Skocz do zawartości

Szerman The Krab - odsłona 2 - ecobuild(no scale)

Gościu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Nie jestem pewien, czy aby taka pozycja "się nada" do warsztatu konkursowego, więc w razie niespójności/niezgodności z regulaminem KACI czyńcie Swoją powinność

Oświadczam iż w dniu dzisiejszym pewien mój wychowanek sprawił mi miłą niespodziankę, być może święta(dość zróżnicowane posiłki) miały na to niebywały wpływ.

Otóż zrzucił pancerz, który jest dla mnie bezcennym skarbem - bo gdzie kupić taki model ;)

Dla mnie to, najekologiczniejsza z możliwych forma modelarstwa, i jak zawsze postaram się użyć maximum naturalnych składników w tym projekciku.

Model, podczas oczekiwania:

ResizeofDSCF1999.jpg

A tu jak widać naturalnie "porozkładany" na częsci:

ResizeofDSCF2001.jpg

Właściciel(Szerman) oddala się na miękkich nóżkach( po zrzuceniu skorupy, są bardzo wiotkie i delikatne - z czego korzystają inni mieszkańcy rzek, którzy na codzień się do nich dobrać nie mogą).

Tu natomiast zdjęcie rozpoczętych prac:

ResizeofDSCF2004.jpg

musiałem delikatnie złączyć(jeszcze mokre) połówki pancerza(kadłuba ), używając wacików, plasteliny i patyczków poukładać pozę wyjściową.

Następuje proces suszenia i odganiania KAŻDEGO z domowników na minimum pół metra od skorupki.

Chce go moćniej utwardzić, by nie był tak kruchy jak poprzednik i tu znów skorzystam z żywicy akrylowej, którą rozcieńcze i strzykawką zapuszczę do wnętrza(obracając, by dostała się wszędzie)

Zasadniczo roboty jak przy normalnym modelu, albo nawet jeszcze więcej ;)

Głównego bohatera już mam, teraz nastąpi proces myśleniowy

- która epoka

- uzbrojenie

- malowanie

- historyjka

pozdrawiam

• Odpowiedzi 53
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

hm....myslałem raczej nad jakims gatlingiem, wyrzutnią rakiet...coś w ten deseń.

Tak, czy inaczej wszelkie sugestie i pomysły mile widziane ;)

robo87, po co mu trał i łańcuchy.

Trochę wyobraźni - ma potężne szczypce, którymi toruje sobie drogę !

Nawet jak wlezie na przeoczona minę - odnóża są cienkie, więc wybuch mu nic nie zrobi - a jeśli juz coś urwie - odrosną.

Zrób Rafale dioramę przedstawiającą gigantycznego, złego zmutowanego kraba niszczącego miasto Townsville. A dookoła będą latać atomówki i strzelać go laserami z oczu.

Spytaj latorośla, będzie wiedzieć

Świetny pomysł Rzesza wychodowała sobie kraba giganta, który latem 1941 po nieudanej operacji "Lew Morski" atakuje brytyjski port.

Rafale, kurde, różne rzeczy widziałem, ale.... co Ty chcesz zrobić "temu biednemu krabu"? Czy tylko wykorzystać tą "starą skorupę", czy malować żywego kraba Szermana (nie czaję) ? I co on Ci zrobił, żeś go do zdjęcia Pattafixem przykleił do podłoża i jakieś drzewienka w szczypce powpychał (palucha Ci chciał obciąć)? Jak zobaczyłem tytuł wątku, to tak jak Robo się spodziewałem Shermana w wersji z trałem przeciwminowym.

Nie dość, że jesteś SF-sowcem, to jeszcze ekologiem... Obrońcy praw zwierząt Ci tej plasteliny nie wybaczą .

Edytowane przez Gość

Kraby jak linieją, to linieją "z całego kraba", nie tylko z zasadniczej skorupy. To co Rafał przykleił do deseczki to właśnie zewnetrzny pancerzyk z którego wyszedł krab - w środku nie ma kraba. Więc zwierzę nie cierpi

Gimme some more!