Ostach Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Jakoś dziwnie wyglądają krawędzie plam... Pewnie to przez maskol. Jak długo był na modelu? Czy farba pod nim była dobrze przeschnięta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 29 Marca 2009 Autor Share Napisano 29 Marca 2009 Zieleń dobierałem na oko (zresztą szarość też). Jak patrzę na barwy w instrukcji to mniej więcej się zgadza. Na zdjęciu trochę inaczej to wszystko wygląda. Tak, plamy są miejscami trochę poszarpane. Maskol kładłem chyba 2 dni po malowaniu więc farba zdążyła zaschnąć. Maskol na modelu był max 24 h. Postaram się to poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Ja bym tę zieleń jednak poprawił, szkoda Twojej dotychczasowej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 29 Marca 2009 Autor Share Napisano 29 Marca 2009 Ja bym tę zieleń jednak poprawił, szkoda Twojej dotychczasowej roboty. No dobra To jaka ona ma być? ciemniejsza i bardziej oliwkowa, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 Dokładnie, ta w żadnym wypadku nie wygląda jak kamuflaż :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 30 Marca 2009 Autor Share Napisano 30 Marca 2009 Ok. Znalazłem taką stronkę: http://hsfeatures.com/fulmarst_1.htm Taka zieleń może być? A szary? jak dla mnie to za bardzo niebieski. Ech... trzeba będzie poprawiać i chyba się nie wyrobię do 03.04. Dla porównania zdjęcie instrukcji: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 Znalazłem taką stronkę: nie znałeś wcześniej HS'a? Twój szary jest dobry, ale zieleń to z HyperScale'a weź. Dasz radę do końca, tylko musisz się sprężyć!!! Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 30 Marca 2009 Autor Share Napisano 30 Marca 2009 nie znałeś wcześniej HS'a? Nie Twój szary jest dobry, ale zieleń to z HyperScale'a weź. Dzięki, idę malować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 31 Marca 2009 Autor Share Napisano 31 Marca 2009 Dzisiaj stwierdziłem, że niestety nie zdążę ukończyć modelu do 03.04 Na pewno lepiej mi wyjdzie jak nie będę się spieszył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 31 Marca 2009 Share Napisano 31 Marca 2009 Dzisiaj stwierdziłem, że niestety nie zdążę ukończyć modelu do 03.04 Crying or Very sadNa pewno lepiej mi wyjdzie jak nie będę się spieszył Smile No szkoda. Ale lepiej tak, niż żeby były jakieś babole. i czekam tak czy siak na końcowy efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 10 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2009 i czekam tak czy siak na końcowy efekt Dzięki Tymczasem położyłem już inny odcień zieleni, bardziej oliwkowy i ciemniejszy. Myślę że może być Na tej fotce zieleń jest prawie identyczna: http://hsfeatures.com/features04/images/fulmarag_3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 10 Kwietnia 2009 Share Napisano 10 Kwietnia 2009 No, 1000000000 razy lepiej piękny odcień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 11 Maja 2009 Autor Share Napisano 11 Maja 2009 Witam. Czas trochę odświeżyć wątek Więc do rzeczy: Pomalowane na czerwono fragmenty przy karabinach: Teraz spód. Pomalowany białą farbą (oczywiście nie bez problemów) -> pryśnięty miejscami mocno rozcieńczoną szarą-> i na koniec sidolux. A tu kalki: Zacząłem 'washować' ogon: elementy podwozia (nie wiem czy nie przesadziłem): oraz koła: Zieleń na tych zdjęciach wygląda jak "Interior green", ale w rzeczywistości jest ciemniejsza. Jutro może wrzucę zdjęcia w świetle dziennym. c.d.n... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek C Napisano 11 Maja 2009 Share Napisano 11 Maja 2009 Teraz spód. Pomalowany białą farbą (oczywiście nie bez problemów) Jaką farbą malujesz , może spróbuj następnym razem z Vallejo nie ma z nią problemów . Podoba mi się brudzenie na ogonie ,jak zrobisz tak na całości to będzie fajnie wyglądać , też jestem teraz na etapie brudzenia białych powierzchni (Avenger) i wiem że trzeba uważać żeby nie przesadzić , na pokrywach podwozia chyba ciut za dużo przybrudziłeś . Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 11 Maja 2009 Autor Share Napisano 11 Maja 2009 Jaką farbą malujesz , może spróbuj następnym razem z Vallejo nie ma z nią problemów . Maluję Humbrolami, w tym przypadku matt 34. Następnym razem spróbuję Vallejo. na pokrywach podwozia chyba ciut za dużo przybrudziłeś . Też mi się tak wydaje, spróbuję to poprawić. Dzięki za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 12 Maja 2009 Autor Share Napisano 12 Maja 2009 Zdjęcia w świetle dziennym: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 12 Maja 2009 Share Napisano 12 Maja 2009 Bardzo ładnie Ci idzie tylko faktycznie ten wash w podwoziu troszkę zbyt wyraźny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
footribe Napisano 12 Maja 2009 Share Napisano 12 Maja 2009 nie wiem czemu ale ten model wygląda na taki szorstki, no wiecie o co chodzi?? Na tym pierwszym zdjeciu lepiej widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 13 Maja 2009 Autor Share Napisano 13 Maja 2009 nie wiem czemu ale ten model wygląda na taki szorstki, no wiecie o co chodzi?? Szorstki??? nie rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 13 Maja 2009 Share Napisano 13 Maja 2009 chyba w sensie , ze matowy;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 3 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2009 chyba w sensie , ze matowy;] Matowy już nie jest, błyszczy się od sidoluxu Za to spód już ubrudziłem, przykleiłem podwozie i psiknąłem matem. spód: A teraz góra, położyłem kalki i zacząłem washować prawe skrzydło(nie widać na poniższej fotce). Teraz smutna wiadomość, pękła mi ruchoma część osłony kabiny pilota, a część nieruchomą razem z maskami gdzieś posiałem. Będę musiał dorobić obydwie te części. Budowa powoli dobiega końca i muszę powiedzieć, że nie jestem zbyt zadowolony z efektu. Biały humbrol mnie dobił, od tamtej pory jakoś nie bardzo mi szło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 3 Czerwca 2009 Share Napisano 3 Czerwca 2009 Hej. Widzę, że wybornie poradziłeś sobie ze szpachlowaniem, tego czegoś, co można politechniczną zabawką, nazwać. Ja utknąłem na tym etapie ... Niestety, nie prędko wrócę do tematu, mocno mnie to zniechęciło. Życzę POWODZENIA !! w dokończeniu modelu. Pozdrawiam S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 3 Czerwca 2009 Share Napisano 3 Czerwca 2009 SAGITARIUS czym Ty kleisz ten model? chodzi mi o to brązowe coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 3 Czerwca 2009 Share Napisano 3 Czerwca 2009 To nie jest klejenie, tylko pozostałości farby po sprawdzeniu połączenia. Najpierw sklejam, później szpachluję, szlifuję i natryskuję próbnie farbę na miejsce łączenia, żeby sprawdzić jakość szpachlowania. Następnie szlifuję to jeszcze papierem ściernym 3000 wodnym i stąd takie pozostałości. Pozdrawiam S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 9 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2009 Widzę, że wybornie poradziłeś sobie ze szpachlowaniem, tego czegoś, co można politechniczną zabawką, nazwać. Ja utknąłem na tym etapie ... Dzięki, ale ogólnie nie było tak źle. Widzę, że najgorsze masz jeszcze przed sobą, chodzi mi o wlot powietrza. Tymczasem ja już prawie skończyłem. Pozostało zrobić i dokleić osłonę kabiny pilota, okopcenia na górnych powierzchniach skrzydeł i jeszcze kilka drobnych części. Jak się wyrobię to jutro będzie galeria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi