Skocz do zawartości

Gaz MM (mod. 1941) & M-30 122 mm, Zvezda / 1:35

szlachcik1

Rekomendowane odpowiedzi

Brak skrzynek z amunicją na pace i maxima - robią się i coś się zrobić nie mogą, to spowodowane lenistwem

Ogólnie dwa modele sklejało się przyjemnie, najgorsze jak wiadomo u Zvezdy w tych starszych modelach to koła, konkretnie opony. Po za tym jestem zadowolony. Zapraszam do oglądania i komentowania:

342014398e7156fam.jpg

6c754e2c37cc7370m.jpg

9fe57a528f9e9165m.jpg

78bee26e056cf435m.jpg

53ef79efc36daedbm.jpg

de9a889f73999196m.jpg

1fc6abe9792fbc9fm.jpg

Przydałaby się jeszcze jakaś figurka kierowcy zaglądającego pod maske.

Podobają mi się te modele. Ma swój klimat. Gratulacje.

PS. Troche dziwi brak drzwi skoro to zima

Dzięki, fajnie, że Tobie jednemu się podoba jeżeli chodzi o figurkę to tak naprawdę się nie zastanawiałem nad jej kupnem. Co do braku drzwi to tak jak napisałem w temacie, zrobiłem model z 1941 roku a nie tak jak nam zafundował producent w pudle z 43' po prostu kilka przeróbek. Poniżej zdjęcie rocznika 41:

ef98e145318a0f5am.jpg

Zapomniałem tej szmaty która okrywała wewnątrz dach ale jak się zorientowałem to było za późno

Modelik wyglada super, widać wkład własny (szczególnie paka)..ale, to chyba nie będzie nowum..jesli nabąkne o fotencjach - zrobiłeś je pod światło :(

szlachcik1, fotki sa ciemne, gina detale nad którymi tak pieczołowicie ślęczałeś...daj i mnie pooglądać ;)

Dziękuje panowie za oceny Rafał, nowe zdjęcia dla Ciebie, męczyłem się 1,5 godziny przed oknem aż baterie siadły światło pada na model z przodu a nie z tyłu. Mam nadzieje że wyszły lepsze, u mnie na monitorze wszystko jest elegancko i widocznie również i tamte poprzednie, nie wiem czemu... Lepszych nie dam rady zrobić bo pochmurno

750d3b0bf3baf711m.jpg

f751fb18d6f9ac30m.jpg

696b602fd89a294fm.jpg

8e912cdd8438e334m.jpg

94b98c81fb8e7bc6m.jpg

4e66dd649afdc1b5m.jpg

0c97fcd2d50e9933m.jpg

• 5 weeks later...
Fajne modeliki . Pieknie wyszla ci plandeka na armacie .Na pace Maxim niekoniecznie al troche skrzynek z amunicja ba sie przydalo no i troche bambetli dzialonu.tak trzymac.

Maxim obowiązkowo skrzynie jakieś tam się powoli robią, kolor oczywiście się jeszcze zmieni i dojdą gwoździe :

2f94d3936673aa2am.jpg

no fajnie przytyrany ale nie pasuja mi tylko tak bardzo oblepione kola a tak to jest git

Mi się tam podobają dzięki Panowie za komentarze

Troszkę razi kolor brezentowego dachu - ma ten sam kolor co koła. Rdza/błoto?

A w kole na pace wypadałoby nawiercić otwory pod śruby.

Poza tym pięknie...

Troszkę razi kolor brezentowego dachu - ma ten sam kolor co koła. Rdza/błoto?

A w kole na pace wypadałoby nawiercić otwory pod śruby.

Poza tym pięknie...

I rdza i błoto

Kolor dachu jest wbrew pozorom trochę inny niż kół, porobiłem kilka ciemniejszych plam, w ten sposób chciałem uzyskać efekt mokrego wysychającego podkładu np. po deszczu. Na krawędziach machnąłem trochę szarą pastelom. Widać na 3 fotce. Na zdjęciach może tego nie widać ale normalnie jest różnica. Używałem innych pigmentów do kół a innych na dach. Co do otworów na kole to szczerze nie pomyślałem, dzięki rzelu, poprawię