krys Napisano 22 Stycznia 2009 Share Napisano 22 Stycznia 2009 Dzieki za oferowaną pomoc, niestety jest już za późno - pokład przyklejony i skręcony wkrętami, a teraz nie będę tego rwał. Z tego co wiem to lubisz duże modele, więc przy następnym oferuje swoją pomoc(tylko przy takim tempie co robisz, odezwij się wcześniej) A co do tego pokładu, to i tak on musiał być przyklejony , tylko trzeba mieć dostęp z początku do sterów[żeby zrobić i zamontować popychacze] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 22 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2009 Prace powoli idą do przodu. Poszczególne podzespoły są posklejane (ścianki sterówki są luzem) i narazie ustawione na sucho do przymiarki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 23 Stycznia 2009 Share Napisano 23 Stycznia 2009 Prace powoli idą do przodu jakoś słowo powoli w tym przypadku do mnie nie przemawia ładny model będzie Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 23 Stycznia 2009 Super Moderator Share Napisano 23 Stycznia 2009 Jestem pod wrażeniem tej dokładności spasowania na sucho - nie miałem w rękach nowych Italierek - jedynie słyszałem o ich dużej dokładności. Model naprawdę robi fajne wrażenie już na samych zdjęciach, a co dopiero na żywca A propos żywca.... Pogratulować wykonania Siedzę i kibicuję dalej. Pytanko: jak model ma się do oryginalnego wyglądu? Analizowałeś to czy lecisz bez wnikania w oryginały? Zgodny czy nie zgodny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 23 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2009 Dzięki koledzy za komentarze i zainteresowanie tematem Pytanko: jak model ma się do oryginalnego wyglądu? Analizowałeś to czy lecisz bez wnikania w oryginały? Zgodny czy nie zgodny? Analizę prowadzę na bieżąco, wymiary pasują Jak narazie większych odstępstw nie znalazłem. Można by się doczepić do skrzyń na nadbudówce - moim zdaniem są ciut duże, ale właściwie na różnych zdjeciach widać różne ich rozmiary i umiejscowienie wiec przyjmuję je za poprawne. Jak na tą skalę mogło by być więcej szczegółów, ale i w tym przypadku nie ma co narzekać skoro italerka postarała się nawet o wyposażenie sterówki, której praktycznie nie będzie widać Nie wiem jeszcze jak ma się sprawa z działkami bo woreczków z wypraskami nie otwierałem Tymczasem przybyło jeszcze kilka szczegółów. W nadbudówce przykleiłem tylną, górną i boczne ścianki co by nie rozlatywało się, reszta ścian i podłoga przykleję dopiero po pomalowaniu. Pozostałe podzespoły narazie stoją luzem na pokładach, więc coś może krzywawo wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 23 Stycznia 2009 Share Napisano 23 Stycznia 2009 Witam Też posiadam to modelisko ale zamierzam wykonać Camo plamiaste o takie http://www.hlj.com/hlj_gallery2/d/5689-4/DSC00624.jpg i kilka modyfikacji no i oczywiście RC Link do mojej relacji http://www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=13064 Oczywiście zasiadam jak najbliżej sceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Treevill Napisano 23 Stycznia 2009 Share Napisano 23 Stycznia 2009 Zamiast dawać linka do konkurencji załóż swoją relacje na Modelworku. Chyba to żaden problem wklejać fotki jednocześnie na naszym forum i na kartonworku. My jako widzowie będziemy mieli dwie smakowite relacje do podziwiania a Ty i Tornado możecie się wymieniać doświadczeniami podczas budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Zamiast dawać linka do konkurencji załóż swoją relacje na Modelworku. Chyba to żaden problem wklejać fotki jednocześnie na naszym forum i na kartonworku. My jako widzowie będziemy mieli dwie smakowite relacje do podziwiania a Ty i Tornado możecie się wymieniać doświadczeniami podczas budowy. już sie wymieniamy tylko obecnie ja buduje Elco a on Schnellboota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 24 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2009 Zamiast dawać linka do konkurencji załóż swoją relacje na Modelworku. Chyba to żaden problem wklejać fotki jednocześnie na naszym forum i na kartonworku. My jako widzowie będziemy mieli dwie smakowite relacje do podziwiania a Ty i Tornado możecie się wymieniać doświadczeniami podczas budowy. już sie wymieniamy tylko obecnie ja buduje Elco a on Schnellboota Zgadza się ale relację z budowy Elco mozesz prowadzić także na naszym forum - chętnie pokibicujemy Prace w stoczni trwają, a oto fotki ukazujace ich postęp. kompletna wyrzutnia torped: gotowe podstawy/prowadnice torped (po pomalowaniu będą jeszcze obejmy mocujące torpedy): torpedy na swoim miejscu: widok z góry na wnętrze nadbudówki i wyrzutnie: trwaja prace przy wytwornicach dymu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Brawo za tempo i za wykonanie kawał łódki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Treevill Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Twoje tempo budowy jest zadziwiające . Okręt rośnie jak na drożdżach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 oglądając Twoją relację o mało się wczoraj nie podkusiłem na kupno tego modelu... na szczęście rozmiary pudła i gotowego modelu skutecznie ostudziły mój zapał Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 26 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2009 Przyszła pora na uzbrojenie. Działka praktycznie są już gotowe, ale po utwardzeniu kleju muszę jeszcze je odrobinę przeszlifować: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 26 Stycznia 2009 Share Napisano 26 Stycznia 2009 rewelacyjna relacja. Czysto, schludnie ... czekam na malowanie ... ps - tempo faktycznie zatrważające Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał_Kielce Napisano 26 Stycznia 2009 Share Napisano 26 Stycznia 2009 Patrze na niego i patrze i wciąż nie mogę się nadziwić tym gigantem. Tak z ciekawości ile kosztuje ten gigant? Szczerze mówiąc widziałem go jedynie w skali 1:72 za 77zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 27 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2009 Tak z ciekawości ile kosztuje ten gigant? Szczerze mówiąc widziałem go jedynie w skali 1:72 za 77zł. Na pierwszej stronie tego tematu było już podobne pytanie i odpowiedź. Model kupiłem na allegro za 359 PLN + 15 PLN koszt wysyłki.W piątek widziałem go też w sklepie Moje Hobby za niespełna 400 PLN, ale już go nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 27 Stycznia 2009 Share Napisano 27 Stycznia 2009 Do czego służył ten wygięty pręt wystający tak do przodu przyczepiony do kolumny działka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 27 Stycznia 2009 Share Napisano 27 Stycznia 2009 Do czego służył ten wygięty pręt wystający tak do przodu przyczepiony do kolumny działka? do tego że na pokładzie była montowana barierka ( Prowadnica ) która ogranicza pola ostrzału by na przykład nie zastrzelić załogi na mostku albo nie pociagnąć serii po torpedach ten pręt słuzy własnie jako ogranicznik opierajac sie na barierce nie pozwala zejść lufą nizej w puźniejszej częci relacji będzie to widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 27 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2009 Ostatnie działko gotowe, no prawie bo na zdjeciach dojrzałem to czego w realu nie zauważyłem, tzn. muszę jeszcze co nieco trochę podszlifować. Bardzo możliwe, że w wekkend zabiorę się za malowanie modelu oczywiście o ile nie będę zbyt wypompowany po trasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 27 Stycznia 2009 Share Napisano 27 Stycznia 2009 czekam z niecierpliwością na malowanie ... wydaje mi się, czy dużo maskowania Cię czeka ? ... ps - bez kryptoreklamy, ale czym podklejasz blaszki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 27 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2009 wydaje mi się, czy dużo maskowania Cię czeka ? Maskowania nie będzie zbyt wiele, przede wszystkim wymagać tego będzie kadłub do pomalowania burt, dna i pokładów. Wszystkie podzespoły znajdujące się na pokładach są łatwe do demontażu bo są poustawiane na nich na sucho (nie przyklejałem ich), więc będą malowane oddzielne. W nadbudówce przykleiłem tylko dwie ostatnie ściany, boczne i łączący je daszek - mostek, podłoga i sterówka są luzem. Tak samo jest z uzbrojeniem - działka leżą swobodnie na podstawach, a podstawy stoją luźno na pokładzie - ba nawet amunicja w działku 40 mm jest tylko włożona w prowadnicach. Krótko mówiąc do malowania wszystko pościągam i wtedy zostaną gołe pokłady i kadłub ps - bez kryptoreklamy, ale czym podklejasz blaszki ? Kropelką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 27 Stycznia 2009 Share Napisano 27 Stycznia 2009 kurde, to faktycznie wszystko Ci musi idealnie pasować. Ja bym najpierw skleił, zaszpachlował, a potem malował, maskując Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 cały czas podziwiam tempo połączone z jakością Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 1 Lutego 2009 Autor Share Napisano 1 Lutego 2009 Dzięki z miłe słowa Pora na małą aktualkę - w końcu zacząłem zabawę z aerkiem i olejami artystycznymi, a jak mi to idzie oceńcie sami: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi