tomek14147 Napisano 8 Marca 2009 Autor Share Napisano 8 Marca 2009 Chyba jednak tak zostawię. Wizja zmywania farby i malowania od nowa mnie odstrasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 Rozumiem. Sam znam ból zmywania farby więc zostaw jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 Fajnie, tylko kropy faktycznie za duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rampo klops Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 No no mnie się podoba tym bardziej ze to 72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 16 Marca 2009 Autor Share Napisano 16 Marca 2009 Kolejny update. StuG dostał washa. Pozostaje mi pomalować odpowiednio tłumik, dostosować podwozie do podstawki i zrobić coś z gąsienicami na pancerzu. Zacząłem także robić podstawkę. Tak to wygląda na razie: Parę zbliżeń na glebę: Śnieg na razie jest biały, ale zostanie zabrudzony. Doszedłem także do wniosku, że błoto ma zły kolor, więc dodam tam kilka ciemniejszych pigmentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 16 Marca 2009 Share Napisano 16 Marca 2009 Ekhm... A czemu StuG ma takie zwichrowane koła jezdne???? Dopiero teraz na zbliżeniach to widać, że każde się odchyla od osi w inna stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 16 Marca 2009 Share Napisano 16 Marca 2009 I popraw jakoś te worki z piaskiem, na ostatniej fotce widać, jak niby 'lewitują'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 16 Marca 2009 Autor Share Napisano 16 Marca 2009 Ekhm... A czemu StuG ma takie zwichrowane koła jezdne???? Dopiero teraz na zbliżeniach to widać, że każde się odchyla od osi w inna stronę. Widocznie resory musiały się lekko przekrzywić. I popraw jakoś te worki z piaskiem, na ostatniej fotce widać, jak niby 'lewitują'. Muszę dorzucić jeszcze ze 2-3 worki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 27 Marca 2009 Autor Share Napisano 27 Marca 2009 Prace idą do przodu bardzo powoli(ahh ta szkoła), ale ostatnio coś zrobiłem. StuG dostał błoto na podwozie, oraz malnąłem mu tłumik: Poprawiłem także glebę. Wg mnie teraz wygląda znacznie lepiej. created by picasa2html Mam nadzieję, że się wyrobię do 3 kwietnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 27 Marca 2009 Share Napisano 27 Marca 2009 To błoto jakoś tak marnie wygląda. Z czego je robiłeś. Jak układ jezdny ogólnie jest taki brudny, to dlaczego tego błota nie ma na gąskach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 27 Marca 2009 Autor Share Napisano 27 Marca 2009 Błoto było robione z pigmentów MiG'a plus żywica akrylowa MiG'a plus Pigment Fixer. Błota nie ma na gąskach, bo zdążyłem zrobić tylko na podoziu, ale będzie i na gąskach. Co do podłoża, to dam chyba jeszcze trochę ciemnych kolorów i końcu dam lakier błyszczący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 28 Marca 2009 Share Napisano 28 Marca 2009 Ale tłumik za jaskrawy wg. mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 28 Marca 2009 Autor Share Napisano 28 Marca 2009 Z tłumikem też muszę coś zrobić, bo też mi się nie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 1 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2009 Chyba ostatni udpate w wątku warsztatowym. Popracowałem trochę nad glebą, pozostaje mi psiknąć ją lakierem błyszczącym. Popracowałem także nad figurkami. Z góry przepraszam za jakość zdjęć, ale lepszych nie udało mi się zrobić. Nie spodziewałem się, że figurki to taka trudna sprawa, zwłaszcza w tej skali. Na zdhęciach wychodzą najmniejsze błędy, których gołym okiem nie widać. Oto i one(można się śmiać): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 2 Kwietnia 2009 Share Napisano 2 Kwietnia 2009 Pamiętaj o tym tłumiku! Okropnie to wygląda, taki czerwono-pomarańczowy... może pomaluj go na Humbrol 113 i zwas:bip:, powinno być trochę lepiej wtedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi