alex_welt Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Фирма УМ известный производитель моделей в масштабе 1\72 порадовала выходом бронепоезда !! Модель будет продаваться буквально через месяц другой. вот первый экземпляр склееный для выставки в Нюрнберге. Firma UM, znany producent modeli w skali 1/72 ucieszyła wypuszczeniem pociągu pancernego. Model będzie sprzedawany w miesiącu lutym, A tu przedstawiam egzemplarz sklejony na wystawę w Norymberdze. Бронепоезд состоит из бронепаровоза с тендером типа ОБ-3 из состава БеПо "Железнодорожник" и четырех бронеплощадок с башнями от танков Т-26 разных лет выпуска. Pociąg pancerny składa się z opancerzonego parowozu z tendrem typu OB-3, z zestawu PP "Kolejarz" i czterech opancerzonych stanowisk (platform...) z wieżami od czołgów T-26 różnych serii produkcyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Maybe in English? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klima1 Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Dobra, dobra. Po angielsku napisze, to też się będą burzyć. Rada jest jedna - trzeba się tego języka nauczyć. A w tym tekście nic nie ma - pisze tylko, z czego składa się skład i kiedy będzie dostępny (a tego nie zrozumiałem ). No i cytuje Stalina w podpisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 nie wiem ile będzie kosztować, ale wiem że juz go chcę!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 No UM ostatnio na tory się przenosi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Chłopakom z UM-a należy się porządne Czemu na Święta nam tego nie podarowali i dla czego dopiero w lutym Ps. chyba złamię swoje przyrzeczenie (o nie kupowaniu modeli przez pół roku) i stanę się jednym z grona szczęśliwych posiadaczy tego zestawu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Choć to nie moja skala to może się skuszę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Pomimo że wolałbym coś niemieckiego to chyba skusze się zwłaszcza że cenowo wysoko chyba stać nie będzie (patrząc na inne modele) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alex_welt Napisano 15 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2009 Будет еще одна версия бронепоезда. Локомотив получит зенитную площадку на тендере. Добавят две платформы cпереди и сзади. Немецкий поезд тоже в планах есть !! Będzie jeszcze jedna wersja pociągu pancernego . Parowóz otrzyma platformę przeciw lotniczą na tendrze. Dodadzą dwie platformy z przodu i z tyłu. Niemiecki pociąg pancerny także jest w planach UM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 Witam! nie wiem ile będzie kosztować Można spróbować oszacować z grubsza: Ichniejsze drezyny chodzą po ok. 30 PLN. Załóżmy więc że wagony wycenią podobnie, lokomotywa + tender czyli dwa w jednym co daje ok.60 PLN. Całość wypanie cca. 200 PLN lub nawet więcej. ale ja wymiękam Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alex_welt Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2009 Точно не скажу..Но у нас цена планируеться около 50 уе. То есть долларов. Примерно. Дрезины у нас стоят по 38 гривен. Что чуть больше чем 4 доллара. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Może ktoś to przetłumaczyć na normalny język? Osobiście nie za zamierzam się uczyć języka tych ... z powodu: 17 września 1939, Katyń, traktowanie "naszych" po wojnie. Gorzej niż Niemcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Może ktoś to przetłumaczyć na normalny język? Osobiście nie za zamierzam się uczyć języka tych ... z powodu: 17 września 1939, Katyń, traktowanie "naszych" po wojnie. Gorzej niż Niemcy. weź się uspokój....piekne świadectwo nam wystawiasz swoją nienawiścią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Ogląda się program typu "Było nie minęlo..." to wnioski są oczywiste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 weź menażkę i walnij się w czaszkę! chłopie! co nasz ukraiński kolega ma wspólnego z tym co się działo 70 lat temu??????? to w takim razie powinniśmy nienawidzić austriaków, niemców i szwedów oraz turków i tatarów! żyj sobie tą przeszlością ale nie siej głupiej nienawiści! chłopak widocznie nas lubi skoro napisał na nasze forum a że pisze w języku rosyjskim to niczego nie oznacza. A potem się dziwić że na froum europejskim jesteśmy tak postrzegani jak jesteśmy. jak masz ochote na nienawiść zapisz się do rdziny toruńskiego radyja....koniec tematu wracamy do właściwego wątku P.S. do Alex_welt - przepraszam cię za kolegę rObO87, który widocznie doznał jakiegoś urazu wewnątrzczaszkowego i klepki mu sie miejscami pozamieniały lub co gorsza powypadały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Spokojnie, po prostu uraz mam do tego co rosyjskie. No i ta wypowiedź: Rada jest jedna - trzeba się tego języka nauczyć. Nie wiedziałem, że kolega jest "zagraniczny". Tylko o powyższą wypowiedź mi chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 (edytowane) Nie mniej mogłeś się tylko ograniczyć do prośby o przetłumaczenie bez dalszych wywodów... Tym bardziej, że alex_welt jest znany i ceniony na innych forach za swój wkład w odkrywanie i poznawanie między innymi polskiej historii wojskowości. Jest także znanym i cenionym modelarzem Szacowana cena zestawu określana jest na jakieś 50 dolarów. Na Ukrainie drezyny są po 38 hrywien to jest około 4 dolarów. Wychodzi na to, że model OB-3 może u mas kosztować coś koło 15ozł. alex_welt dziękujemy za informacje i czekamy na kolejne wiadomości o szykowanych przez UM-a niespodziankach Edytowane 17 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Fajna cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Fajna cena 150 ZŁ To chyba umiarkowana cena. wszka dostajesz spory model i mam nadzieję ze będzie tam kawał torowiska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 150 zł za kilka "pudełek"? Hmmmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klima1 Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Może ktoś to przetłumaczyć na normalny język? Osobiście nie za zamierzam się uczyć języka tych ... z powodu: 17 września 1939, Katyń, traktowanie "naszych" po wojnie. Gorzej niż Niemcy. Tym bardziej jest to język, który należałoby znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Именем форум пожалуйста о прощение, за мало элегантное поведение одного с участников той дискуссии. W imieniu forum proszę o wybaczenie, za mało eleganckie zachowanie jednego z uczestników tej dyskusji. Użytkownik forum modelwork o nicku rObO87 za naruszenie zasad i regulaminu forum modelwork otrzymuje UPOMNIENIE na forum publicznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 (edytowane) ... Edytowane 17 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Nikogo nie zamierzałem swoją wypowiedzią obrażać...Coś jeszcze bym dodał na temat Rosji, ale zachowam to dla siebie. EoT i lepiej niech tak zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Ty weź se rObO87 poczytaj Sienkiewicza, albo rożne śmieszne ekranizacje takowego pooglądaj. Bo co jak co, ale Ukraina to nas napewno przepraszać nie powinna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi