skala72 Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 (edytowane) kolejny In-Box firmy RPM, tym razem Drezyna (samochód) pancerna BA-20 ŻD w skali 1/35. Komplet zawiera: - Instrukcję w języku polskim - Kalkomanie ze znakami fińskimi i radzieckimi - Komplet torów wraz z podkładami i kołami kolejowymi. (4 szt.) - Ramkę z karoserią i detalami zewnętrznymi - Ramkę z silnikiem, układem jezdnym i z wnętrzem kabiny. - Zestaw kół. WIĘCEJ >> Edytowane 24 Lutego 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 Składałem kiedyś ten model (parę lat temu, piękne początki modelarstwa ) i mi się podobał. Co prawda nie wiedziałem wtedy, że części obrabia się przed złożeniem , teraz chętnie bym go machnął jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzelu Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 Uprzedzam że montaż BA-20 tej firmy to horror. Plastik ma prawie 3mm, pełen skaz i nadlewek, bez pilnika i solidnej dawki szpachli ani rusz. Dla wytrwałych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 Dla wytrwałych To akurat nie jest złe, bo można sobie zrobić w domu taką prywatna szkołę przetrwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 20 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2009 Uprzedzam że montaż BA-20 tej firmy to horror.Dla wytrwałych Ło Jezusie !! Aż tak źle będzie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filon Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 Mój Ba-20M pokonał mnie: leży porzucony od ponad 2 lat - chociaż ostatnio coraz częściej myślę o jego skończeniu. W czeluściach tego forum powinien być gdzieś wątek o nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 Łoj....ten model to straszna kupa....poległem i podobnie jak u przedmówcy wylądował w pdmętach szuflady "na potem", które nie wiem kiedy nastąpi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 Witam Widzę skala że zainteresowania mamy podobne swojego Ba-20 prawie skończyłem nie długo wrzucę foty do galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 (edytowane) Mój na dzień dzisiejszy wygląda tak w realu ... jak skończę to wrzucę do galerii Edytowane 20 Lutego 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 Żeby tylko nikt nie miał kłopotów o to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 19 Lutego 2009 Autor Share Napisano 19 Lutego 2009 Rozumiem że mówisz o gwiazdach ?? czy o fińskich znakach wojskowych ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 Te czarne krzyżyki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 20 Lutego 2009 Autor Share Napisano 20 Lutego 2009 Ale te foteliki chyba poprawisz, rama była czarna o obicie ciemno brązowe, ale broń Boże srebrne. Co do koloru wnętrza w rosyjskich wozach, to nie wiem na jaki kolor malowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 Ale te foteliki chyba poprawisz, rama była czarna o obicie ciemno brązowe, ale broń Boże srebrne. Co do koloru wnętrza w rosyjskich wozach, to nie wiem na jaki kolor malowali. to będzie niemiecka drezyna policji z dworca gdańskiego w Wawie nawet powstańcy taką zdobyli, a co do malowania wnętrza to zamykam go bo mi się wnętrze nie podoba i nie będzie widać. Mam parę fotek znalezionych w necie z rosyjskiego muzeum w wersji kołowej jak chcesz to podeślę albo wrzucę tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 Dla zainteresowanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 Myski79 Ten samochód na zdjęciu z powstańcami to nie BA-20. To jest FAI. Zobacz jakie ma błotniki i koła. Widać nawet załamanie płyty pancerza, które zasłaniają ludzie. http://mailer.fsu.edu/~akirk/tanks/finland/fai.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 A ja szukałem info o zdobycznym BA-20 Wiedziałem o FAI 2xSd.Kfz. 251 2xPantera i szukam uparcie info o BA-20 powstańców, czasem sam nie wierze w swoją głupotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 Ten samochód na zdjęciu z powstańcami to nie BA-20. To jest FAI. Zobacz jakie ma błotniki i koła. Widać nawet załamanie płyty pancerza, które zasłaniają ludzie. masz rację wrzuciłem go żeby nawiązać do kamo mój będzie miał takie samo z tym ze jako drezyna policji z Gdańskiego podczas nieudanego natarcia powstańców wszystkie w tym czasie sam. panc. były podobnie malowane tak wyczytałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 Chyba najlepsze zdjęcie tego powstańczego pojazdu: via: J. Tarczyński. Pojazdy AK w Powstaniu Warszawskim Oraz do wyboru radzieckie samochody pancerne: FAI FAI-M BA-20 Wybór należy do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 20 Lutego 2009 Autor Share Napisano 20 Lutego 2009 Czyli takie szaro coś tam, a widziałeś jaka klepeczka w środku !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi