tomekk Napisano wczoraj o 06:51 Napisano wczoraj o 06:51 Przedstawiam model Me-262 A-1a 1/72 zbudowany na bazie produktu Revell z dodatkami, m.in. otwarty silnik oraz koła żywiczne. Oszklenie vacu. Z zebranych materiałów starałem się odwzorować samolot nr 500491, "Yellow 7", Heinza Arnolda JG 7, kwiecień 1945 r. Dodatkowo wzorowałem się na eksponacie muzealnym. Tomek 11 Cytuj
barszczo Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Też się podoba, silnik mocno ożywia ten modelik. Brakuje mi tylko jednej linii podziałowej . 1 Cytuj
Baas ArK Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Jak widać staruszek Revell w odpowiednich rękach wciąż się broni. 1 Cytuj
Dzejo Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Bardzo mi się podoba zarówno wykonanie jak i malowanie. Jestem na tak 1 Cytuj
wuwumaster Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu (edytowane) 14 godzin temu, barszczo napisał: Też się podoba, silnik mocno ożywia ten modelik. Brakuje mi tylko jednej linii podziałowej . Tak, TEJ brakuje, za to jest kilka nadmiarowych w bonusie No bardzo ładnie wykonany poczciwy modelik Revella, elegancko zmalowany (moje ulubione barwy JG7) trafnie uchwyciłeś subtelność mottlingu, oczywiście tu zawsze można dopsikać drobniej ale ogólnie idea jest ładnie oddana (ogólna estetyka - nie wnikam tu w oddanie malowania oryginału), napisz jakimi farbami malowałeś. Fajnie że otworzyłeś wnękę podwozia głównego, koła też dodały finezji Jeśli chciałoby Ci się poświęcić mu jeszcze chwilkę to może warto by uzbroić silnik w choćby podstawowe przewody, one są dość charakterystyczne, poza tym to nawiercenie wylotów lut działek też by mu pomogło. O innych detalach nie pisze bo pewnie generalnie nie przewidujesz wracać z nim na warsztat Ogólnie bardzo się podoba, ładna jaskółka ! Pozdr ww Edytowane 9 godzin temu przez wuwumaster 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi