Barthass Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 A więc i ja dołączam do szanownego grona konkursowiczów z modelem VRC-105 Centauro z Trumpetera. Model bedzie wykonywany prosto z pudła ( na rynku nie ma jeszcze do niego żadnych dodatków), dorobie jedynie powierzchnie antypoślizgowe, o których zapomniał producent. Mój pojazd będzie przedstawiał dopancerzoną wersję hiszpańską, będzie to ten wóz: Regulaminowy In-Box : I od jutra prace ruszają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Z racji tego że kocham KTO i ich wersje specjalistyczne, tak jak Ty IDF a robo87 Leopardy, ten model niedługo wyląduje i u mnie Pierwszy rząd zajmuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Jak dasz radę to napstrykaj fajnego in-boxa, niech ludziska oczy nacieszą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 18 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2009 Jak dasz radę to napstrykaj fajnego in-boxa, niech ludziska oczy nacieszą... Jutro, zanim rozpocznę prace to napstrykam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 19 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2009 Kurcze, niestety się zapędziłem, i już po złożeniu kilku części przypomniałem sobie, że mam in-boxa zrobić :/ tym czasem fotki z postępów- zacząłem od podwozia, swoją drogą, bardzo ciekawie rozwiązany układ napędowy- dwa równoległe wały, po każdym na jedną stronę pojazdu Niestety model ma wady, a mianowicie na wszystkich częściach są widoczne miejsca łączenia form, no dosłownie na każdej. Fotki : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 Może się tobie przyda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 19 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2009 Oj tak, przyda się, i już zauważyłem błąd w instrukcji Trumpetera- zaciski od hamulców powinny być z przodu każdego koła, natomiast w instrukcji jest na odwrót- są z tyłu, niestety nie mogę już tego zmienić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 Kurcze, niestety się zapędziłem, i już po złożeniu kilku części przypomniałem sobie, że mam in-boxa zrobić :/ In-box dostępny jest chociażby na mojehobby.pl http://mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=1362004 Niestety model ma wady, a mianowicie na wszystkich częściach są widoczne miejsca łączenia form, no dosłownie na każdej. No w końcu tylko trumpek... Przyglądam się budowie, choć temat dla mnie ciut egzotyczny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 swoją drogą, bardzo ciekawie rozwiązany układ napędowy- dwa równoległe wały, po każdym na jedną stronę pojazdu Ciekawe jak to sie ma w innych tego typu pojazdach, na tych zdjeciach od Grzegorza to widac ze jedna dobrze podlozona mina i traci naped na pare kol za jednym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 Te wachacze wyglądają jakoś tak delikatnie na tych zdjęciach. A model zapowiada się ciekawie . Komentować narazie nie ma czego, bo za wcześnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marciu11 Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 EEE no Barthass Gratuluję przepieknej maszyny U mnie lezy w magazynku i czeka na uprzątnięcie dotychczasowych prac Tym bardziej będę kibicował i podglądał postępy. HEHE będę wiedziąl już czego się spodzewać. A odnośnie jakości... Fakt to tylko Trumpek i choć by do AFV jeszcze mu brakuje (porównuje tu do jakości detali Strykera). Grzegorz'u mam małe pytanko. Z kąd masz takie ładne fotki?? Przynaj się bez bicia! Były by fajnym materiałem na ewentualne poprawki i doróbki na tym modelu. Kocham pojazdy (współczene) na 6 i więcej kołach MarCiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 Szczerze, to nie pamiętam... Pewnie z jakiejś wymiany z kimś z zachodu. Te rysunki są z folderu reklamowego Centauro... Co rusz coś odkrywam na swoich CD...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 28 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2009 Dawno mnie tutaj nie było Jako że czasu mało, to nie miałem kiedy porobić zdjęć z postępów ( ale w ten weekend na 100% fotki porobię pokażę ) Tak prawde mówiąc spodziewałem się czegoś lepszego po zestawie Trumpetera, niestety trochę się zawiodłem na paru rzeczach: -Spasowanie części- największe problemy są z tyłem pojazdu, niestety trzeba szpachlować, miejsce łączenia tylnej płyty z kadłubem, jak i łaczenie dwóch polówek kadłuba- z przodu powstaje na całej szerokości kadłuba szpara szerokości 0,5 mm, której w oryginale nie ma! -Blaszki- tragedia kompletna, źle zaprojektowane, miejsca zgięcia blaszek sa źle zaprojektowane, jak i jakość materiału marna- blaszki przeznaczone na progi, po których się wchodzi na pojazd są tak miękkie, że jak się je chwyci w palce to się gną, jak by były z papieru, nigdy sie nie spotkałem z takim czymś... -Instrukcja zawiera mnóstwo błedów, w weekend postaram się porobiś skany instrukcji, z zaznaczonymi przeze mnie poprawkami, co by przyszli budowniczowie Centauro z Trumpka wiedzieli na co zwrócić uwagę podczas budowy. Moim zdaniem lepiej poczekać, az pojawią się jakieś zestawy waloryzacyjne do modelu, bo pudełkowy nie jest idealny niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 że jak się je chwyci w palce to się gną, jak by były z papieru, nigdy sie nie spotkałem z takim czymś... W Strykerze były tak grube (złożyłem trzy Dragonowe blachy i były grybości jednej trumpka) że aż mnie palce od zginania bolały, szaleją chłopaki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 w ten weekend na 100% fotki porobię pokażę Czekam na te postępy z prac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 18 Lutego 2009 Autor Share Napisano 18 Lutego 2009 No własnie mam problem z fotkami, postępy nad modelem są dość spore, ale nie byłem w ogole zadowolony ze zdjęć, teraz cały czas próbuje się nauczyc pstrykać jakieś znośne fotki , może przy odrobinie szczęścia uda się w ten weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 a jak nie to wrzuć byle jakie, nie wierze ze nie potrafisz zrobić w miare dobrego zdjęcia, do tej pory umiałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 No własnie mam problem z fotkami, postępy nad modelem są dość spore, ale nie byłem w ogole zadowolony ze zdjęć, Jakby co, mogę pomóc w późniejszej obróbce fotki, wystarczy że dostarczysz dość "znośną" (czytaj: doświetloną i nierozmazaną) a ja już coś podziałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 18 Lutego 2009 Autor Share Napisano 18 Lutego 2009 ość "znośną" (czytaj: doświetloną i nierozmazaną) No własnie z doświetleniem i ostrością mam największe problemy, w weekend będe miał troche czasu, to spróbuje podziałac... No i nie omieszkam skorzystac z Twojej pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 22 Lutego 2009 Autor Share Napisano 22 Lutego 2009 a jak nie to wrzuć byle jakie A więc wrzucam, zdjęcia robione na szybko ( brak czasu niestety), fotki wyszły, jakie wyszły ( na razie brak 2 źródła oświetlenia, a i nie dysponowałem odpowiedniej wielkości tłem, więc nie mogłem uchwycić całego pojazdu) Ale mam nadzieję, że coś widać. Sam Centauro ukończony już w 90%, myślę, że niedługo zajmę się malowaniem (oraz doskonaleniem fotek): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 Ale klawy wózek !! Super się prezentuje. Tylko nie ubabraj go w błocie za mocno, bo zniknie sporo ciekawych detali kadłuba i podwozia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 Ładną sylwetkę ma pojazd. Tak z ciekawości: czy tylne drzwi otworzą się do końca? Nie będzie tam coś przeszkadzać? Czy tylko perspektywa fotki daje takie wrażenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 22 Lutego 2009 Autor Share Napisano 22 Lutego 2009 czy tylne drzwi otworzą się do końca? Nie będzie tam coś przeszkadzać? Czy tylko perspektywa fotki daje takie wrażenie? To perspektywa, ale drzwi niestety nie będą się do końca otwierać (wkleiłem je w tej pozycji na stałe) a to z racji tego, że niestety po otwarciu ukazałaby się pustka (pojazd nie ma wnętrza) Drzwi zrobiłem w takiej pozycji, bo spodobala mi się ich konstrukcja, a więc szkoda by było taki detal nieuchronnie zatracić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 Fajnie Bartku, bardzo czysta robota - "podobuje" się. A i fotki sporo lepsze, nie ma w nich już tej nadmiernej czerwieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 23 Lutego 2009 Share Napisano 23 Lutego 2009 Wygląda wspaniale. Trzymaj tak do końca. tak swoją drogą to ile to kosztuje? Albo inaczej, ile zapłaciłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi