Kabanos Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Kolejna moja ofiara:D Dragon, skala 1/35 malowany mieszanką Tamiyi i MM. cały "polany" washem Miga.. Mówcie co sądzicie.. Właśnie się zorientowałem, że jest to mój szósty model xD I wogóle to modelarstwem zajmuję się już okrągły rok:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rampo klops Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 No , w realu wygląda jeszcze lepiej , ale najbardziej podobają mi się te obicia , tylko na łatwiznę poszedłeś z tą szmatą , ob ci się nie chciało kółek malować :P No racja zajmujemy się tym już ponad rok :P . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Mi model się podoba. Fajne obicia, tylko mam pewne ALE. Dlaczego ząbki koła napędowego nie są pomalowane na srebrno, bo przecież po jakimś czasie jazdy czołgu ściera się kolor bazowy. Co to za płachta znajdująca się w dodatkowych ogniwach gąsek z przodu czołgu. Jest coś pod nią, bo sam nie mogę tego dostrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Pełno niedomalowań!!! Malujesz pędzlem czy aerografem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kabanos Napisano 14 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2009 Pod tą płachtą są 2 koła..nie jestem do końca zadowolony z jej malowania..:/ Malowałem pędzlem, a on taki kanciaty, że nie zawsze te niedomalowania widać..pełno zakamarków:) Postaram się poprawić to co widać na zdjęciach xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Pełno niedomalowań!!! Fakt, bardzo razi. Malowałem pędzlem, a on taki kanciaty, że nie zawsze te niedomalowania widać..pełno zakamarków Postaram się poprawić to co widać na zdjęciach xD Popraw koniecznie! PS. Z tym kanciatym pędzlem to jest dobra wymówka :]]]] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jask33 Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Ogólnie ładny modelik. Tylko te kalki nie bardzo pasją do reszty. Za mało "spracowane". Czarne gąski to raczej tez tylko w fabryce. Daj (jeśli to jeszcze możliwe) metalizera na ząbki kała napędowego zębiszcza gąsek obwód kół napinających i na wewn. strone gąsienic tam gdzie są miejsca styku. No i połysk po całości czwóreczki to tez nie bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Ogólnie wygląda bardzo ładnie. Fajnie wyglądają obicia. Tak jak wspomnieli poprzednicy przetrzyj gąski i koła, zrób washa na kołach pomaluj wydech w środku(bo widać szary plastik), wtedy nie będzie do czego się przyczepic. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 kała Wiem że to tylko literówka ale się uśmiałem z tego Co do modelu to rażą te kalki chyba je nakładałeś po wszystkich brudzingach itp? I te z tyłu są trochę krzywo. Te niedomalowania strasznie fuuuu I ta płachta/plandeka z przodu Ale obicia za to fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthur_szu Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Aż tak nie znam się na niemieckiej pancerce ale czy nie wkleiłeś gąsek odwrotnie? Wydaje mi się, że ogniwka powinny być w drugą stronę Jeśli się mylę - nie było uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Hmm.. a ja powiem tak... Ogólnie model OK, chociaż mam wrażenie, że pojazdowi czegoś brakuje ...brakuje kurzenia... Tak wyglądałby o niebo lepiej.. No i przychylę się do większości opinii - pełno niedociągnięć nawet ta płachta nie do końca przykryła niepomalowanej gąski Mam nadzieję że poprawisz i wszystko będę cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Ta szmata na przodzie uroku nie dodaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 A gdzie piasek i kurz? W końcu to afryka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Aż tak nie znam się na niemieckiej pancerce ale czy nie wkleiłeś gąsek odwrotnie? Nawet na dokumentalnych fotkach widzialem gąsienice pozakładane na rózne sposoby. Logicznie patrzac na sprawe to jak je nie założyc to i tak czołg pojedzie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Tak, tej szmaty/tektury bym się pozbył. I uzupełnił niedomalowania. Widać też niedomalowane wnętrza kół przy bandażach. I wanna za kołami za czysta w porównaniu z resztą. Kalki walą po oczach nowością. Jak dla mnie te ślady eksploatacji trochę za intensywne, można by trochę go przykurzyć po całości. Trochę by to stonowało całość. Ale to Twoja wizja Ja wolę nie szaleć z efektami, też początkujący jestem. Zamiast czarnej farby spróbuj może może używać ciemnoszarej, moim zdaniem lepiej się sprawdza. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi