Skocz do zawartości

Peterbilt 378

mzmichal

Rekomendowane odpowiedzi

Prace dzisiaj ruszyły, jak na razie na niskich obrotach . Chcę się nacieszyć modelem. Planowo idzie pod wykonaną naczepę. Kolor czerwono-czarny. Muszę się pobawić z taśmą maskującą. Myślałem o takim rodzaju malowania:

kbailey480am0zg3.jpg

peterbiltfl4ar7.jpg

Tutaj jest inbox

sklejona rama:

ss855212db6.jpg

ośki do przeszlifowania(z jednej strony jest spasowane, a z drugiej zaś widoczny odstęp):

ss855210py1.jpg

PIMP MY MOUSE

ss855214bp3.jpg

• Odpowiedzi 65
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Myślałem żeby pomalować na bazowy kolor czerwony z elementami czarnych pasków. Biała rama Nie wiem.

Tutaj przymiarka i napotkany błąd:

ss855216cc7.jpg

ss855217ud7.jpg

Tylnia oś skrzywiona :

ss855218jv4.jpg

Byłbym wdzięczny jaktoś by mi doradził co mam z tym zrobić.

Ja mykam do Opola, na uczelnie. Kolejna część relacji z prac na weekend jak wrócę .

Niektóre części jeszcze nie przyklejone

rzut na całość:

ss855222.jpg

tylne zawieszenie:

ss855220.jpg

ss855221.jpg

Myślałem nad okablowaniem, ale nie mam pojecia co z czym połączyć i z czego zrobić kable.

Lokówko suszarka od mamy podgrzać i delikatnie próbować prostować.

wiellkie dzięki [/img]

• 3 weeks later...

Wiadro popcornu, drugie coli i zasiadam.

Wydaje mi się, że można by było przeszlifować miejsca klejenia poszczególnych elementów, jak i ślady po podziałach form (poprzeczki ramy, osłony dyferencjałów).

Duże za tego klasyka

Myślałem nad okablowaniem, ale nie mam pojecia co z czym połączyć i z czego zrobić kable.

Ja na twoim miejscu pierw bym pomyślał, co to jest szpachla i do czego służy papier ścierny.

A oto dowód, że jasny kolor nie jest w stanie dokładnie pokryć ciemniejszego zwłaszcza gdy maluje się pędzelkiem

ss855233.jpg

ss855236.jpg

ss855238.jpg

Odstawię to, żeby wyschło. Chyba naniosę na silnik ślady eksploatacji.

Nad okablowaniem się jeszcze zastanowię.

Pozdrawiam

mzmichal Zgadzam sie z voseba ja przy swoim petku się sporo na piłowałem i jestem zadowolony z efektu .

co do kabelków to jesli to twój 1 truck to bym se podarował .

Truckerek93 Ja te schematy widziałęm jednak nic z nich nie kumam znasz może jakąś stronkę z objaśnieniami ?

Jest w stanie tylko ty malowałeś bez podkładu i tak wyszło możesz jeszcze pociągnąć dwie cienkie warstwy i pokryje

• 2 weeks later...

kolejna aktualizacja

Wykonałem ślady eksplotacji na silniku. Może się wydawać, że przesadziłem ale mi się podoba Wygląda jakby miał na swoim koncie setki tysięcy kilometrów.

ss855265.jpg

ss855266.jpg

ss855267.jpg

ss855268.jpg

ss855269.jpg

ss855271.jpg

Okablowania nie ruszam.

Prace nadal trwają, niestety z braku słońca musiałem użyć flesza i fotki trochę straciły na jakości.

chłodnica:

ss855274.jpg

rzut na całość:

ss855275.jpg

ss855277.jpg

ss855278.jpg

ss855279.jpg

Mam kilka ważnych i istotnych pytań: Jak wycinać i szlifować elementy chromowane? Zawsze zostaje ślad plastiku, który psuje lśniący chrom. Czy można temu jakoś zapobiec?

Nie jest źle tylko jak dla mnie ta pokrywa zaworów za czysta - ona powinna być dość brudna bo po setkach tysięcy kilosów na pewno jakiś wyciek w jej obrębie się pojawi i oczywiście te paski na kołach pasowych powinny być czarne

EDIT:

można zapaćkać delikatnie jasnym srebrnym miejsce cięcia

A i jeszcze poduchy zawieszenia w czarny mat

Edytowane przez Gość