jajen Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 (edytowane) Przedstawiam model F-16 Academy , ktory zrobilem kilkanascie lat temu. Ostatnio troche odswiezylem ten model (zastapilem kalke na ogonie malowaniem pasow, zrobilem odymienie wylotu i lekkie brudzenie modelu). Zapraszam do ogladania. jajen Edytowane 25 Listopada 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Na 5. fotce widać przesunięcie na kalkach.. Academy spaprało sprawę. Model sam w sobie bardzo mi się podoba, mimo że nie lubię nowoczesnych latadeł. Fajnie pomalowany ładnie wykorzystałeś wash No i te pasy na ogonie... To tyle, co mogę powiedzieć, niech się wypowiedzą inni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Na górnych powierzchniach skrzydeł widać jakieś smugi. Nie ma chyba wszystkich kalek. Wash też wygląda na średnio pościerany momentami. "Bąble" trochę za osłoną radaru to nie są światełka ;] Reszta ok. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Ostach, te smugi to chyba efekt zamierzony.. takie "okopcenie od wiatru" XD Nie ma chyba wszystkich kalek Brak gwiazdki na skrzydle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinL Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Niezłe latadełko. Czeka u mnie w pudle na swoją kolejkę już od ...6 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 No nie ma gwiazd pod usterzeniem pionowym, pasków na górnej powierzchni, i szpary na połączeniu skrzydeł z kadłubem no i ten wash, no nie zbyt to wygląda, ale spoko następny będzie lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 takie "okopcenie od wiatru" XD a to ciekawe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 takie "okopcenie od wiatru" XD a to ciekawe! Może ten Ef leciał na małym pułapie przez Śląsk? I stąd te ''okopcenia''? Ja zauważyłem jeszcze łączenie połówek zbiornika (prawy). Model swoje lata ma i pewno niejedno przeżył, ciekawe jak wygląda Twoja terazniejsza produkcja ba ta wygląda dość obiecująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Model swoje lata ma i pewno niejedno przeżył, ciekawe jak wygląda Twoja terazniejsza produkcja ba ta wygląda dość obiecująco.Jajen chyba mi wybaczy, że odpowiadam za niego: viewtopic.php?t=11829 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Model swoje lata ma i pewno niejedno przeżył, ciekawe jak wygląda Twoja terazniejsza produkcja ba ta wygląda dość obiecująco.Jajen chyba mi wybaczy, że odpowiadam za niego: viewtopic.php?t=11829 No to wszystko jasne, z tej prezentacji najbardziej podobał mi się Mirage -srebrne ptaki najbardziej mi pasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jajen Napisano 18 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2009 Te smugi sa faktycznie celowe, ale trzeba przyznac ze nie wyszly . Robione na szybko i efekt mizerny. Na szczescie da sie zmyc i jak bede mial chwile to tak zrobie. Pozdrawiam. jajen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Te smugi sa faktycznie celowe "okopcenia" jednak górą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jajen Napisano 18 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2009 Po przerobieniu na wersje "czysta": jajen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 No i dużo lepiej!!!! A ta jednak były kalki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jajen Napisano 5 Września 2009 Autor Share Napisano 5 Września 2009 Poprawilem linki do fotek i dodalem nowe zdjecia. Teraz zdjecia sa tylko w wersji "czystej" modelu. Nie mam juz tych z mocnym brudzeniem. Dlatego czesc komentarzy kolegow odnoszaca sie do smug jest nieaktualna. jajen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darthradi Napisano 7 Września 2009 Share Napisano 7 Września 2009 Eh. mialem ten model. Po miesiacu walki wyladowal w koszu, Academy spapralo go kompletnie, na modelu wyraznie widac ogromne szpary pomiedzy szkrzydlami a kadlubem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 7 Września 2009 Share Napisano 7 Września 2009 Nie ma takiej szpary, której nie dałoby się wypełnić. Polski budżet ma wielką szparę, no i to jest przykład, kiedy nie można czegos wypełnic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 7 Września 2009 Share Napisano 7 Września 2009 To jest odpowiednik sytuacji, kiedy nie można upchnąć wnętrza w kadłubie. W takim przypadku najpierw trzeba ciąć i szlifować, a dopiero na koniec ewentualnie pokitować szpachlówką. Również, ale to zależy od sytuacji... A wracając do modelu, jak na wspomniane fatalne pasowanie, model wyszedł dobrze, zaczynam przekonywać się powolutku do F-16, dawniej był to jakby wedle mojego gustu odpowiednik brzydoty polskiego An-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi