misiek14pl Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 (edytowane) Witam, Rozpoczynam budowę modelu Scania 143m, model będzie prosto z pudła, chce się bardzo przyłożyć do tego modelu pudło : A tu postępy w pracy: usunięte łączenia na moscie Zdjęcia będą lepsze w Weekend c.n.d Edytowane 12 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 Ekhem, chyba 113M, a czemu masz się nie przykładać, z takim podejściem to nie ma sensu nic malować, szpachlować itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 Truckerek93 co tak na niego naskakujesz, może chodziło mu o to że nie będzie się spieszył i zastosuje nowe techniki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 12 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2009 Tak w pudle jest 113 ale silnik jest V8 dlatego zmienie nakleje na 143 , Do scani R500 sie zabardzo nie przyłożyłem dlatego do tej scani chcę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruko95 Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 Dobra trucker nie zniechęcaj go do modelu zobaczymy efekty. Powodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 Jezus Maria i najświętsza Panienka, źle przeczytałem, myślałem że napisałeś" nie chce się bardzo przyłożyć" przepraszam. Mój błąd, następnym razem dokładnie przeczytam. A życzę powodzenia, mam nadzieję ze pozwolisz mi usiąść w pierwszym rzędzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 Przynajmniej on zakłada że sie przyłoży ... Życze Ci powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 Dokładnie... Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 Witam! Fajnie się zapowiada. Zasiadam i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 misiek14pl Kolejna streamlinka na forum im więcej tym weselej ja mam jedna a druga w drodze , Nie wiem jak zaawansowanym jesteś modelarzem ale model dużo zyskuje dzięki kabelkom w ramie obiciom na fotelach czy też dorobionym dywanikom . Jak to cie zabije to przepraszam ja byłem bliski śmierci jak to zobaczyłem http://public.fotki.com/modeltrucks25thscale/truck_brochures/scania/ . Tak więc powodzenia w budowie i trzymam kciuki ,jaka kolorystykę ramy silnika kasty przewidujesz ? robisz spojlery ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 12 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2009 Jutro dam fotki mojej koncepcji malowania:) , A okablowanie chce zrobic , i dzięki za link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 Truckerek Ty znawco Scanii serii 2 i 3.... Lepiej już nie pisz... Misiek, aż tak dobrze sklejony most, że został już wklejony? Zależne od modelu ale w jednych się to jeszcze szpachluje w innych już nie. Mam taki sam model, napis z przodu to jakaż porażka makaroniarzy. Uważaj też na tylne mocowania kabiny, są za nisko umiejscowione. Aby kabina "stała" podnieś je chyba o 3 mm, zresztą sam sprawdź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 Dokładnie to o 2.5mm bo ja w swojej scanii tak podnosiłem ( co prawda to była 143R - ale modele bazują na tych samych podzespołach) Powodzenia w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 fliper_nx o co tobie chodzi? bo sam siebie też za super znawce uznawać nie możesz. A to co napisałem ze 113, to sugerowałem się kalka. misiek14pl a jest tu naczepa "wyścigowa" czy zwykła?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 12 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2009 fliper_nx most i poduchy są na sucho dla przymiarki w moim moscie jest dosyć równo i nie trzeba szpachlować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 fliper_nx To znaczy masz na myśli te 2 kontowniki ze sprężynkami które należy dokleić do ramy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 Tylko gratulować, tu makaroniarze zrobili coś porządnie. Truckerek, jest to naczepa wyścigowa, czyt. na low deckach [bo chyba tak się nazywają małe kółka do tego typu naczep], a za znawce się nie uważam, ale staram się nie pisać głupot i edukować . Tomaszu tak, o numerze 65E jak się nie mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 13 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2009 Truckerek93 Tak jest tam naczepa wyscigowa na małych kółkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Nie gadaj, ja tak samo... Co do naczepy to robisz ja wyścigową czy zwykły zestaw?. P.S fliper_nx przestań, bo nie rozumiem o co tobie chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 13 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2009 (edytowane) Raczej wyscigową, ale niewiem:) Malowanie będzie przyblizone do tej ciężarówki: tylko rama będzie w czarny mat:) Edytowane 13 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Malowanie pierwsza klasa. Ps. Chłopaki nie kłóćcie się, nie po to jest forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 fliper_nx Wielkie dzięki za info dobrze że nie przykleiłem jeszcze . misiek14pl Malowanie jest super chyba zrobię coś podobnego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 13 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2009 Myslałem o takim czymś ale zadrogo by mi wyszły te kalki, a w portfelu pusto : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Ja sie tu nie kłucę... JEst to tylko wymiana zdań. Jeżeli gdzie kolwiek sie pomyliłem to przepraszam. Malowanie nawet fajne...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Misiek ciągnik z tego drugiego zdjęcia jest ładniejszy jednak ta naczepa do mnie nie przemawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi