zostały mi z Willis a z resztek kalkomani 3d od Qinta Ps co ważne trzeba je podkleić CA Edytowane Wtorek o 16:05 przez Bartosz Ciesielski Cytuj
Bartosz Ciesielski Napisano Wtorek o 16:09 Autor Napisano Wtorek o 16:09 (edytowane) Pomalowałem skrzyneczki z racjami żywnościowymi.I okleiłem kalkami to samo z z skrzynką amunicyjną. Knistry prawie na gotowo. Tajemnicza bańka Edytowane Wtorek o 21:57 przez Bartosz Ciesielski 1 Cytuj
Bartosz Ciesielski Napisano Wtorek o 16:17 Autor Napisano Wtorek o 16:17 Taśmy amunicyjne do 0.3 cala którą wybrać? Skrzynki amunicyjne te dwie będą leżeć w Jeep jedna z amo druga pusta z łaskami w koło. I duże drewniane z amunicją dwie ostatnie jescze bez kalkomani 1 Cytuj
bulik58 Napisano Wtorek o 21:39 Napisano Wtorek o 21:39 5 godzin temu, Bartosz Ciesielski napisał: 5 godzin temu, Bartosz Ciesielski napisał: Taśmy są obie dobre z przewagą na tą prawą, Bartoszu ty je widzisz na żywca , to są taśmy do 30.cal czy 50 bo na fotce na duże wyglądają. 0.30 to jest ta drewniana skrzynka , jak ją zmalowałeś bo mi się podoba a mam parę rzeczy które muszę pokolorować. 1 Cytuj
Adams M1A1 Napisano Wtorek o 22:38 Napisano Wtorek o 22:38 10 godzin temu, Lipstein napisał: 101 AB 506 PIR HQ .... - to się - panie sierżancie Adams, nie zmieści na zderzaku Ejże Lipsztajn co wy mi tu za herezje wypisujecie, jak się nie zmieści? Jakoś w II WWŚ się mieściło to i teraz też się zmieści (łącznie z gwiazdką w kółku na środku ) , jak nie wiecie to trza do internetu zajrzeć i jeszczeście ten bumper code całkiem zbabolili, powinien wyglądać tak: 101AB 506-2 i druga grupa HQ2 , bo dwójeczka to cyferka boża (cyt. "Sami Swoi"), ale ostatecznie 82AB też może być Szanownego Właściciela wątku przepraszam za off-a. jest moc we w tym pojeździe . Bartek jak już będziesz robił tych spadochroniarzy to przypominam o oznakach naramiennych i dystynkcjach. Działaj dalej jesteś pod wnikliwą obserwacją. Pozdr. A 1 Cytuj
Lipstein Napisano wczoraj o 08:19 Napisano wczoraj o 08:19 9 godzin temu, Adams M1A1 napisał: przypominam o oznakach naramiennych i dystynkcjach. i kresce na hełmie gościa który jest CO. I Ace of Spade po bokach hełmu. 1 Cytuj
Bartosz Ciesielski Napisano wczoraj o 12:40 Autor Napisano wczoraj o 12:40 (edytowane) @bulik58 specjalnie dla ciebie jak maluje skrzynki narzędzia 1. Podkład z gunze czarny 2. Korzystam z kolorów drewna od MiG 3. Kiedy baza wyschnie daje filtr do drewna 4. Jak filtr wyschnie daję na to lakier bezbarwny matowy. 5. Później wchodzą wasche ja akurat lubię tu korzystać z kolorów rdzy od modelersa 6. Używam albo benzyny do zapalniczek lub Oils od Modelarsa 7.zależy jaki efekt potrzebuje to nakładam cienkie warstwy rudego i zamykam lakierem bezbarwnym. Tu skrynki tepowałem pędzelkiem jak cos nie jasne pytaj Edytowane wczoraj o 12:43 przez Bartosz Ciesielski 1 Cytuj
Bartosz Ciesielski Napisano wczoraj o 12:49 Autor Napisano wczoraj o 12:49 Bantam dostał kolor na odblaski Cytuj
Adams M1A1 Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu (edytowane) 6 godzin temu, Lipstein napisał: i kresce na hełmie gościa który jest CO. I Ace of Spade po bokach hełmu. Widzę że szanowny Kolega lekcję z US Army odrobił , kreska zależy w od stopnia pozioma dla podoficerów, pionowa dla oficerów, co do tych asów pik to stosował je tylko 506 pułk piechoty spadochronowej oraz odpowiednio 501 karo , 502 kier i 327 piechoty szybowcowej trefl w 101AB , obejrzałem dużo zdjęć żołnierzy 82AB i mogę napisać że ,AA nie stosowała w/w oznaczeń, tak dla ciekawości wrzucę system oznakowań na hełmach w całej 101 łączne z oddziałami dywizyjnymi , który znalazłem jak szukałem wiedzy, myślę że , wygląda ciekawie: Edytowane 23 godziny temu przez Adams M1A1 2 Cytuj
Bartosz Ciesielski Napisano 22 godziny temu Autor Napisano 22 godziny temu Oki dziś podziałane i kalki żółte z def models słabo widać na skrzynkach drewnianych z amunicją Cytuj
Bartosz Ciesielski Napisano 22 godziny temu Autor Napisano 22 godziny temu Natomiast nasz polski Master to petarda tak jak @bulik58podpowiadał zdecydowałem sie na ten wariant taśmy, kalkę fajnie widać l, teraz troszke musze pod macerowć skrzyneczki. I ostatnie foto jak bedzie skrzyneczka stała w pojeździe 1 Cytuj
bulik58 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowane) 19 godzin temu, Bartosz Ciesielski napisał: Natomiast nasz polski Master to petarda tak jak @bulik58podpowiadał zdecydowałem sie na ten wariant taśmy, kalkę fajnie widać l, teraz troszke musze pod macerowć skrzyneczki. I ostatnie foto jak bedzie skrzyneczka stała w pojeździe Dzięki . Bartoszu bardzo fajnie wygląda to co robisz z tym ,, zabytkiem, w sensie zarówno modelu jak i pojazdu , dlatego lubię podglądać Twoje prace. Co do samej skrzynki z taśmą amunicyjną , wygląda na używaną , zabrudzoną, lecz głównie tam gdzie jest napis a po kantach / rantach minimalistycznie , masz możliwość trochę ten napis oczyścić ? Z tymi skrzynkami nikt się nie pieścił bo musiały się pomieścić 19 godzin temu, Bartosz Ciesielski napisał: Oki dziś podziałane i kalki żółte z def models słabo widać na skrzynkach drewnianych z amunicją Kolor skrzynki i tak spore zabrudzenia drewnianych i rdzy w wypadku metalowych skrzynek przytłaczają żółty kolor napisu , kolor biały a najlepiej czarny jest dużo lepszy , w wypadku braku ww. kolorów lepiej kalki zużyć gdzie będą lepiej widoczne. Powodzenia Ci życzę P.S. Dzięki za podane kolory. Edytowane 2 godziny temu przez bulik58 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi