PKD4GA Napisano 7 Lutego 2008 Share Napisano 7 Lutego 2008 Chwalmy Pana ! W ostatnim "Misiu" - 02/08 - jest artykul o pr.1833 "Piegas" - czyli Bieriezinie, autorstwa Wladimira Zablockiego. Jest tam ciekawy fragment o wyposazeniu okretu: "[...] stacje wykrywania okretow podwodnych na podstawie cieplnego kontrastu sladu torowego MI-110K[...]". Czyli sie potwierdza ze Szczuki moga miec zmodyfikowany/bardziej wydajny system dzialajacy na takiej zasadzie. Ciekawe kto konstruowal/produkowal - MI-110K ? Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 9 Lutego 2008 Share Napisano 9 Lutego 2008 Dzięki za zdjęcia - były bardzo pomocne przy malowaniu repliki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 6 Kwietnia 2008 Share Napisano 6 Kwietnia 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 20 Października 2008 Share Napisano 20 Października 2008 .... i coś co nas niedawno interesowało Dla zainteresowanych orginal. foto:Balanzer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 20 Października 2008 Autor Share Napisano 20 Października 2008 super zdjęcie Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 Ta sama fotka tylko troche wyzej: Tu widac to cos z boku: Pytanie: Co to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 Zdjęcia do obejrzenia troszeczkę naokoło, ale nie chciałem tworzyć konta... jak ktoś ma na SubPirates.com, to może je ściągnie... tymczasem link Akula w SubPirates Tam też są dyskusje na temat tych czujników... Edit: I jeszcze coś... The Naval Institute guide to world naval weapons systems Zajrzyjcie na stronę 708 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 28 Października 2008 Share Napisano 28 Października 2008 Фильм Русская Акула часть 1 часть 2 часть 3 Mam nadzieję, że nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 11 Stycznia 2011 Share Napisano 11 Stycznia 2011 Źródło Balancer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 12 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2011 świetne fotki ze "sto lat" już nie byłem na Balancerze, trzeba będzie kiedyś znów tam zajrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 Odgrzeję trochę "kotlecika": jak wyglądają otwory przelewowe w tej klasie? Patrząc na niektóre zdjęcia odnoszę wrażenie, że są zamykane klapami, ale jak takie klapy wyglądają? W którą stronę się otwierają (do środka i do góry, czy do środka i w dół)? Jak wygląda spód kadłuba tych jednostek i chwyt wody do układu chłodzenia reaktora? Czy wlot tego chwytu jest okrągły, czy raczej elipsowaty, spłaszczony? Dysponuje ktoś z Was zdjęciami tych detali? bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 Muszko wygląda na to, że otwierają się do środka tak do góry jak i w dół. Parę fotek, które to pokazują. Co do reszty to będę jeszcze szukał fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 26 Lutego 2012 Share Napisano 26 Lutego 2012 100-krotne bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 24 Kwietnia 2012 Share Napisano 24 Kwietnia 2012 Ponieważ mój gepard-Bronco jest tylko odskocznią od latadeł, to moje pytanie może być dla Was banalne, ale jak jest mocowany/chowany maszt bandery-do jakiegoś luku, czy może jakoś ręcznie się go zatyka? Czy wnęki tych małych śrub z tyłu mają kolor czerwony jak reszta "podwodzia" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi