patrykd Napisano 3 godziny temu Share Napisano 3 godziny temu Budowa modelu M1134 Stryker ATGM (AFV Club 1:35) była moim najbardziej ambitnym projektem modelarskim do tej pory. Postawiłem sobie za cel wykonanie możliwie wiernej repliki, wykorzystując rozbudowany zestaw waloryzacyjny Eduard BIG ED, żywiczne koła PanzerArt oraz dodatkowe wyposażenie i figurki. Największym wyzwaniem okazał się montaż bardzo delikatnego pancerza klatkowego oraz licznych elementów fototrawionych, które wymagały dużej precyzji i cierpliwości. W trakcie budowy wprowadzałem liczne poprawki, dorabiałem faktury powierzchni i konsultowałem rozwiązania z innymi modelarzami. Sporo czasu poświęciłem również na dopracowanie malowania – od doboru właściwego odcienia zieleni, przez kalkomanie i lakiery, aż po weathering. Ostatecznie projekt zakończył się wykonaniem szczegółowego modelu, który pozwolił mi zdobyć cenne doświadczenie w pracy z elementami fototrawionymi i nowoczesnymi technikami modelarskimi oraz stał się jednym z najbardziej wymagających i satysfakcjonujących modeli w mojej kolekcji Jak zawsze na początku zdjęcie surówki bez malowania 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 2 godziny temu Share Napisano 2 godziny temu Blacharka i dodatki robią robotę ale mi do scenki brakuje głowy kierowcy Model fajny podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi