Kalor Napisano 23 Lipca Napisano 23 Lipca Budowany był tutaj: Zdjęcia pt1: https://imgur.com/a/sdkfz-250-1-xYJufZf pt2: https://imgchest.com/p/wl7l5zkxo4x 18 Cytuj
Adamo722 Napisano 24 Lipca Napisano 24 Lipca Fajna scenka super wykonanie chociaż zastanawiam się czy przewożenie min na sznurku jest dopuszczalne z przyczyn BHP Cytuj
jerzype Napisano 24 Lipca Napisano 24 Lipca Piękny warsztat i finał. Uwagi? Jedna. Podstawka jest zwyczajnie za ciasna, co jest dosyć częste wg mnie i wielu nie przeszkadza więc może to dlatego tylko moja fiksacja że lubię nieco inne proporcje. 1 Cytuj
Kalor Napisano 24 Lipca Autor Napisano 24 Lipca 1 godzinę temu, jerzype napisał: Piękny warsztat i finał. Uwagi? Jedna. Podstawka jest zwyczajnie za ciasna, co jest dosyć częste wg mnie i wielu nie przeszkadza więc może to dlatego tylko moja fiksacja że lubię nieco inne proporcje. Albo ciasna albo żadna, nie jestem w stanie ogarnąć większej. Cytuj
jerzype Napisano 25 Lipca Napisano 25 Lipca 23 godziny temu, Kalor napisał: Albo ciasna albo żadna, nie jestem w stanie ogarnąć większej. To w zasadzie kwestia paru centymetrów, żeby figurki nie były tak stłoczone z pojazdem. Jak coś to mi nieraz zdarzało się podstawki przerabiać,zmniejszać i powiększać. Zmniejszyć to nie problem,uciąć i zmienić bok. Natomiast powiększyć dużo trudniej ale się da np przykleić to pva na większym, prostokątnym sturodurze a potem z gipsu dorobić resztę. I koniecznie musi być na wyższym cokole, który wyostrzy perspektywę tego pięknego modelu i figurek. Ale być może Itak już planujesz cokół z tabliczką. Pozdro Cytuj
Kalor Napisano 25 Lipca Autor Napisano 25 Lipca 4 godziny temu, jerzype napisał: To w zasadzie kwestia paru centymetrów, żeby figurki nie były tak stłoczone z pojazdem. Jak coś to mi nieraz zdarzało się podstawki przerabiać,zmniejszać i powiększać. Zmniejszyć to nie problem,uciąć i zmienić bok. Natomiast powiększyć dużo trudniej ale się da np przykleić to pva na większym, prostokątnym sturodurze a potem z gipsu dorobić resztę. I koniecznie musi być na wyższym cokole, który wyostrzy perspektywę tego pięknego modelu i figurek. Ale być może Itak już planujesz cokół z tabliczką. Pozdro Ah, za dużo cyckania się jak na mój upośledzony mózg. Winietki robię tylko dlatego że kupiłem gotowe cięte płytki z MDF-u, ograniczony rozmiar zawęża mi ilość możliwości i pozwala się skupić na robieniu zamiast na myśleniu. Bo jak mam za dużo opcji to nie jestem w stanie nic wybrać i marnuję mnóstwo czasu na myślenie. No i chwastów do wycinania jest mniej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi