Marwaw Napisano 15 Marca 2009 Share Napisano 15 Marca 2009 Nawet jeżeli, to zawsze je można poprzecierać czymś jaśniejszym i będzie ok. Modelik zacny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 17 Marca 2009 Autor Share Napisano 17 Marca 2009 Mam pytanie odnośnie kolorów zastrzałów w tych samolotach, jak były malowane? Pomalowałem to na kolor spodniej części płata, czyli jasno-błękitny. Widziałem też Albatrosy z zastrzałami w kolorze takim jak blachy na silniku, więc przemalować czy zostawić? W sumie nie ma zdjęć tego samolotu, malowanie pozostaje w sferze przypuszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 17 Marca 2009 Share Napisano 17 Marca 2009 Możesz zostawić, choć fabrycznie zastrzały ,osłona silnika i podwozie było malowane w tym samyym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 17 Marca 2009 Autor Share Napisano 17 Marca 2009 Ok, dzięki za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 23 Marca 2009 Autor Share Napisano 23 Marca 2009 Kolejna porcja zdjęć z budowy. Malarnia pracuje pełną parą. Powoli składam model w całość. Zaczynam zabierać się za wykonanie naciągów, czuję że będzie niezła jazda . Malowanie mam już zrobione, pozostaje mi go ostatecznie trochę przybrudzić, wykonać kilka wyprawek. A teraz pozostawiam zdjęcia do wglądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 23 Marca 2009 Share Napisano 23 Marca 2009 Witam! Świetnie Ci idzie! Jedyne co rzuciło mi się w oczy, to chyba te km spandau skręcają trochę w prawo, a może mi się wydaje. Jeśli mi się wydaję, to nie było tematu. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 24 Marca 2009 Autor Share Napisano 24 Marca 2009 Jedyne co rzuciło mi się w oczy, to chyba te km spandau skręcają trochę w prawo, a może mi się wydaje. Jeśli mi się wydaję, to nie było tematu. A myślałem że nie nikt nie zauważy , kemy są przyklejone tak luźno narazie, aby już groźnie wyglądał . Muszę tam wstawić blaszkę między nie, ale ta proponowana przez edka jest trochę niedopasowana i trzeba będzie ciąć. Muszę przyznać że bardzo fajnie malowało mi się śmigło, super sprawa teraz zaczyn rozumieć co jest pięknego w tych maszynach. Ogólnie sam samolot już staje się ozdobą mojej półki. Mam nadzieję że dam radę ukończyć go na czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corsair Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 zaczyn rozumieć co jest pięknego w tych maszynach To co, teraz zmiana atavara ? :D Jeśli mogę coś doradzić, to zmniejsz troszkę pigmentami ten kontrast na liniach podziału poszycia kadłuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 24 Marca 2009 Autor Share Napisano 24 Marca 2009 Jeśli mogę coś doradzić, to zmniejsz troszkę pigmentami ten kontrast na liniach podziału poszycia kadłuba. Jaki kolor proponujesz? Coś brązowego? Osobiście nie stosuję pigmentów, wiem że MIG ma bardzo fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corsair Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 Ja bym to rozjaśnił tamiyowskimi cieniami do powiek, jakiś szary jasny czy piaskowy, wcierając tylko w szczeliny. Tak by te czarne kreski się troszkę zlały z drewnem, ale nie znikły. Popróbuj sobie. Tamiya ma tą zaletę , że gdy coś nie teges to można ją ładnie zmyć wodą . Jej wada - to że jak spróbujesz to kupisz wszystkie kolory Od A do E licząc po 25 zł to trochę będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 1 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2009 Prace przy Albatrosie zwolniły dość mocno , kurcze nie ma czasu, ale poprawiłem KM, górny płat już jest na swoim miejscu. Obawiam się że nie skończę na czas, pozostały mi w sumie do zrobienia naciągi oraz malowanie werniksem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreeN Napisano 25 Sierpnia 2010 Share Napisano 25 Sierpnia 2010 Mógłbyś dokładniej napisać jak uzyskujesz efekt drewna (sklejki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi