Skocz do zawartości

Sherman M4A3E8(76)W HVSS+StuG IV Early Dragon 1/72

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 64
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Kolejny update.

StuG dostał washa. Pozostaje mi pomalować odpowiednio tłumik, dostosować podwozie do podstawki i zrobić coś z gąsienicami na pancerzu.

DSC00019.JPG

DSC00020.JPG

DSC00021.JPG

DSC00023.JPG

Zacząłem także robić podstawkę. Tak to wygląda na razie:

DSC00010.JPG

DSC00011.JPG

Parę zbliżeń na glebę:

DSC00012.JPG

DSC00016.JPG

DSC00017.JPG

DSC00018.JPG

Śnieg na razie jest biały, ale zostanie zabrudzony. Doszedłem także do wniosku, że błoto ma zły kolor, więc dodam tam kilka ciemniejszych pigmentów.

Napisano

Ekhm... A czemu StuG ma takie zwichrowane koła jezdne???? Dopiero teraz na zbliżeniach to widać, że każde się odchyla od osi w inna stronę.

Napisano
Ekhm... A czemu StuG ma takie zwichrowane koła jezdne???? Dopiero teraz na zbliżeniach to widać, że każde się odchyla od osi w inna stronę.

Widocznie resory musiały się lekko przekrzywić.

I popraw jakoś te worki z piaskiem, na ostatniej fotce widać, jak niby 'lewitują'.

Muszę dorzucić jeszcze ze 2-3 worki.

• 2 weeks later...
Napisano

Prace idą do przodu bardzo powoli(ahh ta szkoła), ale ostatnio coś zrobiłem.

StuG dostał błoto na podwozie, oraz malnąłem mu tłumik:

DSC00028.JPG

DSC00029.JPG

Poprawiłem także glebę. Wg mnie teraz wygląda znacznie lepiej.

DSC00033.JPG

DSC00035.JPG

bypicasa2html.gifcreated by picasa2html

Mam nadzieję, że się wyrobię do 3 kwietnia...

Napisano

To błoto jakoś tak marnie wygląda. Z czego je robiłeś. Jak układ jezdny ogólnie jest taki brudny, to dlaczego tego błota nie ma na gąskach?

Napisano

Błoto było robione z pigmentów MiG'a plus żywica akrylowa MiG'a plus Pigment Fixer. Błota nie ma na gąskach, bo zdążyłem zrobić tylko na podoziu, ale będzie i na gąskach.

Co do podłoża, to dam chyba jeszcze trochę ciemnych kolorów i końcu dam lakier błyszczący.

Napisano

Chyba ostatni udpate w wątku warsztatowym.

Popracowałem trochę nad glebą, pozostaje mi psiknąć ją lakierem błyszczącym.

DSC00020.JPG

DSC00021.JPG

DSC00022.JPG

DSC00023.JPG

Popracowałem także nad figurkami. Z góry przepraszam za jakość zdjęć, ale lepszych nie udało mi się zrobić.

Nie spodziewałem się, że figurki to taka trudna sprawa, zwłaszcza w tej skali. Na zdhęciach wychodzą najmniejsze błędy, których gołym okiem nie widać. Oto i one(można się śmiać):

DSC00024.JPG

DSC00025.JPG

DSC00026.JPG

DSC00027.JPG

DSC00029.JPG

Napisano

Pamiętaj o tym tłumiku! Okropnie to wygląda, taki czerwono-pomarańczowy... może pomaluj go na Humbrol 113 i zwas:bip:, powinno być trochę lepiej wtedy