Skocz do zawartości

Modele samochodów osbowych w skali 1:87 (H0)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam!

Chciałbym przedstawić część kolekcji samochodów osobowych w skali 1:87

Zapraszam na stronę www.modele1-87.cba.pl w celu oglądnięcia reszty kolekcji.

Mercedes-Benz 240 D

2d44ab5a6e2bd1a5med.jpg

Mercedes-Benz S 500

4a1a6cb236a27ecdmed.jpg

Mercedes-Benz Viano

b1afef77fc29ba46med.jpg

Mercedes-Benz Sprinter

a79851a137960118med.jpg

Audi A6 Allroad Quattro

47a3fd05d3b10d97med.jpg

Audi Q7

ee0bd2f1d0988f9dmed.jpg

BMW X5

8b7dce5878503eeamed.jpg

Opel Vectra C

86e32ebf49b3ec13med.jpg

Opel Zafira

85647a0a2cbf47e5med.jpg

Volkswagen Candy Maxi

7ebcc98bef6a381f.jpg

Volkswagen Tiguan

b17f2dcf5522b2cemed.jpg

Volkswagen Touareg

be529894d04f5af1med.jpg

Lamborghini Gallardo

09eba65a7b5ab3b2med.jpg

I perełki:

UAZ 469

626a146599847edemed.jpg

Syrena Bosto

6d62651835bf113bmed.jpg

Edytowane przez Gość
Napisano (edytowane)

No jest tego trochę Najbardziej podoba mi się Mercedes 240 i Audi Q7 oraz kolekcja Fordów i Merców Może kiedyś jakieś ciężarówki się znajdą ?

Pozdrawiam.

Edytowane przez Gość
Napisano

Kliknij prawym i ''pokarz obrazek'' a jak nie to wejdź w link podany w opisie

Pozdrawiam.

Napisano

No ze zdjęciami był jakiś problem ale teraz wszystko już powinno działać... Co do ciężarówek w kolekcji to raczej mało prawdopodobne bo to kolekcja mojego ojca a on woli osobówki ;) Natomiast ciężarówki i sprzęt budowlany (tyle że w metalu i w skali 1:50) kolekcjonuję ja. Moje modele do oglądnięcia na stronie www.modele1-50.cba.pl ;)

Napisano

Najnowsze modele:

Audi R8 - Herpa

9aac392369394326med.jpg

Opel Manta A - Wiking

4dbe2561639e0553med.jpg

Mini Morris - Herpa

6fb84dc180614a86med.jpg

Fiat 126p - Tololoko

44f6b207e008d597med.jpg

Napisano

Jeszcze dodam ,że pan Anatol Gacek "Tolek" właściciel i założyciel firmy Tololoko to super gość, jego modele są sławne na cały świat i to jest inna skala kolekcjonerstwa.

Modele Tololoko wykonywane są z żywicy , później szpachlowane i malowane ręcznie , nie da się ich porównać do Noreva , Welly itp. gdzie w grę wchodzą maszyny i komputery do jak najwierniejszego odwzorowania sylwetki i szczegółów modeli.

Napisano
www.modele1-87.cba.pl

Ojj Reklamowanie innego forum Za niedługo nam się zrobi forum 1:87

Napisano
www.modele1-87.cba.pl

Ty widzisz różnice między stroną, a forum ? Kolega prezentuje na swojej stronce, swoje modele i dał po prostu linka, jaka to reklama ? Nie wiem czy jest sens walenia wszystkich fotek na forum, zaprezentował po prostu ciekawsze okazy.

W końcu 1:87 też model nie ?

Napisano
Jesteś pewien że to jest Tololoko???? Bo straszy bardzo - aż nie wierze że tak siadła im jakość!

Model w rzeczywistości wygląda zdecydowanie dużo lepiej niż na zdjęciu... Modelik jest dość mały (chyba najmniejszy z całej kolekcji) a aparat zbliżył wszystkie detale, które normalnie się tak nie rzucają w oczy

www.modele1-87.cba.pl

Nie reklamuje innego forum tylko podałem adres swojej prywatnej strony z modelami żeby nie wrzucać tutaj 370 zdjęć tylko kilka najciekawszych ;)

A co do Twoich obaw że z tego forum zrobi się "Forum 1:87" to nie mam nic przeciwko temu ;) A tak na serio to forum nosi nazwę "Forum modelarstwa plastikowego", moje modele niewątpliwie są z plastiku (bądź z żywicy) więc nie za bardzo wiem o co Ci chodzi...

Może lubisz po prostu wszystko krytykować - Twoja sprawa.

eKrystian - Dzięki za pomoc ;)

Napisano

Na Allegro za model średnio trzeba zapłacić ok. 20 zł. Wiadomo, że jeden można kupić za 5 a na takiego Uaza czy Syrenkę trzeba wyłożyć jakieś 40-50 zł. W sklepach internetowych ceny są zdecydowanie większe

Napisano

Moim zdaniem to jakość modeli kiepska.Widziałem kiedyś jak byłem na wakacjach modele wielkości resoraków których jakośc była doskonała.Nie mogę wyjść do dziś z podziwu jak udało się w tak małych modelach uzyskać taką jakość i to produkując je taśmowo.Nawet modele Burago czy jak się ta firma tam nazywa są kiepskie.Jakby samochody w tej wielkości były jak nasze modele do samodzielnego wykonania możnaby działać cuda.No ale nie można mieć wszystkiego.A po drugie to każdy lubi co innego,więc życzę jak największej kolekcji.

• 1 month later...
Napisano

Dawno nic nie dodawałem a kolekcja się ciągle powiększa ;)

Oto kilka z najnowszych nabytków:

Mercedes-Benz 300 SL Roadster

2c195b2411d36e3bmed.jpg

Mercedes-Benz CLK 230 Kompressor

70e6b2dc8aa1ac34med.jpg

Volkswagen Caddy

2763c4a32ca17c2fmed.jpg

Opel Commodore A

732f9a32c84b75b3med.jpg