SmokHaosu Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 Nie, nie przypomina. Raczej coś w rodzaju ruchomej nakładki, która przyjmuje nacisk wywołany wybuchem miny i dodatkowo zmniejsza nacisk jednostkowy. Gąsienica zawsze wydawało mi się, że obejmuje chociaz dwa koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 29 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2009 Nie, nie przypomina. Raczej coś w rodzaju ruchomej nakładki, Niech będzie, Machina iście z GW, tylko szturmowców brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 W muzeum broni pancernej na Kubince (Rosja) znajduje się właśnie ten pojazd, więc można podziwiać to monstrum. Zaś model RPM jest tragiczny, kiedyś go nabyłem, ale po fajnym początku nastąpiły liczne kłopoty ze spasowaniem kadłuba - straciłem cierpliwość i odłożyłem na lepsze czasy. Wieża jest tragiczna i od razu należy ja wymienić. A ogólnie sporo pracy i tak będzie. Niemniej może jeszcze kiedyś otworzę pudło z tym modelem, bo póki co leży głęboko w szafie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 29 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2009 I chyba dlatego RPM wypuścił samą wieżę do PZ.I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 30 Stycznia 2009 Share Napisano 30 Stycznia 2009 I chyba dlatego RPM wypuścił samą wieżę do PZ.I. Tyle, że również tragiczną :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 30 Stycznia 2009 Share Napisano 30 Stycznia 2009 Nie dość, że dziadowska firma (patrz mój SLT) to jeszcze cena na poziomie Dragona... (pół biedy, że to taki ohydny pojazd) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 30 Stycznia 2009 Share Napisano 30 Stycznia 2009 Zamiast gniota RPM-u można kupić sobie żywiczny model CMK http://www.cmkkits.com/en/afv/schwerer-minenraumer-alkett/ W Martoli można go kupić za 95zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 30 Stycznia 2009 Share Napisano 30 Stycznia 2009 Nie dość, że dziadowska firma Nie wiesz, nie gadaj głupot :> Sklej kilkanaście modeli tej firmy, poinformuj się osób bardziej obeznanych w temacie, to pogadamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 30 Stycznia 2009 Share Napisano 30 Stycznia 2009 Mój SLT, mostowy Panzer IV Rafała J. itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 30 Stycznia 2009 Share Napisano 30 Stycznia 2009 rObO87 ale za to seria kv jest the best . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 30 Stycznia 2009 Share Napisano 30 Stycznia 2009 A nie przypomina ci to "coś" na kołach gąsienic, czegoś w ich rodzaju ?? Oprócz tego, co napisał SmokHaosu dodam, że pojazd służył do rozminowywania, to funkcja nakładek była taka, że w razie wybuchu miny zamiast wymieniać całe koło, wystarczyło wymienić uszkodzone nakładki.... A jakość modeli Trumpetera, hmm jest coraz lepiej, ale zanim dojdą do poziomu Tamki, to minie ładnych parę lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 30 Stycznia 2009 Share Napisano 30 Stycznia 2009 Ogólnie trumpek ma szereg wspaniałych modeli, tak jak powiedział Tomek: na pewno rodzina KW, na pewno Sturer Emil, Dicker Max, Maz 537, rodzina Pt-76, IS-3, czołgi STRV 103, papierowa armia (tu patrze na sklejalność) e-10, E-25, E-100, bardzo fajne Geschutzwagen 10,5, Marder I 7,5, CUDOWNY Sd.Kfz 7, czołgi Hotchkiss, bardzo dobra haubica LefH, Grille 17cm i można jeszcze troszkę wymienić... Tak więc Robo87, nie oceniaj firmy na bazie dwóch modeli, w dodatku jeśli ty sam sklejałeś tylko jeden :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 30 Stycznia 2009 Share Napisano 30 Stycznia 2009 Sklejałem kawuszki od Trumpetera, i mogę je z czystym sumieniem polecić. Teraz szykuję się do sd.kfz7. Mam nadzieję że będzie tak samo dobry jak KW, albo nawet lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 30 Stycznia 2009 Share Napisano 30 Stycznia 2009 Ale mogę się założyć, że "czwórka" z Trumertera przy "czwórce" Dragona może się głęboko schować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 30 Stycznia 2009 Share Napisano 30 Stycznia 2009 skala72 ja dodam, proszę to na warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 30 Stycznia 2009 Share Napisano 30 Stycznia 2009 Ale mogę się założyć, że "czwórka" z Trumertera przy "czwórce" Dragona może się głęboko schować... Po pierwsze trumpeter a nie trumerter... Po drugie co ty chcesz porównywać, mówiąc "czwórka"??? Trumpek robi tylko Brueckenlegera IVb nic poza tym, Dragon robi różne wersje Pz.Kpfw IV, ale Brueckenlegera nie, więc nie ma co porównywać... Popatrz na obu producentów, zastanów się, a potem pisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 30 Stycznia 2009 Share Napisano 30 Stycznia 2009 A ja powiem tyle że lubiłem trampka do czasu aż wyszedł styker wtedy zamiast 60 zł zrobiło się 105 zł i kicha juz żadnej nowości więcej nie kupiłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 30 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2009 W Jadarze Vk3001 kosztuje 130 zeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Tak końcowo off topując, trampek z IV jeszcze fahrgestelle robi, mam na stanie - a dragon robił most Jesli chodzi o kadłub, IV trumpka może smiało konkurować z DMLem - na prawde sie postarali...niestety, przęsło to juz stary(nie)dobry trampek..dziurska, niedolewki, wicherki. sfh trumpka, fajna - jednak dragon lepszy(kleiłem obydwie) Najcięższą traumą, dla mnie była ich ciuchcia - tu kompletnie się nie popisali,a w panzerjagerwagen...sknocili częsci, i nie chodzi o merytoryke(bo to także), a spasowalność. Jeśli zrobia IV na poziomie wanny i kadłuba jakie sa w moście, bez zastanowienia biorę. Jesli chodzi o pozycje, którą zobrazował skala72 - poczekam, aż ktoś zakupi i opisze(sklejanie) Jeśli teraz miałbym wybrać...stanowczo kupiłbym żywicę( bo są) Minenraumer - jeden z pojazdów moich marzeń...musi poczekać, posklejam jeszcze kilka żywic, tam poknocę,a ten wykonam jak najlepiej będe umiał - bo ta pozycja jest tego warta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Co Wy widzicie w tym paskudztwie takiego pięknego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Jesli chodzi o pozycje, którą zobrazował skala72 - poczekam, aż ktoś zakupi i opisze(sklejanie) Do miesiąca (nawet może krócej) będę miał go na warsztacie, więc wrzucę szczegółową relację z budowy poprzedzoną in-boxem. Co Wy widzicie w tym paskudztwie takiego pięknego O gustach się nie dyskutuje. Po prostu, jest to przodek jeżdżącej legendy - Tigera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 poczekam, aż ktoś zakupi i opisze(sklejanie) Nie trzeba czekać Może to co nieco wyjaśni: http://planetarmor.com/forums/showthread.php?t=5806 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 31 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2009 poczekam, aż ktoś zakupi i opisze(sklejanie) Nie trzeba czekać Może to co nieco wyjaśni: http://planetarmor.com/forums/showthread.php?t=5806 Koleś mnie rozwalił, czekam teraz na efekt końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Nie trzeba czekać Smile Może to co nieco wyjaśni: heh, jak widać...a widać, mam pewną chorobę ... Notoryczne nie czytanie w sieci, mało co oglądam Do miesiąca (nawet może krócej) będę miał go na warsztacie, więc wrzucę szczegółową relację z budowy poprzedzoną in-boxem. Dziękuję. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi