eKrystian Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 Witam , Iż nie tylko skalą 1:24 człowiek żyje. Od niedawna powróciłem do mojego starego hobby kolekcjonowania modeli w skali 1:87. Dlaczego powróciłem ? Kiedyś zbierałem już skale 1:87, ale z braku funduszy itp sprzedałem modele które posiadałem, ale powracam. Prezentacja pierwszego modelu : 1. Scania 164 TL "Trio Trans" (ID.153942) - Herpa Oczywiście kolekcja będzie się na pewno powiększała. Już wkrótce kolejna aktualizacja. PS : Pytałem Tornado czy nie będzie przeszkadzał temat, ale nie miał nic przeciwko. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 Heh jako że trzymanie gabarytów w skali 1:24 może być problemem też myślę o tej miniaturowej skali . Scania ładna, ale w naczepie brakuje mi "światełek", pomaluj je a modelik zyska . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 Ładny model, ładny kolor. A czy mógłbyś pokazać na zdjęciu tą Scanię z modelem 1:24 jeśli nie byłoby to problemem? Ile kosztują w ogóle takie ciężarówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mechanik Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 A może otworzymy dział 1:87 ?? jak będzie wiecej takich .Ładna scania,Koniecznie Pomaluj tylnie lampy od naczepy.Krzychu takie modele kosztują od 20zł do 70 chyba tak krystian?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 Mechanik Zdarzają się powyżej 100zł i to dużo powyżej . Scania piękna, czekam na dalsze modeliki . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mechanik Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 Ale to są już zestawy albo malunki mają tak jak mercedes benz.K POLAK marmur takie malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 a od 20zł to jest taka wersja magic czyli tandeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mechanik Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 E tam tandeta niektóre fajne są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 Ja osobiście posiadam Scanie Danzas (tandem), i jedyne co mi się w herpie nie podoba, to nie pomalowane tylne, zderzaki(patrz naczepa) , inni producenci np. Albedo, robi taki coś wiem bo miałem ich naczepę. Swoja drogą Kto był na MTM, mógł w tym przebierać do woli . P.S gdzie lusterka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 29 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2009 Widzę temat cieszy się za interesowaniem i z tego powodu ja się ciesze. Co do ceny to tak jak Bilonzo mówi, akurat za ten dałem chyba 70zł już dokładnie nie pamiętam. Jako, że kolekcjonuje i staram się to utrzymywać nie zakładam lusterek taki jak by stan kolekcjonerski. Truckerek, akurat o porównaniach tych firm mówiło się dużo i mówi akurat nie tu. Jedni twierdzą, że herpa jest najlepsza drudzy, że AMW. Pozdr. Krystian PS : Ojj zapomniałem dać porównanie dodaje fotkę tylko z góry przepraszam za tło i jakość. Porównanie Skala 1:24 ze skalą 1:87 : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 ale maleństwo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 No rzeczywiście ... Można zaoszczędzić dużo miejsca na modelach w skali HO Ładna Scania ,Dafik też Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruko95 Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 h0 a nie ho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 H0 a nie h0 ani ho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruko95 Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 nie koniecznie trzeba pisać dużymi literami jak napisze się małymi też jest poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 Nie chodzi o małe litery , tylko pisze sie "0" a nie "O" , rozumiesz ? , tak jak to napisał trucknology Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 kruko95, a ty masz jakieś problemy z psychiką, że tyle emotów dałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruko95 Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 kur to wy macie coś z oczami przecież napisałem zero ,,0" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 29 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2009 Dobra dajcie sobie już spokój z tym Pozdr. Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 nie koniecznie trzeba pisać dużymi literami jak napisze się małymi też jest poprawnie. Nie jest Skala H0 (H-zero) - nazwa stosowanej w modelarstwie kolejowym skali o podziałce (stosunku rozmiaru modelu do rozmiaru oryginału) 1:87 lub zbliżonej. Skala ta ma swoje początki przed II wojną światową, kiedy to wprowadzono na rynek modele dwukrotnie mniejsze od popularnych wówczas modeli w skali 0 (zero, 1:45 - 1:43,5). Stąd też wywodzi się jej nazwa H0 - z j. niemieckiego "Halb-0" (halb Null) znaczącego "połowa zera". Obecnie jest to najpopularniejsza skala w modelarstwie kolejowym na świecie. Biorąc pod uwagę obrót towarowy, ilościowy lub kwotowy szacuje się, że dla tej skali stanowi on od 60 do 80% obrotu wszystkich wyrobów wszystkich skal modelarstwa kolejowego razem wziętych. Źródło: Wikipedia.pl I wrzuć na luz, nie róbmy Krystianowi syfu w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruko95 Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 sorry krystian ale muszę to napisać. Trucknology wejdź na forum o tematyce kolejarskiej i zobacz ile ludzi doświadczonych tak pisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 sorry krystian ale muszę to napisać. Trucknology wejdź na forum o tematyce kolejarskiej i zobacz ile ludzi doświadczonych tak pisze. To chyba nie znaczy ze ty tez tak musisz pisać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurras Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 A pamiętacie rodzimą produkcję 1:87 ???? Jelcze "ogórki" , Starki z naczepkami , Nyski , Warszawki no i oczywiście niewymiarowe Autosany , to były modeliki na tamte czasy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 O tak, teraz powracają robione w małych seriach precyzyjnie przez Tolo Loko na Allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 30 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2009 Nom zgadza się Ale również za astronomiczne ceny czasami, no ale coś takiego powinno się znajdować w kolekcji. Pozdr. Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi