Wojtek B. Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 (edytowane) Witam wszystkich. I ja postanowiłem wystartować w konkursie. Na konkurs sprubuję wykonać dioramkę. Dioramka będzie nosić właśnie taki tytuł -Gdzieś w Polsce 1944r. Scenka ma się rozgrywać na polnej drodzę, jej bohaterami będą; rolnik jadący do miasta wraz z wnuczką oraz napotkany odział partyzantów idących coś wysadzić . I tak rolnik chcą pomuc jakoś naszym prosi wnuczke by dała im coś do zjedzenia . To tyle reżyserki, zobaczymy jak wyjdzie, z pomocą przyjdzie zestaw Master Boxa -Somewhere in Europe... 1944- właśnie z tego tytułu zestawu zrodził się pomysł na nazwę diorki. Partyzantów planuję wykonać ze śmieci figurkowych pochodzących z zestawów Dragona i Zvezdy, będą nosić zdobyczne umundorowanie niemieckie tak samo będzie z uzbrojeniem, reszte dodatków sam dorobię. Mam tylko nadzieje, że nikt nie będzie miał urazy za przedstawienie naszych w zdobycznych niemieckich mundurach. A teraz in box; Zestaw Master Boxa. Zawartość pudełka. I pozostałe figurki. Edytowane 29 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinL Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 (edytowane) Partyzanci często korzytali ze zdobycznego wyposażenia. Musiałbyś go tylko zmodyfikować lekko, lub np. dodać elementy ubrań cywilnych. Edytowane 18 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 18 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2009 Taki mam właśnie zamiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 nie będzie miał urazy za przedstawienie naszych w zdobycznych niemieckich mundurach. a w jakich mieliby być w 1944 ? Będziesz musiał zmienić "okablowanie" konia na takie jak robiono w Polsce bo to jest francuskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Ciekawy jestem jak ci wyjdzie malowanie koni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 18 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2009 Co do malowania koni to zobaczymy, robiłem je w 1/72 nigdy jeszcze w tak dużej skali. Natomiast prosiłbym o pomoc z tzw. okablowaniem, w modelu jest one francuskie, a nie wiem jak wygłądało polskie z tego okresu?. Prosiłbym o fotkę abo rysunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Pomógłbym ale mam internet z prędkoscią 2 kb/s więc żadnej foty nie moge otworzyć, może pogoogluj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Dodaj element uzbrojenia polskiego. Może dałbyś jakiemuś rkm wz.28, albo polski hełm. Może też być polska, wrześniowa kurtka lub czapka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 18 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2009 Widd, będe skłaniał się bardziej do pomieszania niemieckiego z cywilnym. A co do uzbojenia, tak się zastanawiam; może jakiś sten, albo karabin Browninga M1918(BAR) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 (edytowane) Czytam książke więc mam duzo czasu na wcytywanie zdjęć więc taki prezent Niby jakiś burżuj ale lepsze to niż nic... Chociaż jeszcze poszukam EDIT: Edytowane 18 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 18 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2009 Dzięki peter za każdą udzieloną pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Prusy Wschodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 tu jeszcze taki link: link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Fajny projekt się szykuje. Sam bardzo przepadam za takimi tematami, jak np: Powstanie Warszawskie, AK itp. Popatrzę jak Ty zrobisz partyzantów, to może się czegoś nauczę i sam skombinuję sobię jakieś figureczki. Pozdrawiam i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 18 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2009 Dzięki za zainteresowanie i udzieloną pomoc w postaci zdjęć i linka . Prace zaczne najwcześniej we wtorek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hołek Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Powodzenia! Jakiej maści chcesz zrobić konie? Pokombinuj z plamami na nich lub cuś to zawsze lepszy efekt! Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 18 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2009 Jednego chciałbym pomalować na ciemny brąz, a drugiego tak jak na zdjęciu jakie zamieścił peter(biało/szary), jak oczywiście wyjdzie będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 19 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2009 (edytowane) No to zaczynam swój warsztat, tak przy okazji będzie to pierwszy warsztat na tym forum. Na razie udało mi się zrobić; Poskładałem pierwsze części na sucho, żeby zobaczyć jak ze spasowaniem i normalnie , napewno nie są to klocki lego Dragona no ale trudno więc zaczołem skleiać. Na koniec dzisiejszej pracy poszła pierwsza warstwa farby; Edytowane 29 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 Tu masz jeszcze cuś... http://www.sciaga.pl/tekst/88148-89-scharateryzuj_rodzaje_uprzezy_i_zaprzegow ...powodzenia w powożeniu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 19 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2009 Prace nad zaprzęgiem zaczęte, wiem równierz jak zrobię okablowanie zwierzęcia . Teraz zbieram informacje głównie fotografię na temat naszych partyzantów z ciekawszych znaszłem na tej stronce; http://karta.org.pl/foto/fotokolekcje/Gorski/index.htm http://karta.org.pl/foto/fotokolekcje/Zniszczynski/index.htm Pomoc będzie mile widziana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 20 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2009 (edytowane) Kolejan porcja fotek; Dodałem jaśniejszego koloru; Teraz mam zamiar nie które miejsca przycieminić i wyjaśnić. Edytowane 29 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 21 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2009 (edytowane) Dzisiejsze fotki; A tu fotki prawie skończonego wozu, teraz dodam jakeś drewniane beczki, worki oraz perę spraw typowo kosmetycznych; Wiem, że malowanie może nie jest tak dobre, ale mi się ono podoba . Również zaczołem pracować przy koniach, powiem tak; szpachla, szpachla, i jeszcze raz szpachla oraz usunałem podognie; I po małych porawkach narazie wygłąda tak; Edytowane 29 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
[EC]Duke Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 Hej, na razie wychodzi Ci b. dobrze. Tak sobie patrze na tytuł " gdzieś w Polsce" i miałem nieśmiało sugerować, że może umiejscowisz akcje gdzieś na zapomnianych polskich kresach, ale widze, że zdjęcia masz z wileńszczyzny. Miło by było jakbyś coś takiego ciachnął. Może się przyda: Źródło: Książka "Burza na Wołyniu" Władysław Filar To tak jakbyś nie miał pomysłu na dio... Źródło:Książka "Pożoga-Walki 27 Wołyńskiej Dywizji AK" Józef Turowski Książka "Burza na Wołyniu" Władysław Filar Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 21 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2009 Dzięki [EC]Duke za zdjęcia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 Na pake rzuć oczywiście sianko bo żaden gospodarz nie wyrusza bez kupki sianka dla koników Proponuje wykonać scene koło mostu we wsi Skrzynice, koło tego mostu stało gospodarstwo moich dziadków którzy pomagali AK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi