SławekK Napisano 25 Lipca Napisano 25 Lipca Kolejny weekend, kolejny model :). Tym razem Tygrys robiony "z dokumentacją". Model Vespid to najwyższa półka w '72, z metalową lufą, tłumikiem z 3D, małą blaszką. Miał być na wypasie więc dodałem blachy Parta i liny z Eureki XXL. Wnętrze zrobione "symbolicznie", bo miał przedstawiać wóz z załączonego zdjęcia. Modyfikacji trochę było, jak ktoś będzie ciekawy, to mogę udostępnić mu moją "dokumentację". Figurki z zestawów White Stork Miniatures. Podstawka symboliczna. Model dostał kilka wyróżnień, więc chyba sędziom się podobał - a jak wam? 15 Cytuj
jerzype Napisano 25 Lipca Napisano 25 Lipca Piękna robota! Gdzieś go widziałem już, robi ogromne wrażenie zważywszy ze każdy pasjonat tigera kojarzy go z fotek. Oczywiście co do kolorów można debatować, ja swojego afrykańczyka zrobiłem dwukolorowego jak sugerują papiery ale w kurzu myślę ten kolor się zlewał. Mam vespida i można odnieść wrażenie że jest nieco za mały ...natomiast po sprawdzeniu wymiarów muszę przyznać że to figurki bywają za duże Pozdro i dzięki że zamieszczasz tutaj swoje galerie. Cytuj
Adamo722 Napisano 26 Lipca Napisano 26 Lipca Fajny sprawia wrażenie że to skala 1/35 Podoba się Cytuj
model91 Napisano 26 Lipca Napisano 26 Lipca Super robota, i jeszcze w 72. Mogę zapytać ile modeli sklejasz rocznie?? Cytuj
robertmodelarz Napisano 26 Lipca Napisano 26 Lipca Tiger wyszedł pierwsza klasa. Pierwszy raz widzę wielbłąda z częściami fototrawionymi Cytuj
SławekK Napisano 26 Lipca Autor Napisano 26 Lipca Jerzype - analizowałem zdjęcia i wyszło mi, że powinien być jednolicie piaskowy. Za duże zdjęć tego wozu nie ma, ale coś tam namierzyłem :). Model91 - co do liczby sklejonych modeli, to według moje ewidencji (skrzywienie księgowego), w 2026 ukończyłem 7 "projektów" (bo są to różnego rodzaju modele), w 2025 - 5 sztuk, w 2024 też pięć (ale jeden z nich to latająca łódź Sunderland Mk. II w '72), w 2023 - 5, w 2022 - 5, a w 2021 - 6 - chyba przez pandemię :). Większość tych modeli już jest na forum, ale jeszcze kilka dorzucę w najbliższych tygodniach :). Cytuj
bulik58 Napisano 26 Lipca Napisano 26 Lipca (edytowane) W pierwszym momencie byłem pewny iż to skala 1:35 , model podoba mi się. Natomiast temat malowania 111 póżniej chyba 71 był poruszany parokrotnie w sieci, poszukam link do tej strony. Nie jestem w 100% pewien ale kolor był chyba inny niż ten na modelu. Kiedyś znalazłem zdjęcie wieży z prawej strony , tam rzekomo powinien być taki napis ,, Geiserich ,, który nawiązuje do germańskiego imienia króla Wandalów i Alanów . Był to jeden z najważniejszych władców starożytności ze stolicą w Kartaginie . Obydwa modele RFM też nie mają tego napisu Edytowane 26 Lipca przez bulik58 Cytuj
Seb Napisano 26 Lipca Napisano 26 Lipca Fajny jak na skalę, ale niestety ta konwersja Tygrysa Early na Initiala z Afryki nie wyszła tak jak powinna. Cytuj
jonathan Napisano 28 Lipca Napisano 28 Lipca Diabelnie mi się podobają twoje surowe, niepomalowane modele. Widaćile wsadzonej czystej roboty Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi