pmroczko Napisano Niedziela o 20:01 Napisano Niedziela o 20:01 Dzień dobry! Jako miłośnik "małego czołgu" porucznika Grubera musiałem się w końcu wziąć za ten temat - trochę dla mnie nietypowy. Zaczęło się to wiele, wiele lat temu kiedy zobaczyłem w sklepie model firmy Tamiya. Potem był serial "Allo allo". Jeszcze później F2F wydał swoje modele i zacząłem w nich grzebać. Ale nie pasowały mi niektóre detale, zacząłem szukać blaszek do nich i w końcu doszedłem do wniosku, że taniej mi będzie kupić model od ICMu (pojedynczych ramek nie chcieli sprzedać) i w końcu zdecydowałem się na pożenienie F2Fa i ICMa. To może kilka fotek na dobry początek: Cel jest taki, żeby zbudować 222 z Września. Model ICMu przedstawia wóz o wiele późniejszy, z późniejszym podwoziem typu Horch 801v, a na wrzesień byłby potrzebny Horch 801 EG I. W związku z tym odciąłem od podwozia modelu F2F potrzebne części i zamontowałem je na podwoziu ICMa, dodając kilka części z drutu miedzianego. Pominąłem też lampę notek, a zamiast niej na błotnikach zamontowałem "czółki" zakończone kulkami z białego kleju. To tyle na teraz - jak skończę 222 to biorę się za 221 i/lub 223. Jeżeli ktoś chciałby się dołączyć - to zapraszam, warsztaty pokrewnych wozów w skali 1:72 chętnie też zobaczę w tym wątku. Przy okazji może się wymienimy informacjami. Dziękuję za uwagę, pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł 4 Cytuj
djack Napisano Poniedziałek o 15:14 Napisano Poniedziałek o 15:14 Fajna robota. Też będę zaglądał. 1 Cytuj
pmroczko Napisano Środa o 15:49 Autor Napisano Środa o 15:49 Dzień dobry! Dziękuję za komentarze! Model malutki, więc dosyć szybko budowa idzie. W modelu F2F najbardziej mi nie pasowało wnętrze wieży - praktycznie takie samo jak w Sd.Kfz.221. W związku z tym użyłem części z zestawu ICM i dorobiłem tam jeszcze dwa siedzenia i "kierownicę" - niestety, bardo trudno to sfotografować. Założyłem ICMowe "blaszki" i zacząłem malowanie - najpierw podwozie pomalowałem w kolorze błota: Potem górę na Panzergrau - użyłem farby Hataka, z serii pomarańczowej. Do tego trochę pigmentów i czarnego washa: Jeszcze mam do zamocowania gaśnicę i lewarek, może jeszcze jakieś pojedyncze "bambetle". Dziękuję za uwagę i pozdrawiam Paweł 3 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi