jachud3 Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 Po wielkich trudach z połączeniem internetowym wreszcie zamieszczam galerię. "Studio" trochę amatorskie, ale chyba co nieco można zobaczyć. Miłego oglądania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 bardzo fajny model nie podoba mi się zabrudzenie przy wydechu, trochę za dużo, ale tak to brawo^^ w końcu internet xD ile to nieprzeczytanych postów było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 12 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2009 ponad 3048 xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 mogłeś jeszcze pogłębić lekko trawę jako oznaka że samolot przekołował tamtędy :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 12 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2009 próbowałem, ta mata jest za płytka :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 a wyżłabiałeś czy jak konkretnie? To by dużo dało jeżeli chodzi o efekt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 12 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2009 a wyżłabiałeś czy jak konkretnie? lol, żłobić w macie próbowałem ugniatać śrubokrętem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 chodziło mi bardziej o takie wyżłabianie w znaczeniu wycinanie i podstrzyżanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 Na spodzie lewego skrzydła to Ci się plastik zapadł od kleju czy tak było firmowo w modelu? Mam wrażenie, że pasy na stateczniku pionowym są krzywe trochę, zwłaszcza ten po lewej stronie nie trzyma poziomu. Okopcenia od wydechu średnio mi się podobają. Widać trochę smug od pędzla ale to chyba nieuniknione. Zastanów się nad aero bo ładnie Ci wyszedł a z aero byłby jeszcze lepszy! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 Model bardzo zgrabny, jak tak kładziesz aluminium za pomocą pędzla to pomyśl co możesz zdziałasz aero? Jak napisałeś że studo amatorskie to zaraz pomyślałem że wjadą fotki komórką max 2Mpx modelu który stoi na tapczanie albo na kafelkach w kuchni. Jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 13 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2009 Na spodzie lewego skrzydła to Ci się plastik zapadł od kleju czy tak było firmowo w modelu? Niestety, firmowo. :/ Mam wrażenie, że pasy na stateczniku pionowym są krzywe trochę, zwłaszcza ten po lewej stronie nie trzyma poziomu. Masz rację, lewy jest krzywy. Ale wolałem go namalować niż położyć kalkę o innym odcieniu czerwieni niż silnik i owiewka. Okopcenia od wydechu średnio mi się podobają. Widać trochę smug od pędzla ale to chyba nieuniknione. Zastanów się nad aero bo ładnie Ci wyszedł a z aero byłby jeszcze lepszy! Okopcenia - fakt, zrąbałem. A o aero to mogę zapomnieć, matka by mnie z domu wygoniła chyba :/ Jak dotąd malowałem pędzlem i będę musiał udoskonalać swoje rękodzieła Jak napisałeś że studo amatorskie to zaraz pomyślałem że wjadą fotki komórką max 2Mpx modelu który stoi na tapczanie albo na kafelkach w kuchni. Jest dobrze Napisałem, że studio jest amatorskie, bo znam osoby, które mają manię na punkcie "idealnego" środowiska do robienia zdjęć. A co do rozdzielczości... Mój aparat ma max 5 Mpx więc na zbliżeniach nawet na makro (!) nic nie widać :/ Dzięki za wszelkie miłe słowa i liczę na wasza pomoc przy zbliżającym się CR. 42 Falco od Italki Ale to po King Tigerze dopiero, więc tak... za 2 miesiące powinienem zacząć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiusz Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 Ładniusi cały ten twój dzbanuszek:) nie będe wytykał błędów, niech to robia inni. Moja filozofia modelarstwa opiera się na radości budowy:)) ....tak patrzę na zdjęcia twojego p-47 i myślę sobie, że temat popularny(mn. dla tego swojego zrobiłem po francusku), ale ten srebrny..., ten nose art, eh, co tu dużo gadać, PODOBA MI SIĘ (ups, miałem nie oceniać). pozdrawiam A jeśli chodzi o cr42, to budowałem go nie tak dawno temu z italki w 1/72, służę więc pomocą, radą itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STIG Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 A mnie się podoba Szczególnie, że wiem jakim wyzwaniem jest malowanie srebrnym albo metalizerem przy pomocy pędzla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2009 nie będe wytykał błędów, niech to robia inni Po to wstawiam galerię, żeby wytknąć mi błędy, więc proszę, wskażcie je eh, co tu dużo gadać, PODOBA MI SIĘ A mnie się podoba Smile Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 21 Lutego 2009 Share Napisano 21 Lutego 2009 Bardzo ładny model, kiedyś sklejałem go, ale (chyba) z Hasegawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 21 Lutego 2009 Autor Share Napisano 21 Lutego 2009 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messerschmitt1996 Napisano 14 Lipca 2009 Share Napisano 14 Lipca 2009 Wydaje mi się czy na prawym skrzydle (od dołu) niema jednej części- takiego kółka zatykającego dziurkę?, a poza tym bardzo fajny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 17 Lipca 2009 Autor Share Napisano 17 Lipca 2009 Nie sądziłem, że ktoś odkopie ten temat "Kółka zatykającego dziurkę" nie ma, bo jest tam światło Dzięki za opinię pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 19 Października 2009 Share Napisano 19 Października 2009 (edytowane) A ja mam takie pytanie. Czy na dole skrzydeł, a dokładnie na prawym masz tą gwiazdę. A nie powinna być na lewym? Na każdej instrukcji patrzałem w necie. Jest na lewej. Edytowane 27 Listopada 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dark2 Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 Gwiazda jest ok, obojętnie czy patrzysz od dołu czy od góry powinna być po lewej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abominus Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 Ładnie się prezentuje na tej podstawce. Jedyne zastrzeżenia mam tylko do tych okopceń. Poza tym OK. Też mam ten model i można go zobaczyć w galerii dla porównania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi