dawid xd Napisano 27 Stycznia 2009 Share Napisano 27 Stycznia 2009 (edytowane) Witam chciał bym Państwu pokazać mój pierwszy model który sklejam z Pojazdów Wojskowych. Model o nazwie ''Willys MB Jeep with trailer'' Firmy ITALERI w skali 1:35 Zdjęcia zdjęć : (wypraska figurki) Wypraski modelu : Teraz zdjęcia instrukcji , przyczepki i figurek dołączonych do niego : Zdjęcia zaczętej pracy ( figurki) Ale jedna figurka niestety nie ma jednej (prawej ręki) : Edytowane 25 Grudnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 27 Stycznia 2009 Share Napisano 27 Stycznia 2009 Postaraj się zrobić lepsze foty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 27 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2009 Przepraszam za jakość fotek. Ale to jest robione telefonem i nie bardzo da się lepiej coś zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 27 Stycznia 2009 Share Napisano 27 Stycznia 2009 Zdjęcia zdjęć... Masło maślane Postaraj się robić zdjęcia przy świetle słonecznym. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 27 Stycznia 2009 Share Napisano 27 Stycznia 2009 Życzę powodzenia z modelem. Sam już się z nim męczyłem, a i tak zapewne do niego wrócę kiedyś za jakiś tam czas. Dość dużo będziesz miał z nim szpachlowania i szlifowania części, to trochę się nad nim napracujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekpilawa Napisano 27 Stycznia 2009 Share Napisano 27 Stycznia 2009 ja wlasnie zamówilem dziśaj takiego tylko że academy ale skala tez 1/35 ps. w skali 1/35 jakom ma długość model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1013 Napisano 27 Stycznia 2009 Share Napisano 27 Stycznia 2009 ja wlasnie zamówilem dziśaj takiegotylko że academy ale skala tez 1/35 To Academy też wypuściło Willysa w 1:35? Gdzie takie cacko zamówiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 27 Stycznia 2009 Share Napisano 27 Stycznia 2009 To Academy też wypuściło Willysa w 1:35? Gdzie takie cacko zamówiłeś? No też o tym nie wiedziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1013 Napisano 27 Stycznia 2009 Share Napisano 27 Stycznia 2009 To Academy też wypuściło Willysa w 1:35? Gdzie takie cacko zamówiłeś? No też o tym nie wiedziałem. Chyba koledze pomylił się Willys z M151A2 , bo też z przyczepką, ale w hard topie , takiego to Academy wypuściło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 27 Stycznia 2009 Share Napisano 27 Stycznia 2009 Chyba koledze pomylił się Willys z M151A2 , bo też z przyczepką, ale w hard topie , takiego to Academy wypuściło... A już się cieszyłem No chyba tak, ale M151A2 też jest dobrym modelem wg mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1013 Napisano 27 Stycznia 2009 Share Napisano 27 Stycznia 2009 ale M151A2 też jest dobrym modelem wg mnie.Pewnie tak, ale moje zainteresowania w tym temacie kończą się jednak na 1945 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 Pewnie tak, ale moje zainteresowania w tym temacie kończą się jednak na 1945 roku No ja też kiedys tak miałem i uważałem współczesne czołgi jak cos podobnego do UFO. Gusta się zmieniają, a ja M48 sklejam, w planach Leopard 2 A4 i coś amerykańskiego z operacji Pustynna Burza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1013 Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 No ja też kiedys tak miałem i uważałem współczesne czołgi jak cos podobnego do UFO.Nie, nie, ze mną to nie tak. Współczesny sprzęt jest ok, tyle że II wojna to mój tzw. konik, a tyle jest sprzętu z tego okresu do zrobienia, że o współczesnych po prostu nie myślę, nie starczy ani czasu ani kasy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 28 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2009 Witam mam pytano na jaki kolor pomalować figurki od jeepa? Jedna z Bazuką trochę z pistoletem i trzecia to kierowca. Proszę o podanie nr farb Pactra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1013 Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 Witam mam pytano na jaki kolor pomalować figurki od jeepa? Jedna z Bazuką trochę z pistoletem i trzecia to kierowca. Proszę o podanie nr farb Pactra. Pactry Ci nie podam, ale podam numer Humbrola, znajdź sobie przelicznik (tylko dobry). Chłopaki wyglądają na ubrani w HBT, więc Humbrol 159 - z całą pewnością, wiem, bo mam HBT . Oporządzenie, czyli pasy itp. to Humbrol 83 - też porównywane z oryginałem. Hełmy i CAŁY Willys (oprócz opon, silnika i siedzeń oczywiście) to Humbrol 155, albo Vallejo Model Color 887 (brown violet). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 28 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2009 Dziś dam zdjęcia skończonej przyczepki i 2 ludzików. Tylko przyczepkę uzupełnić ubytki szpachlą. I wyszlifować . Będzie lepiej widać jaki mają figurki mundur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 28 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2009 (edytowane) Prace idą do przodu jak ŻYCIE ;P Fotki zrobionej przyczepki (dołączonej do jeepa) : Fotki figurkek : Edytowane 25 Grudnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 Spoko robota trzymaj poziom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mechanik Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 Podpracuj fotki bo nic niewidać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekpilawa Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 ja wlasnie zamówilem dziśaj takiegotylko że academy ale skala tez 1/35 To Academy też wypuściło Willysa w 1:35? Gdzie takie cacko zamówiłeś? napisałem coś takiego bo sie nie znam zabardzo to jest ,,ACADEMY 13004 IDF151A1 SHIMIRA 1/35'' http://www.artmix.minisklep.pl/show_cat.php?id=76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 29 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2009 (edytowane) Praca znów się ruszyła ( znalazłem rękę od figurki) Zdjęcia sklejonej figurki (ostatniej kierowca i tej co nie miała ręki): Wypełnienie ubytków szpachlą ( w przyczepce) : Zaczęty jeep ; Wszytko razem (zrobione) ; Edytowane 25 Grudnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 Dwa słowa: Zmień aparat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 29 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2009 Sorry za jakość. Ale mogli byście chociaż coś napisać do o tym sądzicie ( o modelu ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 Nieda się bo nic nie widać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 (edytowane) Co do modelu?? Ośki są już przyklejone? Resory nie są wyszlifowane. Figurke kierowcy, a dokładniej jego ręcę powinieneś kleić dopiero gdy będziesz miał biegi i na sucho kierownice, żeby cały pasował. Ps. Na ostatniej fotce widać, że bazuka czy jak to się nazywa jednej figurki nie ma wywierconego otworka. Zrób to, a efekt końcowy będzie lepszy. Nie narzekajcie na jakość zdjęć, są nawet, nawet. Ps. 2 Analizuj dobrze instrukcję przed klejeniem części, bo przednie armotyzatory (jeśli można je tak nazwać) są wklejone na odwót. Czyli ta co po prawej powinna być po lewej itd. Ps. 3 Tylny blotnik od dołu. Widać tam ślady po wypychaczach, mogłeś je zaszpachlować. Niby fotki złe, a ja tyle zayważyłem. Edytowane 29 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi