klaymen Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Na początek regulaminowy inbox -model Hetzera sprzedawany jest w zestawie z Jagdpanzerem IV. Części Hetzera zajmują jedną plastykową wytłoczkę -jest to 10 elementów ,w tym gumowe gąsienice. Kalki umożliwiają wykonanie kilku wersji oznaczeń, jednak w instrukcji podano schemat tylko jednego malowania -żółtozielonego. Wszystkie części wykonane są bardzo dokładnie, odlewy są bardzo szczegółowe -jest tu więcej detali niż w niejednej "siedemdwójce". Dodatkowo w zestawie są dwie części fototrwione, jednak nie ma o nich nic w instrukcji. O ile mniejsza to kratka z tyłu, przeznaczenia większej nie odgadłem -w całym modelu nie ma elementu o takim kształcie. Budowa modelu nie nastręcza żadnych problemów. Plastyk obrabia się i klei bardzo przyjemnie, wszystko jest idealnie spasowane. Fototrawionej kratki nie użyłem -musiałbym usunąć tłumik, a następnie przykleić go z powrotem. Poza tym oryginalna kratka odwzorowana jest bardzo dobrze. Na początek pomalowałem wszystko kolorem bazowym i zamaskowałem maskolem: po pomalowaniu na zielono i zdjęciu maskolu: i poskładane do kupy: Gąsienice trzeba lekko naciągnąć aby weszły na koła, ale dzięki temu trzymają się bez kleju.Jeszcze tylko lekki wash, rozjaśnienie krawędzi suchym pędzlem, pomalować parę szczegółów (tłumik, końcówka lufy..), kalki i gotowe: W porównaniu z farbą widać wielkość modelu: Model kleiło się bardzo przyjemnie -jest dobrym przerywnikiem w pracy nad czymś większym. Można go skończyć w kilka godzin, wliczając w to czas schnięcia farby, a gotowy prezentuje się bardzo ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Podoba mi się . Teraz oczekuję drugiego maleństwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Faktycznie fajnie się prezentuje taki malutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Bardzo fajnie wyszło, ale zastanawiam się czy jest sens robienia modeli czołgów w takiej skali, chyba, że do jakiejś gry planszowej ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Bardzo fajnie wyszło, ale zastanawiam się czy jest sens robienia modeli czołgów w takiej skali, chyba, że do jakiejś gry planszowej ?? oczywiście masz na myśli "człowieku nie irytuj się" Fajny mikrus. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Dksls, pewnie że jest sens: link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Rany Boskie, ten Tiger mnie powalił, aż nie mogłem uwierzyć, że to 1:144 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Skala, a jaki jest sens robienia czołgów w każdej innej skali? bo jak widziałeś na przykładzie Tygryska w 144 też można fajne rzeczy wydłubać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi