reggy Napisano 7 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2009 Pytanie z ciekawości: jak malujesz bandaże na kołach? Wyglądają na pomalowane aerkiem. Stosujesz jakieś sprytne maski? Dokładnie. Koło maluje jakby w negatywie, najpierw na czarno, potem przykładam taki oto szablon: I jadę kolorkami w środku. Przy okazji, trochę fotek na szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 7 Kwietnia 2009 Share Napisano 7 Kwietnia 2009 lol,genialne te odpryski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 21 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2009 Małymi kroczkami do przodu. Zrobiłem lekkiego wash'a w dwóch odcieniach, zalakierowałem satyną Vallejo. Pobawimy się dalej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 22 Kwietnia 2009 Share Napisano 22 Kwietnia 2009 No, reggy! Wreszcie model się nie świeci, a uzyskał realistyczny półmat! Nie ma tych półbłyszczących plam, kiedy zdjęcie było robione pod słońce! Ogólnie bardzo pozytywnie! PS. Najlepsze są koła!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 22 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2009 Dzięki Jak widać na fotce, powierzchnia pokryta zimmeritem jest wyraźnie ciemniejsza. Tak sobie myślę, że może tak wyglądać ze względu na to, że zimmerit "łapał brud" i z racji swojej chropowatości jest bardziej matowy. Aż takiego kontrastu między obszarami z i bez zimmeritu nie chce osiągnąć, ale coś w tym kierunku postaram się zdziałać. PS. Najlepsze są koła!!! Z nimi jeszcze trochę zabawy zostało - na przykład środkowy rząd trzeba "wypolerować" bo bokach do gołej stali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 22 Kwietnia 2009 Share Napisano 22 Kwietnia 2009 Ładnie. Fajnie obtłuczony zimmerit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 22 Kwietnia 2009 Share Napisano 22 Kwietnia 2009 Świetny! Fajne te odpryski zimeruttu a pozostałe tez niczego sobie. Super! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 22 Kwietnia 2009 Share Napisano 22 Kwietnia 2009 Ładnie ci wyszedł zimmerit , widziałwm taki szablon do IV . Czy będziesz kładł filtry na nią ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 22 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2009 Czy będziesz kładł filtry na nią ? Hej! Pobawię się jeszcze na pewno farbami olejnymi na niemal całej powierzchni Jeszczeeee duuużo zostało! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthur_szu Napisano 22 Kwietnia 2009 Share Napisano 22 Kwietnia 2009 Tak... Wszystko pięknie... Jeszczeeee duuużo zostało! Z tym sie zgodzę bezapelacyjnie... Ja z takim pytaniem do Modelarzy zachwycających się modelem (może się podobać lub nie, tego nie neguję) ale ilu z Was konkretnie widziało prawdziwy sprzęt w terenie Ja widziałem nie jeden i to co przedstawił reggy to (jeśli już...) raczej propozycja wyglądu gąsek z eksponatu muzealnego np. z Munster aniżeli z działań wojennych II WŚ. Na dowód przedstawiam przykład gąsienic BWP-1 z III Zimowego Zlotu Pojazdów Militarnych w Darłowie: Skoro dużo, jeśli nie bardzo dużo, osób trzyma się kurczowo "jedynych, słusznych" kolorów malowania pojazdów może tyle samo osób skusi się na wyjazd na jakikolwiek zlot militarny, na którym występuje sprzęt wojskowy i pstryknie parę fotek celem skonfrontowania sobie tego z propozycjami Modelarzy odnośnie zastosowanych technik malowania ... Ot taka mała sugestia ... Życze powodzenia w pracy reggy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 23 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Arthur_szu, ale o co chodzi? Czy ja skończyłem malować gąsienice? :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthur_szu Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Ależ nie o to mi chodziło ;) Po prostu modelik zapowiada się zacnie i realistycznie ale mnie np. zawsze "kłują w oczy" zardzewiałe gąsienice Materiał foto wstawiłem jako wzór co się dzieje z gąsienicami jeżdżącymi po piachu Ale model przede wszystkim Tobie ma się podobać Życzę owocnej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 23 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Acha :P No to luz Na gąsienicach jest tak naprawdę baza, cały układ jezdny jest demontowalny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas315 Napisano 10 Marca 2010 Share Napisano 10 Marca 2010 Model super, jakim kolorem malowałeś gąsienice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 10 Marca 2010 Autor Share Napisano 10 Marca 2010 Pewnie jakaś mieszanka Vallejo Model Color - czarny, panzer grey, pewnie odrobinka czarnej czerwieni (hull red, black red). Trzeba empirycznie odkryć kolorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi