jarex15 Napisano 31 Marca 2009 Autor Share Napisano 31 Marca 2009 jak tak malujesz każdy element pokładu z osobna, to potem przy doklejaniu ich do modelu, nie będzie szpachlowania ? Przymierzałem i jak narazie odpukać nic nie widać by jakieś przerwy wychodziły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 31 Marca 2009 Share Napisano 31 Marca 2009 czyli rozumiem, że w przypadku źle dopasowanych elementów, lepszą strategią byłoby jak w przypadku moich podwodniaków, najpierw szpachla, potem malowanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 31 Marca 2009 Autor Share Napisano 31 Marca 2009 czyli rozumiem, że w przypadku źle dopasowanych elementów, lepszą strategią byłoby jak w przypadku moich podwodniaków, najpierw szpachla, potem malowanie ? Tak ale przy tej ilości elementów nie wyobrażem sobie najperw skleić i poszpachlować a potem malować było by to karkołomne zadanie. Ja liczę na to że tej klasy model "sam sie skleja" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 31 Marca 2009 Share Napisano 31 Marca 2009 czyli rozumiem, że w przypadku źle dopasowanych elementów, lepszą strategią byłoby jak w przypadku moich podwodniaków, najpierw szpachla, potem malowanie ? Tak ale przy tej ilości elementów nie wyobrażem sobie najperw skleić i poszpachlować a potem malować było by to karkołomne zadanie. Ja liczę na to że tej klasy model "sam sie skleja" Przy OP lub innych jednostkach (albo w ogóle modelach) z małą ilością detali, w dodatku nie "upakowanych" w jednym miejscu, strategia Wallace`a jest do przyjęcia, jednak kiedy mamy do czynienia z takim "lasem", jak na okrętach japońskich, to znacznie łatwiej jest po prostu najpierw dopasować dany zespół "na sucho", potem go pomalować, i dopiero przykleić. Brakujące (niezrobione przez producenta) fragmenty danego elementu zawsze można dorobić z płytek polistyrenowych, czy nawet kart telefonicznych albo z modelarskiego złomu. Odpada problem ze szpachlowaniem i ewentualnym odpadaniem powłoki malarskiej Komin - piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 1 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2009 Dzisiaj posiedziałem na katapultą do samolotu i o to efekt Bez kratownicy .... i z kratownicą Wózek na samolot.... ........no i tak dla porównania wielkości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 1 Kwietnia 2009 Share Napisano 1 Kwietnia 2009 czyli rozumiem, że w przypadku źle dopasowanych elementów, lepszą strategią byłoby jak w przypadku moich podwodniaków, najpierw szpachla, potem malowanie ? hehe, w życiu nie podjął bym takiego ryzyka, nie przy takim modelu jarex15 - cud, miód (koniecznie pitny ) i orzechy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 2 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2009 Dzisiaj z powodu dnia świra tylko "pobrudziłem" okręcik odrazu mówię, że robiłem to poraz perwszy i efekt jest dużo lepszy "live" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 3 Kwietnia 2009 Share Napisano 3 Kwietnia 2009 jak na razie, to idzie Ci rewelacyjnie ... kurde, muszę nauczyć się brudzić :( ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 3 Kwietnia 2009 Share Napisano 3 Kwietnia 2009 jarex15 rdze kładłeś z pędzla suchego czy z farbą? ciężko powiedzieć po zdjęciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 3 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2009 jarex15 rdze kładłeś z pędzla suchego czy z farbą? ciężko powiedzieć po zdjęciach Pędzel i mocno rozcięczona pactra rust Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 A próbowałeś patyczki do uszu z podeschniętą farbą? Trochę jest z tym roboty, ale efekt znakomity Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 25 Maja 2009 Share Napisano 25 Maja 2009 taaaaaaka relacja i co ? ... żarło, żarło i zdechło ? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vought Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 :/jarex15 co z Nagato?!?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 26 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2009 Obiecuję, że niedługo wrócę przepraszam ale z przyczyn osobistych musiałem zawiesić działalność modelarską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 26 Września 2009 Autor Share Napisano 26 Września 2009 Witam, Dzisiaj cały dzień z niewielką przerwą wydłubałem takie coś, choć jeszcze nie skończone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 26 Września 2009 Share Napisano 26 Września 2009 Dzisiaj cały dzień z niewielką przerwą wydłubałem takie coś jupi! znaczy się prace zostały wznowione Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 27 Września 2009 Autor Share Napisano 27 Września 2009 Dzisiaj cały dzień z niewielką przerwą wydłubałem takie coś jupi! znaczy się prace zostały wznowione Jędrek Ruszają tylko powoli bo dużo roboty w robocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 27 Września 2009 Share Napisano 27 Września 2009 Ruszają tylko powoli bo dużo roboty w robocie skąd ja to znam ale ważne, że ruszają Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 27 Września 2009 Autor Share Napisano 27 Września 2009 Po dzisiejsze walce udało się skleić łódeczkę jeszcze jedna taka sama i kilka małych ale to dopiero za jakiś czas. Poniżej taka mini fotorelacja jak sklejałem łódeczkę. Miłego oglądania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 27 Września 2009 Share Napisano 27 Września 2009 większy kuter też wygląda smakowicie, widzę że szablony Hasegawy przydają się do montażu Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 27 Września 2009 Autor Share Napisano 27 Września 2009 większy kuter też wygląda smakowicie, widzę że szablony Hasegawy przydają się do montażu Jędrek Dzięki serdeczne, szablony są pierwszorzędne bardzo ułatwiają pracę. Niestety te kutry live wglądają dużo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 27 Września 2009 Share Napisano 27 Września 2009 Niestety te kutry live wglądają dużo lepiej. Chyba stety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 28 Września 2009 Autor Share Napisano 28 Września 2009 No stety rzezywiście chyba za dużo rozcieńczalnka się nawąchałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 3 Października 2009 Autor Share Napisano 3 Października 2009 Trochę utkonołem z tymi łódeczkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 3 Października 2009 Share Napisano 3 Października 2009 Trochę utkonołem z tymi łódeczkami trochę ich było na Nagato Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi