luk_p Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 (edytowane) witam wszystkich serdecznie! po dluzszym czasie biernego podgladania forum postanowilem sie ujawnic. Na imie mam Lukasz, lat 25. Od kilku lat kolekcjonuje modele glownie amerykanskich krazownikow przede wszystkim w skali 1:18, jednak od zawsze z zazdroscia spogladalem na dziela wlasnorecznie sklejonych pojazdow. Nie ukrywam, ze forum to zainspirowalo mnie do sprobowania swoich sil w klejeniu truckow dlatego tez chcialbym przedstawic pierwsza (mam nadziej nie ostatnia) samodzielnie sklejona ciezarowke. Model powstal w ciagu 2 intensywnych tygodni. Sklejalem dla czystej frajdy i jak na pierwszy raz nie pzrejmowalem sie zbytnio strona merytoryczna dlatego tez prosze o wyrozumialosc. Rama, slinik, mniejsze elementy malowane farbkami humbrol, kabina farbami w sprayu tamiya- ponadto pokryta bezbarwna farba perlowa czego na fotkach moze nie byc widac. W dziale 'budowa' krotki fotograficzny jej zapis - viewtopic.php?p=194289#194289 Pozdrawiam i jestem ciekaw opini:) Edytowane 31 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 cos z linkami do zdjec Ci nie wyszlo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Popraw linki do zdjęć bo chyba nie te skopiowałeś i zdjęcia po prostu się nie wyświetlają Pozdr. Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk_p Napisano 31 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2009 wstawilem odpowiedni linki z fotosika ale chyba tu sobie nie poradzilem z kodami, pomoze ktos jak wstawic to prawidlowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Pod zdjeciami masz rozne kody, wybierz jeden z kodow na fora dyskusyjne np: miniaturka na forum i wklej w poscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Zaloguj się przez www do fotosika, wybierz panel administracyjny następnie moje zdjęcia, zaznacz zdjęcia, do których chcesz generować kody, w sekcji „Generator kodów na strony, aukcje internetowe, fora dyskusyjne:” wybierz, jaki rodzaj kodu chcesz i kliknij generuj kody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Proszę bardzo poprawie za kolegę, wkońcu trzeba sobie pomagać. Pozdrawiam,Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk_p Napisano 31 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2009 dzieki za pomoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Jak na debiut to jest nieźle! Klej razi w oczy, musisz trochę bardziej popracować nad dozowaniem kleju. Przednie światła nie wyglądają za ciekawie, ale duży plus za kabelki pod maską. Powodzenia przy następnych modelach! Proszę bardzo poprawie za kolegę, wkońcu trzeba sobie pomagać. Dobry z Ciebie człowiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurras Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Fajny truck , kolory super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 No jak na 1 raz to całkiem nieźle. Ten łańcuszek z tyłu jakoś tak nienaturalnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk_p Napisano 1 Lutego 2009 Autor Share Napisano 1 Lutego 2009 dobor kolorow w mojej glowie trwal chyba dluzej niz samo klejenie;) a i tak efekt wyszedl dosc przypadkowy..bo lakier 'siwy' mial byc tak naprawde biala perla, a ze perla okazala sie przezroczysta to pokryla farbe podkladowa...ale ten nieprzewidziany efekt pozytywnie mnie zaskoczyl wiec tak juz zostalo:) co do lancuszka- inspirowalem sie fotkami innych truckow... sam pomysl malo realistyczny czy ten konkretnie lancuszek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 Jak na pierwszy model to wyszedł ci całkiem całkiem Ufam że nie bedzie to Twój ostatni, a każdy nastepny będzie coraz lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 Konkretny ten Mack Mi się bardzo podoba ,i w dodatku to Twój pierwszy model Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 no fajny mack przynajmniej coś innego a nie scanie,magnumki,mercedesy itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 No no jak na pierwszy model to super Masz do tego powołanie hehe Masz już jakieś plany co do następnego modelu? (myślę, że takowy będzie ) Może jakiś europejczyk Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 Błędy wymienili poprzednicy, co do lakieru to trzeba położyć najpierw kolor bazowy jako "podkład" w tym przypadku biały, dopiero perłe. Model ciekawy, możesz pomalować łańcuch, lekko go pordzewić wtedy powinien pasować . Pozdrawiam Ps Witam na forum . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk_p Napisano 1 Lutego 2009 Autor Share Napisano 1 Lutego 2009 na pewno bedzie ich wiecej...ale europejczyki jakos mnie nie kreca no chyba, ze jakas klasyka Krupp, Opel Blitz itp;) No no jak na pierwszy model to super Masz do tego powołanie hehe Masz już jakieś plany co do następnego modelu? (myślę, że takowy będzie ) Może jakiś europejczyk Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk_p Napisano 1 Lutego 2009 Autor Share Napisano 1 Lutego 2009 heh tak tez bym zrobil gdybym tylko wiedzial, ze perla nie bedzie pzrezroczysta tylko biala perla, a tak wyszlo jak wyszlo;) Błędy wymienili poprzednicy, co do lakieru to trzeba położyć najpierw kolor bazowy jako "podkład" w tym przypadku biały, dopiero perłe. Model ciekawy, możesz pomalować łańcuch, lekko go pordzewić wtedy powinien pasować . Pozdrawiam Ps Witam na forum . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 W dwa tygodnie nic więcej byś z tego modelu nie wycisnął a tak na poważnie, to całkiem nieźle wyszedł, tylko szkoda, że tak się pośpieszyłeś bo to dosyć rzadko dostępny model i należało mu poświęcić więcej uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi