Gościu Napisano 3 Lutego 2009 Autor Share Napisano 3 Lutego 2009 Ja wybrnąłem w inny sposób - ponieważ musiałem mieć "już" - po prostu spaw/frez jest wygładzony, zostawiłem minimalne nierównosci - jakoby "coś" sie tam działo...także i owca cała..i owca cała Terozki poddemolowałem tłumik - jako uzywke...ale nie wiem, czy dac mu (zostawić) poddezelowany kolor bazowy, czy męczyc kolor standardowy dla wydechów. A w modelu, zacząłem juz młotkownie wnetrza i zewnętrza... kamo malowane z reki(jak mi się podobało) troche mi minia się z rdzą zlała...ale może jakos to fiolecikiem podratuję pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 fajna rdza na tylnych wlazach a kamo ma eleganckie przejscia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 Podobają mi się tylne drzwiczki, nieźle to jest zrobione. Walcz dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 4 Lutego 2009 Autor Share Napisano 4 Lutego 2009 Super, że sie Wam podobają, tak sprawdzałem cosik... Po sprawdzeniu, wcieliłem kolejny etap: A tu powoli dalej męcze wnetrze - tu chłopaki własnym sumptem pomalowali kawałek wnetrza(inny odcien koloru), a to samo czeka tylne drzwiczki.: Podłoga i reszta, czeka na rdze, jakąś ziemię..itd(fotka póżniej, bo w chwili obecnej sa tylko rdzawe obicia, więc nie ma co oglądać) pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 Przykro mi ale muszę zapytać jak zrobiłeś takie fajne pozostałości po zimie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 4 Lutego 2009 Autor Share Napisano 4 Lutego 2009 Maskolem, nakładam, psikam białym, ściągam - mam kammo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 I masz aero a ja nie, no cóż trzeba zainwestować, nie ma co, na urodziny zażyczę sobie jakiegoś aerka i koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 4 Lutego 2009 Autor Share Napisano 4 Lutego 2009 aerkiem sie nie zasłaniaj Model malowany pędzlem: viewtopic.php?t=7679&start=0 Po prostu tam nie uzyłem maskolu, jako kammo świeższe. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 Troszke szkoda tego pieknego kamo i tych coraz lepszych obic. Ale poczekamy zobaczymy. Bo narazie nie ma co sadow ostatecznych wydawac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 4 Lutego 2009 Autor Share Napisano 4 Lutego 2009 Czarek, muszę pomaltretować troche zimowego - a kamo to raczej nic specjalnego było, ot czysta fantazja. Więc zacząłem je maltretować, oraz dodałem krzyże: pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 ależ pięknie zchodzi ta biała farba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 5 Lutego 2009 Autor Share Napisano 5 Lutego 2009 dzieki skoti. A tu możnaby rzec, niby wzór: A tu wynalazłem na zimowych gąskach. Fotki - zbiory własne pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 Nie no, to jest nie fair, Rafał nigdy nie można Ci nic zarzucić Może Ci choć raz model nie wyjść? jak zawsze genialnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 Hmmm mnie na razie nie przekonuje, przypomina mi bardziej spalonego, ale czekam spokojnie na następne etapy bo zapewne dużo sie pozmienia. Rafał pomyśl o winterach doda mu dużo uroku tym bardziej że zdjęcie z takowymi gąskami zamieściłeś sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 Rafcio a wnętrze nie powinno kontrastować zewnętrznym malowaniem? czy też będziesz kładł plandekę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 5 Lutego 2009 Autor Share Napisano 5 Lutego 2009 Nikogo, do niczego nie zamierzam przekonywać - to tak na wstepie. Mam ci ja zdjęcia, wiem co tam widzę...a widzę, że hummel, to nie czołg i inaczej schodzi zimowe kammo. Dodatkowo, ja zastosowałem trzy warstwy, różnych odcieni - zakładając, że i Oni je kilkukrotnie nakładali. Puszczam rdzę gdzieniegdzie, i zrobiłem podkład na podłodze pojazdu, pod pigmenty: Jacku, hummel dostanie osty, celowo wkleiłem fotkę, by mi ktoś nie wypalił..że tak nie mogło być...jak to w 4umowym zwyczaju bywa Fotki nieco przyciemne, ale mi "prącia" w akku zabrakło...no cóż, w wiadrze też już nie było...trzeba bedzie się z tymże wybrać..do jakiegoś elektrycznego, po 5 kilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 Jacku, hummel dostanie osty, celowo wkleiłem fotkę, by mi ktoś nie wypalił..że tak nie mogło być...jak to w 4umowym zwyczaju bywa Na fotce to akurat winterketten, a nie osty- tak żeby forumowemu zwyczajowi stała się zadość A modelik, jak zwykle Podglądam z zainteresowaniem! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajcu Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 WOW jak zrobic takie cos ?? viewtopic.php?t=7679&start=0 w sensie jak to pomalowałes ? gratuluje modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzik730 Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 Na fotce to akurat winterketten, a nie osty- tak żeby forumowemu zwyczajowi stała się zadość A jaka to różnica jeśli mógłbym wiedzieć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 Radek Filipek napisał:Na fotce to akurat winterketten, a nie osty- tak żeby forumowemu zwyczajowi stała się zadość A jaka to różnica jeśli mógłbym wiedzieć?? Gąski to Winterketten, specjalne traki do walki na głębokich śniegach, Ostketten to tylko poszerzane do ogólnego stosowania na bezdrożach Rosji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 5 Lutego 2009 Autor Share Napisano 5 Lutego 2009 Wyprzedziłeś...właśnie, pierwsze były z długimi łopatkami, póżniej zmodyfikowano na krótsze, może by pod osłony boczne wchodziły, by zdawały relacje na niegościnnych terenach? Czy w póżniejszym etapie, zaczęto je produkować pod dwoma, różnymi nazwami? Wracając do modelu, popsułem nieco palcy: Pomalowałem kółka bazowo...czyli dziś miałem dzień...urozmaicony..zemstą hitlera. A z modelem..latam jak smród po gaciach, to wewnatrz, to zewnątrz..nie mogąc się zdecydowac co ulepszać wpierw, zakłądam haubice, zdejmuje, wkładam skrzynki, wyjmuję.... pzdr. p.s. macie moze jakis sensowny sposób, na utrzymanie nakładek antypoślizgowych..na friulach? Niestety, pod CA...marnie to widzę, jeden ruch, niepodtrzymanie gąsek i wszystko odpada...a nie chce już nawet myśleć co będzie,jak thinnerów klej dostanie...same na bank poodlatują:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 A jaka to różnica jeśli mógłbym wiedzieć?? Generalnie najłatwiej na zdjęciu źródło:planetarmor Tu lepsze ujęcie ostów Winterketten- zwykła szerokość + łopatka, Ostketten- Ogniwo o szersze prawie o połowę + krótsza łopatka. Rafale, ślicznie z tymi friulami wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 5 Lutego 2009 Autor Share Napisano 5 Lutego 2009 Radku, mnie o oczy sie obiło, iż wersje "Ost" powstały póżniej, W pierwszej wersji na Winter mawiali także Ost- wschód. co do gasek, zasłyszałem także, że antyposlizgi nakładali co któreśtam ogniwo...ale czy aby na pewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 moze sprubój cyną zalac i bedzie trzymac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 6 Lutego 2009 Share Napisano 6 Lutego 2009 jak zwykle rewelacja.gubia sie w oczach wszystkie cienie,kontrasy,obicia.rdza i reszta maltretujacych zabiegow.mozna sie w niego dlugo wpatrywac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi