Siwy Napisano 23 Września 2006 Share Napisano 23 Września 2006 (edytowane) No... i wkońcu doczekałem się czegoś większego . Co tu dużo gadać... malowanie będzie miał pewnie polskie, bo po negocjacjach z Fojerem niedało sie go przekonać do innego . Zdjecia orginału dodam później. Na początek pare fotek z budowy: cdn. Edytowane 23 Września 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 23 Września 2006 Share Napisano 23 Września 2006 (edytowane) Jak sie o tym fojer dowie TO SIE UCIESZY Edytowane 23 Września 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 23 Września 2006 Share Napisano 23 Września 2006 ..... malowanie będzie miał pewnie polskie A sa takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siwy Napisano 23 Września 2006 Autor Share Napisano 23 Września 2006 (edytowane) np... noo... tez nie ta wersja której szukam ale przynajmniej Merc Edytowane 24 Września 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 23 Września 2006 Share Napisano 23 Września 2006 Drabina na fotce to chyba jest Iveco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szesnastak Napisano 23 Września 2006 Share Napisano 23 Września 2006 No fjany strażak. Z chęcą będę śledził relację z jego budowy. No i oczywicie życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siwy Napisano 23 Września 2006 Autor Share Napisano 23 Września 2006 Drabina na fotce to chyba jest Iveco masz racje, ale zabudowa i drabina jest taka jak w Mercu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 24 Września 2006 Share Napisano 24 Września 2006 Drabina na fotce to chyba jest Iveco masz racje, ale zabudowa i drabina jest taka jak w Mercu Drabina i zabudowa to "Magirus", w latach 80-tych montowane były również na Jelczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 24 Września 2006 Share Napisano 24 Września 2006 No zapowiada sie przepiękny modeliczek. Kiedyś też musze mieć jakiś strażacki pojazd w swojej ofercie modeli. Fojer napewno się ucieszy. Życzę powodzenia w pracach nad modelem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siwy Napisano 15 Października 2006 Autor Share Napisano 15 Października 2006 Praca nad modelem idzie dalej, a powodem przerwy była kontrola w naszej szkole (na strychu belki stropowe sie sypią od starości) i niestety chwilowo modelarnia była nie czynna... ale wracając do tematu modelu jak widac rama juz jest pomalowana, brakuje tylko paru części ale to dopiero po przymocowaniu silnika . pare fotek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 16 Października 2006 Share Napisano 16 Października 2006 Fajnie, że prace ruszyły dalej. Czy doszukałeś się takiego w polskiej straży czy może nadal jesteś w punkcie wyjścia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 16 Października 2006 Share Napisano 16 Października 2006 Fajnie, że prace ruszyły dalej. Czy doszukałeś się takiego w polskiej straży czy może nadal jesteś w punkcie wyjścia? Jak go znam to jeszcze nie znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 16 Października 2006 Share Napisano 16 Października 2006 Ładnie. Widze, że wyszlifowałeś wszystko na cacy, bo nie widać w ogóle łączeń Brawo!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siwy Napisano 16 Października 2006 Autor Share Napisano 16 Października 2006 Taaa... jak byś miał w domu kaławałek ramy przez dwa tygodnie i nic wiecej to tez bys z nudów szlifował hehe . Teraz nadszedł czas na silnik wiec też sie postaram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siwy Napisano 17 Października 2006 Autor Share Napisano 17 Października 2006 Ehh... ta pamieć , wszystko ładnie, pieknie gdybym dzisiaj nie zapomniał na modelarnie wziąść elementów z silnika... starosć nie radość . No ale trzeba było sie wziąść za coś innego, a mianowicie wyciąłem elementy zabudowy tyłu i je obrobiłem, po dopasowaniu nawet nieźle wyglądało kilka fotek: Zastanawiam sie jeszcze nad wycieciem bocznych rolet, w sumie to by fajnie wygladało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siwy Napisano 23 Października 2006 Autor Share Napisano 23 Października 2006 Robota idzie wolno, ale do przodu, a powodem tego jest jak zwykle brak czasu i zajęcia na modelarni dwa razy w tygodniu. W piątek nareszcie wziąłem się za silnik, jak widać narazie poskładałem dwie połówki. Nie używałem do tego szpachli tylko zalałem miejsca łączeń klejem (przyznam sie ze nawet nie mam ), także jest to dobry sposób. Drugim elementem za jaki sie zabrałem to zabudowa tyłu, posklejałem ją do kupy (ale brakuje kilku elementów). Co do wycinania rolet to zrezygnowałem z tego... za dużo roboty . Kilka fotek: CDN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siwy Napisano 13 Listopada 2006 Autor Share Napisano 13 Listopada 2006 No i kolejne fotki z prac. Tym razem rama i silnik juz sa razem . Nastepnym etapem będą felgi i opony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siwy Napisano 23 Października 2007 Autor Share Napisano 23 Października 2007 C.D. budowy... Jednak zdecydowałem sie i model będzie w niemieckim malowaniu, ponieważ nie mam zbytnio czasu grzebac w necie w poszukiwaniu zdjęć albo co najgorsze jeździć i szukać takiego merca. A mówią że kobieta zmienną jest... ...w dodatku Merc będzie na dioramie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 23 Października 2007 Share Napisano 23 Października 2007 Ja pierdziu... Siwy ale wymiatasz :) Trzymaj Tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 23 Października 2007 Share Napisano 23 Października 2007 Siwy asz mnie zamurowało, już nie długo będę zaczynać Iveco DLK, też straż pożarna, Będzie bombowy, nie moge się doczekać, już końca a Ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 23 Października 2007 Share Napisano 23 Października 2007 No nareszcie! Ładnie go "upierdzieliłeś" Podoba mi się :spoko: Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siwy Napisano 24 Października 2007 Autor Share Napisano 24 Października 2007 nie moge się doczekać, już końca a Ty. No ja jak najbardziej też, od jakiegos czasu, niewiem czemu, wzieła mnie wena do majsterkowania przy modelach i staram sie konczyc to co zacząłem, a Merc jest pierwszy w kolejce do finishu. Pozdrawiam Siwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiniu Napisano 18 Listopada 2007 Share Napisano 18 Listopada 2007 Z niecierpliwością czekam na dalsze fotki z budowy tego modelu , własnie na moim warsztacie dobiegaja końca prace nad takim samym modelem tylko ze w wersji z elektryką. Też się zastanawiałem nad polskim malowaniem ale niestety nie znalazłem nic w necie ani wśród znajomych. Pzdr dla całej modelarni z Rudy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 19 Listopada 2007 Share Napisano 19 Listopada 2007 Też narazie przyłączam się do gratulacji. Fajnie model wygląda na tym etapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siwy Napisano 22 Listopada 2007 Autor Share Napisano 22 Listopada 2007 Jestem teraz na etapie klejenia i malowania drabin. Fotki wrzuce w najblizszym możliwym czasie, bo narazie to nie mam go za wiele - szkoła, praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi