Gościu Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Witam. Nie jestem pewien, czy aby taka pozycja "się nada" do warsztatu konkursowego, więc w razie niespójności/niezgodności z regulaminem KACI czyńcie Swoją powinność Oświadczam iż w dniu dzisiejszym pewien mój wychowanek sprawił mi miłą niespodziankę, być może święta(dość zróżnicowane posiłki) miały na to niebywały wpływ. Otóż zrzucił pancerz, który jest dla mnie bezcennym skarbem - bo gdzie kupić taki model ;) Dla mnie to, najekologiczniejsza z możliwych forma modelarstwa, i jak zawsze postaram się użyć maximum naturalnych składników w tym projekciku. Model, podczas oczekiwania: A tu jak widać naturalnie "porozkładany" na częsci: Właściciel(Szerman) oddala się na miękkich nóżkach( po zrzuceniu skorupy, są bardzo wiotkie i delikatne - z czego korzystają inni mieszkańcy rzek, którzy na codzień się do nich dobrać nie mogą). Tu natomiast zdjęcie rozpoczętych prac: musiałem delikatnie złączyć(jeszcze mokre) połówki pancerza(kadłuba ), używając wacików, plasteliny i patyczków poukładać pozę wyjściową. Następuje proces suszenia i odganiania KAŻDEGO z domowników na minimum pół metra od skorupki. Chce go moćniej utwardzić, by nie był tak kruchy jak poprzednik i tu znów skorzystam z żywicy akrylowej, którą rozcieńcze i strzykawką zapuszczę do wnętrza(obracając, by dostała się wszędzie) Zasadniczo roboty jak przy normalnym modelu, albo nawet jeszcze więcej ;) Głównego bohatera już mam, teraz nastąpi proces myśleniowy - która epoka - uzbrojenie - malowanie - historyjka pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 No nie tego jeszcze nie było.Czekam na cd.Aż strach się bać co z niego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 11 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2009 wojtas, było viewtopic.php?t=7624&start=0 Jak sugeruje tytuł, to jest 2 odsłona;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Sorry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Łeee ja myślałem, że zrobisz Shermana z trałem a tu zonk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Treevill Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 pomaluj go na szaro i dodaj krzyże pierwszy krab będzie miał przeciwnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 11 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2009 hm....myslałem raczej nad jakims gatlingiem, wyrzutnią rakiet...coś w ten deseń. Tak, czy inaczej wszelkie sugestie i pomysły mile widziane ;) robo87, po co mu trał i łańcuchy. Trochę wyobraźni - ma potężne szczypce, którymi toruje sobie drogę ! Nawet jak wlezie na przeoczona minę - odnóża są cienkie, więc wybuch mu nic nie zrobi - a jeśli juz coś urwie - odrosną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Jesteś szalony Na froncie nie będzie czasu na odrastanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 11 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2009 Szerman i jego pobratymcy to broń masowej zagłady - wylegaja na plażę(desant) tysiącami - więc nawet utrata kilkuset nie czyni powiekszych szkód haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Rafał, pora na Twoją pierwszą, współczesną pancerkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Nagroda od Greenpeace za to Wnętrze będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 11 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2009 robo87 - być musi, jakby nie było wnętrza, zewnątrz nie miałoby się czego trzymać - ergo - zostałyby same odnóża ok koniec OT ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Zrób Rafale dioramę przedstawiającą gigantycznego, złego zmutowanego kraba niszczącego miasto Townsville. A dookoła będą latać atomówki i strzelać go laserami z oczu. Spytaj latorośla, będzie wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Rafał, dokup sobie T.Rexa z Tamki i zrób kraba jak walczy z Godzillą Swoją drogą to masz fajnych podopiecznych... dostarczają Ci materiałów do budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 heheh Rafał ja też mam 4 kraby w akwarium ale nigdy mi nie przyszło na myśl by stworzyć z nich pojazd wojskowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Zrób Rafale dioramę przedstawiającą gigantycznego, złego zmutowanego kraba niszczącego miasto Townsville. A dookoła będą latać atomówki i strzelać go laserami z oczu. Spytaj latorośla, będzie wiedzieć Świetny pomysł Rzesza wychodowała sobie kraba giganta, który latem 1941 po nieudanej operacji "Lew Morski" atakuje brytyjski port. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 a jak glowkowalem skąd ty te kraby bierzesz,pomysl przedni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Moze zrob mu na plecach jakas Katiusze, taki eco MLRS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Rafale ja powiem Ci jedynie, że jesteś nieźle zakręconym modelarzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 (edytowane) Rafale, kurde, różne rzeczy widziałem, ale.... co Ty chcesz zrobić "temu biednemu krabu"? Czy tylko wykorzystać tą "starą skorupę", czy malować żywego kraba Szermana (nie czaję) ? I co on Ci zrobił, żeś go do zdjęcia Pattafixem przykleił do podłoża i jakieś drzewienka w szczypce powpychał (palucha Ci chciał obciąć)? Jak zobaczyłem tytuł wątku, to tak jak Robo się spodziewałem Shermana w wersji z trałem przeciwminowym. Nie dość, że jesteś SF-sowcem, to jeszcze ekologiem... Obrońcy praw zwierząt Ci tej plasteliny nie wybaczą . Edytowane 11 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Rafał - nie siedż tyle w tych oparach farb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Obrońcy praw zwierząt Ci tej plasteliny nie wybaczą . Shermanowcy także, toż to robienie sobie kpin i żartów z Shermana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Kraby jak linieją, to linieją "z całego kraba", nie tylko z zasadniczej skorupy. To co Rafał przykleił do deseczki to właśnie zewnetrzny pancerzyk z którego wyszedł krab - w środku nie ma kraba. Więc zwierzę nie cierpi Gimme some more! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 11 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2009 Spokojnie, odliczanie jeszcze troche potrwa. Schnie jegomość i nie robie tego na kaloryferach, nie używam sterydosuszarki - musi stopniowo odparowywać - coby za kruchy sie nie zrobił;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Zdecydowanie..... ODPAŁ!! Ciekawy jestem co wymyślisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi