wieslaw_ Napisano 26 Września Napisano 26 Września (edytowane) Cześć, Chciałbym Wam zaprezentować ukończony wreszcie po wielu latach model pancernika IJN Fuso w skali 1/200 zbudowany na bazie wydawnictwa Military Model nr 1-2/2007. Był to mój pierwszy model po wieloletniej przerwie i powrocie do modelarstwa. Wielu bardziej doświadczonych modelarzy z forum pisało mi, że jest to zbyt trudny i wymagający model na początek i... Muszę przyznać, że mieli rację. Fuso w moim wydaniu jest w mocnej waloryzacji wraz z własnoręcznie zaprojektowanymi i wydrukowanymi modelami 3D. Nie starczyło mi jedynie sił na samoloty pokładowe, które zanabyłem w internetach. Model sam w sobie jest opracowany i wydrukowany świetnie a wszelkie błędy wynikały z mojego braku doświadczenia. Oprócz zeszytu korzystałem z zestawu toczonych luf i fototrawionych blaszek dostępnych w sprzedaży w sklepie Pana Halińskiego. Błędów popełniłem sporo ale już na końcu kierowałem się zasadą "lepiej już nie będzie". Miłego oglądania. Edytowane 26 Września przez wieslaw_ 14 Cytuj
zaruk Napisano 26 Września Napisano 26 Września Nieprawdopodobna praca. Benedyktyńska, tak się chyba określa podobne zjawiska. Od lat kibicowałem z tylnych rzędów. Efekt na żywo musi powalać. Chylę czoła w najniższym skłonie, przede wszystkim za włożony wysiłek. Czy wiesz, ile waży ten model? 1 Cytuj
wieslaw_ Napisano 27 Września Autor Napisano 27 Września 10 godzin temu, zaruk napisał: Czy wiesz, ile waży ten model? Nie mam pojęcia, nigdy nie rozważałem problemów z nim związanych w tej kategorii. Emocjonalnie waży sporo 1 Cytuj
Adamo722 Napisano 27 Września Napisano 27 Września Już pisałem że nie jest to model tylko replika okrętu . Oglądałem warsztat i powiem że wyniosłeś modelarstwo na najwyższy możliwy poziom.Pełen szacun za wytrwałość i osiągnięty efekt 2 Cytuj
tojarro Napisano 27 Września Napisano 27 Września Piękny model. Świetne modelarstwo no i te 3D. Rewelacja! 1 Cytuj
Baas ArK Napisano 27 Września Napisano 27 Września Przy tej ilości sznurków, to aż dziwne, że Japońce żagli nie stawiali. Piękna praca. 1 Cytuj
Szydercza Gała Napisano 28 Września Napisano 28 Września Piękny, Model Życia, bym powiedział Z oczywistych względów jest bliski memu sercu, ale zrobiłes z niego coś co jest na zupełnie innym poziome. BRAWO PS. Śruby sa odwrotnie, także pomimo wystkiego co napisałem powyżej... model do kosza 1 1 Cytuj
wieslaw_ Napisano Wtorek o 12:15 Autor Napisano Wtorek o 12:15 21 godzin temu, Szydercza Gała napisał: Śruby sa odwrotnie, także pomimo wystkiego co napisałem powyżej... model do kosza Uwierz mi próbowałem je oderwać i przekleić ale zbyt mocno siedzą co jest dziwne bo najszybciej zawsze w modelach odpadały mi śruby a tutaj masz... nawet w tym miejscu ten model robi mi po górę 1 Cytuj
Adamo722 Napisano Wtorek o 13:41 Napisano Wtorek o 13:41 22 godziny temu, Szydercza Gała napisał: PS. Śruby sa odwrotnie, także pomimo wystkiego co napisałem powyżej... model do kosza Zawsze można przerobić na wersję do linii wodnej 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi