piotrekpbfish Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Witam. To jest moja pierwsza relacja a trzeci model. Na forum byłem biernym obserwatorem. Budowę tego modelu zacząłem we wrześniu. Za bazę do ciągnika posłużyła Scania Wrecker od Italerii. W planach jest także naczepa. Postaram się odwzorować go na tyle na ile będę potrafił. Od razu mówię że będą pewne uproszczenia w malowaniu oraz nie będzie podnoszonej tylnej osi oraz SS z przodu (bo chyba ona je ma). A więc teraz fotki: Scania 1:1 A teraz to co zrobiłem: rama jest oczywiście odpowiednio skrócona foteliki: i mała przymiareczka jak widzicie rama już pomalowana ale nie mam fotek silnik przed i po Prace nad modelem trwają. Nie patrzcie na skrzynki miedzy osiowe bo prace też nad chwilowo zamarły. Toczę walkę z wnętrzem ale myślę że sobie poradzę. Sorry za jakość fotek ale fotografem nie jestem Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Jak dla mnie na razie idzie w dobrym kierunku. Powodzenia w dalszych pracach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Powodzenia Fajnie na razie idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Fajna ciężarówka się szykuje. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Zrobienie podnoszonej osi w tym modelu jest banalne więc mogłeś się postarać, jak na razie nie ma zbytnio co oceniać, życzę powodzenia. Ps silnik średnio pomalowany a koła chyba zbyt ciemne [czerwień] . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Całkiem ,całkiem No i oczywiście powodzenia . P.S. Szkoda że nie będzie podnoszonej osi,fajnie by to wyglądało W Scanii T142M Roadrunner jest ponoć taki ''bajer'' że podnosi się jedną oś(wleczoną). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Projekcik bardzo ciekawy. Masz może jakieś zdjęcia silnika orginału ? Czy może robiłeś po swojemu ? Kolorystyka taka jakaś hmm... Życzę powodzenia na pewno się przyda heh Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekpbfish Napisano 13 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2009 Właśnie nie miałem tylko fotek silnika. Robiłem go po swojemu. Ale w realu wygląda o niebo lepiej, tak samo jak felgi. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Słabo widac ale ta skakanka ma chyba ss. Bardzo ładny modelik sie szykuje.Dobry projekt- nic nie upraszczaj...Pozdrawiam.... fliper_nx mozesz mi opisac w jaki bardzo prosy sposob zrobic podnoszona oś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Wszystko jak na razie wygląda chyba dobrze (słabe fotki), jednak mówię Ci zrób ss bo do takich ciężarówek one najbardziej pasują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekpbfish Napisano 13 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2009 Witam. Mam pytanie odnośnie felg SS - jaką oponę na nie założyć - od naczepy czy jakieś zrób to sam z 2 opon od trucka? Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Wiesz co Truckerek gdzieś pisał że te opony z naczep są nie prawidłowe (chociaz prawie wszyscy tak robią) i trzeba z 2 opon normalnych uciąć po 3 i 4 rowku, ale lepiej do niego napisz na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Dokładnie to jest to opisane TUTAJ 5/6 strona Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekpbfish Napisano 13 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2009 Dzięki. A tak jakoś po Waszych postach mnie naszało i zacząłem przerabiać te felgi i prawdopodobnie przerobie też tylne piasty na takie jakie powinny być. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Odezwij się do mnie na gg to Ci wytłumaczę co i jak z tą zawiechą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 No ciekawie to wygląda Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Ups... Sorka. Prosze o usunięcie postu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekpbfish Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2009 Witam. Pogrzebałem trochę przy wnętrzu pojazdu, kabina i skrzynki między osiowe czekają na podkład . przednie felgi już przerobione, przedni zderzak obniżony. A więc fotki: dopiero na fotkach zauważyłem parę niedoróbek, które koniecznie muszę poprawić zderzak obniżony, jeszcze nie wyszlifowany Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Tapicerka rządzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Mi osobiście tapicerka się nie podoba, fotele wyglądają jak pomazane (tylko moje zdanie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mechanik Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Ładnie wszystko wyszło ale na liczniku scani zauwazyłem 60 oo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekpbfish Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2009 (edytowane) Przy malowaniu tapicerki wzorowałem się trochę na realnej tapicerce w tej scanii: Ładnie wszystko wyszło ale na liczniku scani zauwazyłem 60 oo Ona jedzie Pozdrawiam Piotrek Edytowane 17 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Tapicerka to kwestia gustu (do mnie jakoś nie trafia). Reszta wygląda si, natomiast mógłbyś popracować nad jakością fotek Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Nie przypomina mi to bardzo orginału całą "podłogę" mogłeś pomalować na kremowo, a nie jak jakiś podkład kierownica to samo mogłeś dać na biało, deska lepiej by wyglądała czarny.mat a ten to taki ni w mat ni w połysk. Może być to spowodowane jakością fotek bo nie są najlepsze. Pozdr. Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekpbfish Napisano 20 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2009 Witam. Mam pytanie czy takie zdjęcia mogą być (chodzi mi o ostrość) nowe foto silnika: teraz druga strona skrzynia biegów: lewy SS jeszcze do obróbki: Znalazłem też fotki ramy: (trochę przykurzona) A tu fotki wstępnie pomalowanych nadkoli Wnętrze jeszcze poprawie według sugestii eKrystiana Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi