jarex15 Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 Witam, Jakiś czs temu zaczołem coś tam dłubać przy tym modelu, jest to mój pierwszy okręt jaki mam nadzieję wybudować. Oto co narazie udało się wydłubać wszystko idzie bardzo powoli z braku czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 Jakich blach używasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 15 Lutego 2009 Autor Share Napisano 15 Lutego 2009 Hase i jest rewelka choć instrukcja do nich jest strasznie pogmatwana. Mam zestawik super i set "b" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 Chciałem kupić blachy Lion Roara ale dolar poszedł w górę :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 15 Lutego 2009 Autor Share Napisano 15 Lutego 2009 Ja te blaszki kupiłem po nowym kursie i auć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 16 Lutego 2009 Autor Share Napisano 16 Lutego 2009 Mały updejcik od wczoraj trochę się ruszyło. Narazie wszystko spasowane na sucho ale dzisiaj postaram się przykleić rufową część pokładu razem z lotniskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 łał! nie ma człeka kilka dni a tu startuje relacja z taaakim okrętem! z chęcią poobserwuję Twoje zmagania gdyż mam ten sam zestaw w magazynie (znaczy się model + blaszki Hasegawy) Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebaar Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Widzę że prace całkiem ładnie posuwają się do przodu . z chęcią poobserwuję Twoje zmagania gdyż mam ten sam zestaw w magazynie (znaczy się model + blaszki Hasegawy) Kiedyś mógłbyś zamieścić w końcu fotki tego magazynu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Miodzio i to w takiej skali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 Model już robi kolosalne wrażenie wyobrażam sobie co będzie na finiszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 17 Lutego 2009 Autor Share Napisano 17 Lutego 2009 Mam takie ogolne pytanie czy przyklejacie PE na super glue taki pŁynny czy może takim w żelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 A to zależy, na płynny jeśli element łatwo ustalić w danym położeniu, na średniogęsty, jeśli ufiksowanie elementu wymaga więcej czasu i uwagi, gdyż ten rodzaj CA schnie dłużej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 17 Lutego 2009 Autor Share Napisano 17 Lutego 2009 Trochę się ruszyło, kupiłem taki oto klej okazał się rewelką..... Trochę dłubaniny i już prawie cała, prawie.... bo żona wróciła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 CA Bonda są świetne, również sobie chwalę. Bardzo elegancko wygląda ta wieża, aczkolwiek jak dziś zobaczyłem cenę Nagato to mnie zdeka zgięło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 17 Lutego 2009 Autor Share Napisano 17 Lutego 2009 CA Bonda są świetne, również sobie chwalę. Bardzo elegancko wygląda ta wieża, aczkolwiek jak dziś zobaczyłem cenę Nagato to mnie zdeka zgięło Ale naprawdę warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 ładnie wyszła wieża Jędrek ps. Sebaar nic z tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 CA Bonda są świetne, również sobie chwalę. Bardzo elegancko wygląda ta wieża, aczkolwiek jak dziś zobaczyłem cenę Nagato to mnie zdeka zgięło Ale naprawdę warto Kiedyś na pewno się skuszę, ale jest w kolejce kilka U-Bootów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 rewelacja !! ... kończę swoje podwodniaki i startuję z ... też pancerniki ... ps - jak zrobiłeś "drewniany" pokład ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 19 Lutego 2009 Autor Share Napisano 19 Lutego 2009 ps - jak zrobiłeś "drewniany" pokład ? Pomalowałem gunze "tan" iczarny wash a następnie dużo wycierania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 20 Lutego 2009 Autor Share Napisano 20 Lutego 2009 Trochę Was jeszcze ponudzę tymi wieżami na fotce wieża nr.1 i nr.2 Oraz wszystkie cztery jeszcze jedna została do obrobienia blachami jutro pojadę dokupić farbki i ruszam z malowaniem tych kołnierzy na lufach no i całych wież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 świetna robota nie kusiło Cię by zrezygnować z "języczków" przy blaszkach? Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 21 Lutego 2009 Autor Share Napisano 21 Lutego 2009 świetna robota nie kusiło Cię by zrezygnować z "języczków" przy blaszkach? Jędrek Poszedłem na łatwiznę ale oprócz tego to moje drugie blaszki w życiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łsobota Napisano 21 Lutego 2009 Share Napisano 21 Lutego 2009 Tak sobie siedzę i po cichu obserwuję ten temat, ale jak zobaczyłem wieże, to stwierdziłem, że się odezwę - wprawdzie mój wpis nie wniesie nic wartościowego do tematu, ale myślę, że słowa zachwytu dodadzą Ci sił do dalszej pracy. SUPER!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 21 Lutego 2009 Autor Share Napisano 21 Lutego 2009 Tak sobie siedzę i po cichu obserwuję ten temat, ale jak zobaczyłem wieże, to stwierdziłem, że się odezwę - wprawdzie mój wpis nie wniesie nic wartościowego do tematu, ale myślę, że słowa zachwytu dodadzą Ci sił do dalszej pracy. SUPER!!!! Dzięki szkoda tylko że czasu brak Tornado twój schnellboot jest super, jest inspiracją dla mnie do postarzenia mojego nagato( jeżeli będę tak potrafił) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi