sotter Napisano 14 godzin temu Share Napisano 14 godzin temu Szanowni, lata minęły - troszkę zająłem się drewnianym szkutnictwem ale przy okazji urodzin sprawiłem sobie modelik. @Marcin Rogozai jego Mikasa pewnie z 15 lat temu zainteresowała mnie modelarstwem więc czas na mały powrót. Zestaw waloryzowany plus swoje własne dodatki. łącznie z tym, że fantazyjnie złocenia pozłocę złotem transferowym ;) Z racji niewielkiej ilości czasu prace będą szły swoim niespiesznym tempem jak znam życie ale cóż... Model w malowaniu przedwojennym, że się tak wyrażę czyli powiedzmy taka wersja z 1904 r. Przy skąpym materiale nie sposób przesądzić kiedy dokładnie co zmieniono i dodano - no chyba że się ma dostęp do materiałów archiwalnych japońskich. Wszelkie referencyjne wskazówki mile widziane. Tak na dzień dobry pytanko do doświadczonych Kolegów. Bulaje, wychodzi mi, że powinny zewnętrzne okucia - de facto blaszki mosiężne takie pozostać jako, że tylko klapy malowano. Zaliż mam rację? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 13 godzin temu Share Napisano 13 godzin temu JEZUSIEPRZEJANŚWIETSZY ! no nie mogę..... powrót po latach w stylu "nikt się nie spodziewał , wszyscy potrzebowali" PS: w sprawie bulajów to tak na szybko nic nie pomogę, ale przeszukam swoje archiwum w wolnej chwili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi