wieslaw_ Napisano 55 minut temu Napisano 55 minut temu (edytowane) Cześć, Chciałbym Wam zaprezentować ukończony wreszcie po wielu latach model pancernika IJN Fuso w skali 1/200 zbudowany na bazie wydawnictwa Military Model nr 1-2/2007. Był to mój pierwszy model po wieloletniej przerwie i powrocie do modelarstwa. Wielu bardziej doświadczonych modelarzy z forum pisało mi, że jest to zbyt trudny i wymagający model na początek i... Muszę przyznać, że mieli rację. Fuso w moim wydaniu jest w mocnej waloryzacji wraz z własnoręcznie zaprojektowanymi i wydrukowanymi modelami 3D. Nie starczyło mi jedynie sił na samoloty pokładowe, które zanabyłem w internetach. Model sam w sobie jest opracowany i wydrukowany świetnie a wszelkie błędy wynikały z mojego braku doświadczenia. Oprócz zeszytu korzystałem z zestawu toczonych luf i fototrawionych blaszek dostępnych w sprzedaży w sklepie Pana Halińskiego. Błędów popełniłem sporo ale już na końcu kierowałem się zasadą "lepiej już nie będzie". Miłego oglądania. Edytowane 54 minuty temu przez wieslaw_ Cytuj
zaruk Napisano 40 minut temu Napisano 40 minut temu Nieprawdopodobna praca. Benedyktyńska, tak się chyba określa podobne zjawiska. Od lat kibicowałem z tylnych rzędów. Efekt na żywo musi powalać. Chylę czoła w najniższym skłonie, przede wszystkim za włożony wysiłek. Czy wiesz, ile waży ten model? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi