Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kapitalnie!!!!!

Napisano

Fajna scenka :super: super wykonanie :piwo:chociaż zastanawiam się czy przewożenie min na sznurku jest dopuszczalne z przyczyn BHP :wojo:

Napisano

Piękny warsztat i finał.  Uwagi? Jedna. Podstawka jest zwyczajnie za ciasna, co jest dosyć częste wg mnie i wielu nie przeszkadza  więc może to dlatego tylko moja fiksacja że lubię nieco inne proporcje.

• Like 1
Napisano
1 godzinę temu, jerzype napisał:

Piękny warsztat i finał.  Uwagi? Jedna. Podstawka jest zwyczajnie za ciasna, co jest dosyć częste wg mnie i wielu nie przeszkadza  więc może to dlatego tylko moja fiksacja że lubię nieco inne proporcje.

Albo ciasna albo żadna, nie jestem w stanie ogarnąć większej.

Napisano
23 godziny temu, Kalor napisał:

Albo ciasna albo żadna, nie jestem w stanie ogarnąć większej.

To w zasadzie kwestia paru centymetrów, żeby figurki nie były tak stłoczone z pojazdem. Jak coś to mi nieraz zdarzało się podstawki przerabiać,zmniejszać i powiększać. Zmniejszyć to nie problem,uciąć i zmienić bok. Natomiast powiększyć dużo trudniej ale się da np przykleić to pva na większym, prostokątnym sturodurze a potem z gipsu dorobić resztę. I koniecznie musi być na wyższym cokole, który wyostrzy perspektywę tego pięknego modelu i figurek. Ale być może Itak już planujesz cokół z tabliczką. Pozdro

Napisano
4 godziny temu, jerzype napisał:

To w zasadzie kwestia paru centymetrów, żeby figurki nie były tak stłoczone z pojazdem. Jak coś to mi nieraz zdarzało się podstawki przerabiać,zmniejszać i powiększać. Zmniejszyć to nie problem,uciąć i zmienić bok. Natomiast powiększyć dużo trudniej ale się da np przykleić to pva na większym, prostokątnym sturodurze a potem z gipsu dorobić resztę. I koniecznie musi być na wyższym cokole, który wyostrzy perspektywę tego pięknego modelu i figurek. Ale być może Itak już planujesz cokół z tabliczką. Pozdro

Ah, za dużo cyckania się jak na mój upośledzony mózg. Winietki robię tylko dlatego że kupiłem gotowe cięte płytki z MDF-u, ograniczony rozmiar zawęża mi ilość możliwości i pozwala się skupić na robieniu zamiast na myśleniu. Bo jak mam za dużo opcji to nie jestem w stanie nic wybrać i marnuję mnóstwo czasu na myślenie. 
No i chwastów do wycinania jest mniej.