Kermit Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 (edytowane) Udało mi się jakiś czas temu zanabyć dla mojej Kobiety taki oto zestaw: Model dwóch ptaków marki Robins na gałęzi, producent Gunze Sangyo, skala (uwaga!) 1:1. Oto zdjęcia (miniaturka jest linkiem do większego rozmiaru): Ciekawe, kiedy zostaną ukończone... Ba, kiedy zostaną zaczęte! [edit]Aktualizacja linków, zmiana rozmiaru na miniaturki[/url] Pozdrawiam Edytowane 9 Sierpnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 Interesujący zestaw . Gdzie go kupiłeś, w kraju chyba nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 Model dwóch ptaków marki Robins - hehe Robin to po amerykanskiemu drozd. Ciekawy zestaw. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 Dołączam się z pytaniem Gdzie? Może żonę zanęcę do sklejania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 20 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2009 Interesujący zestaw . Gdzie go kupiłeś, w kraju chyba nie ma? Dołączam się z pytaniem Gdzie?Właściwie kupiłem go w Polsce, na pewnym serwisie aukcyjnym przezywanym alleDrogo. Ale skąd go wziął ten koleś, co mi go sprzedał, to nie mam pojęcia...Może żonę zanęcę do sklejaniaU mnie to miało zadziałać, ale moja przyszła żona obejrzała, ucieszyła się i zestaw wylądował w Jej poczekalni i tak sobie leży. Cóż, oboje ostatnio czasu nie mamy... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seito Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 Powinna być przy tym niezła frajda. Będzie relacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 20 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2009 Będzie relacja?Wszystko zależy od mojej Ukochanej. Jak na razie nawet nie wiem, kiedy budowa (jeśli można to tak nazwać) ruszy... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 hehe Robin to po amerykanskiemu drozd. No więc nie tak zupełnie hehehe... Otóż zmodelowany przez G-Sango "robin" - to rudzik, Erithacus rubecula L. Większośc gatunków drozdów- to po angielsku "thrush", np. popularny w naszem kraju drozd śpiewak nosi nazwę "song thrush". Tyle , że są oczywiście wyjątki - drozd rdzawoboczny np to ''redwing'', a drozd wędrowny -TA-DAMM- ''AMERICAN ROBIN''. Niestety, najczęściej w filmach czy książkach od razu tłumaczy się ''robin'' włąśnie na drozda, ze szkodą dla nieszczęsnego rudzika, należącego zresztą do drozdowatych Ale wykład walnąwszy - przejdźmy do modelu... Wygląda sympatycznie. Fajna gałązka ostrokrzewu, pomysłowo rozwiązany podział łebka, nic tylko kleic i buch! na kominku mamy nową ozdobę Fajna sprawa, będę musiał popatrzec , co jeszcze wypuścili. Aha - jak byndziesz się brał za malowanie, to polecam jakąś książkę typu "Ptaki Europy", "Ptaki Polski- przewodnik terenowy " itp. , ponieważ malowanie pudełkowe jest nieco zbyt "uatrakcyjnione"... one aż tak jaskrawe nie są. Czyli co - twoja pani może wykonac mini dioramkie z parką rudzików i podnośnikiem widłowym przenoszącym za nimi jajko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 20 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2009 Otóż zmodelowany przez G-Sango "robin" - to rudzik, Erithacus rubecula L.Większośc gatunków drozdów- to po angielsku "thrush", np. popularny w naszem kraju drozd śpiewak nosi nazwę "song thrush". Tyle , że są oczywiście wyjątki - drozd rdzawoboczny np to ''redwing'', a drozd wędrowny -TA-DAMM- ''AMERICAN ROBIN''. Niestety, najczęściej w filmach czy książkach od razu tłumaczy się ''robin'' włąśnie na drozda, ze szkodą dla nieszczęsnego rudzika, należącego zresztą do drozdowatych Ale wykład walnąwszy - przejdźmy do modelu... Wygląda sympatycznie. Fajna gałązka ostrokrzewu, pomysłowo rozwiązany podział łebka, nic tylko kleic i buch! na kominku mamy nową ozdobę Fajna sprawa, będę musiał popatrzec , co jeszcze wypuścili. Aha - jak byndziesz się brał za malowanie, to polecam jakąś książkę typu "Ptaki Europy", "Ptaki Polski- przewodnik terenowy " itp. , ponieważ malowanie pudełkowe jest nieco zbyt "uatrakcyjnione"... one aż tak jaskrawe nie są. Czyli co - twoja pani może wykonac mini dioramkie z parką rudzików i podnośnikiem widłowym przenoszącym za nimi jajko ? He he... Widlakiem to Ona by sobie najchętniej pojeździła, a ptaki karmiła. Z resztą bardziej bym się spodziewał wykonanych rudzików (btw dzięki za wykład; nie wiedziałem, że tak dobrze znasz się na ptakach!) niż widlaka. Tego drugiego to raczej ja bym wykonał dla Niej w prezencie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 Kermit jak chcesz to mogę podesłac kilka fotek. Robinów w irlandii pod dostatkiem. Kilka mam uwiecznionych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 20 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2009 Kermit jak chcesz to mogę podesłac kilka fotek. Robinów w irlandii pod dostatkiem. Kilka mam uwiecznionych.Podsyłaj, podsyłaj. Z pewnością się przydadzą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 Fakt, to Rubecula vel Rudzik. Tak sobie rzucilem okiem i patrze ze pomaranczonwy Robin to mysle - Migratorius z rodzaju Turdus. Co do nazw potocznych to sie bede upieral ze pudelkowe Robin jest ok. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 20 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2009 to Rubecula vel Rudzik. Tak sobie rzucilem okiem i patrze ze pomaranczonwy Robin to mysle - Migratorius z rodzaju Turdus.Co jest, kolejny ornitolog? Może założymy forum ornitologiczne? ;) Ale w sumie cieszę się, że taki nietypowy model wzbudził taką ciekawą dyskusję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 patrze ze pomaranczonwy Robin to mysle - Migratorius z rodzaju Turdus. ;) Dobre... Co jest, kolejny ornitolog? Może założymy forum ornitologiczne? ;) No jak się ptaka na forum pokazuje .... to co się dziwisz, że wzbudzasz zainteresowanie ;) Swoją drogą, to chyba najbardziej nietypowy model, jaki się na forum pojawił. Może zresztą jakiś forumiak już sklejał coś takiego, ale jakoś nie widziałem. Już nawet sprawdzałem, czy ktoś innych zoologicznych ciekawostek nie sprzedaje na Alle-Gie, ale posucha. Pozdrówa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 21 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2009 No jak się ptaka na forum pokazujeNajciekawsza będzie relacja: "Jak (pow)staje mój ptaszek" ;) Tylko kiedy to będzie... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 22 Stycznia 2009 Share Napisano 22 Stycznia 2009 patrze ze pomaranczonwy Robin to mysle - Migratorius z rodzaju Turdus. ;) Dobre... Co jest, kolejny ornitolog? Może założymy forum ornitologiczne? ;) No jak się ptaka na forum pokazuje .... to co się dziwisz, że wzbudzasz zainteresowanie ;) Swoją drogą, to chyba najbardziej nietypowy model, jaki się na forum pojawił. Może zresztą jakiś forumiak już sklejał coś takiego, ale jakoś nie widziałem. Już nawet sprawdzałem, czy ktoś innych zoologicznych ciekawostek nie sprzedaje na Alle-Gie, ale posucha. Pozdrówa... Znalazłem jednego na ebayo. Jakieś 7 funtów, znajduje się w UK. Kermit podaj mi na prv maila to jak znajdę fotki to podeslę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi