Skocz do zawartości

Brześć Litewski 1939

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 weeks later...
Napisano

Szczerze widd to Twoje prace bardziej mnie inspirują i zachwycają.

Może i ta diorama jest ładna ale takie małe dioramki/winietki bardziej mi się podobają.[/b]

Napisano

Między nawalonym sprzętem na małej powierzchni a świetną dioramą jest takie coś a tu tego brakuje, wg mnie Ma gość warsztat a nie ma pomysłu

Napisano

Uważam, iż jest całkiem niezła, co do ilości sprzętu to według mnie jest w sam raz, ja bym chyba bardziej ją zatłoczył w postaci wojsk które się bratają.

I dodał scenki rodzajowe w postaci sciskających się faszystów z komunistami bo oboje siebie warci.

• 3 weeks later...
Napisano (edytowane)

Znam ją. Przez dłuższy czas udzielałem się na armoramie Też mi się podoba, chociaż nie lubię tematów, które dotyczą Polski 1939, a w których nie ma żadnego polskiego akcentu

Edytowane przez Gość
Napisano

Taaaa...a poczytajcie sobie komentarze...są tam zdjęcia tego czołgu z przodu. Kolesie pytają się autora czy to niemiecka pantera!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Napisano

To są modelarze przez duze M a my jakieś chamy tu ich wyśmiewamy, o tej dioramie mogę powiedzieć "Very nice done pice of diorama" bo w końcu jest mistrzowska (czytaj beznadziejna)

Napisano

A co tam, został mi PT-91 Twardy, to będzie pasował do 7TP. I kto mi co zrobi?

Napisano
A co tam, został mi PT-91 Twardy, to będzie pasował do 7TP. I kto mi co zrobi?

Widd jesteś Bogiem, uświadom to sobie ;)

Napisano

Jak już taki wątek jest, to myślę, że widd nie obrazi się jak wrzucę linka do fajnej dioramy(z wyjątkiem tego, że w moim wykonaniu sytuacja byłaby odwrotna;) ).

http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=80&t=26262&st=0&sk=t&sd=a

Szkoda, że dragon tak spartolił sprawę z tym polskim kimś.

Czy tak trudno jest wydać zestaw kilku figurek polskiej piechoty?

Napisano

White - nt polityki DML i innych firm modelarskich rozmawialiśmy ostatnio i ładnie ktoś podsumował realia. Nie wiem czy nie Kuba Ś czasami.

Zestaw z jeńcem mam, czapka jest spaprana i nadaje się do kosza, wrędzej mocno wyświechtana niemiecka-oficerska. Reszta munduru pozostawia wiele do życzenia, do dziś nie wiem czy figurant na owijacze czy opinacze. Kształtem ani jedno ani drugie, ale obawiam się, że autor figurki o czymś takim jak mundur wz 36 najwyżej słyszał.

Sama diorama bardzo fajna, choć ciasna, bez tych rowerzystów też by było fajnie, no i ten wodospadzik taki ni w 5 ni w 9. To drobnostka i całość bardzo mi się podoba. Ładnie wyszły kolorki na TKS:

czeskiekolorki.jpg

Tak mniej więcej.

Drażnią mnie tylko te łby śrub wielkości mandarynek, w dodatku półokrągłe.